Barış Manço, Ahmet Şimşek Koleji’nde anıldı!

Yayın: 08:29 - 14.02.2012
Güncelleme: 08:29 - 14.02.2012

Türk Pop Müziğinin unutulmaz seslerinden ünlü sanatçı Barış Manço için, ölümünün 13.yılında onu seven öğrenciler tarafından büyük bir anma töreni düzenlendi.

Barış Manço Ölümünün 13.Yılında Ahmet Şimşek Koleji’nde büyük bir törenle anıldı.

Bu anlamlı güne7’den 77’ye Türk halkının yanısıra, dünyanın birçok yerindeki insanların sevgisini kazanan Barış Manço’nun eşi Lale Manço, oğlu Doğukan Manço ve Ahmet Şimşek Koleji’nin Barış Manço hayranı öğrencileri katıldılar.

“Kol düğmeleri”, “Dönence” ve “Gülpembe” gibi 200’den fazla eseriyle gönüllere taht kurmuş, o büyük sanatçı bugün aramızda yok . Ama Ahmet Şimşek Koleji’nin duyarlı öğrencilerinin gönüllerinde hala yaşıyor ve onun anısına ; onun güzel eserlerinden , sanat hayatından, doğumundan ölümüne kadar geçen yaşamından kesitleri barkovizyon  gösterisi ile canlandırdılar.Ayrıca Barış Manço için , sonradan Barış Manço Müzesi’ne konmak üzere “Anı Defteri” ne öğrenciler taziyelerini, duygu ve düşüncelerini, üzüntülerini dile getirdiler..Öğrenciler Barış Manço’nun eşi ve oğlu Doğukan Manço’ya  sanatçı ile ilgili sorular sordular.

01 Şubat 1999 tarihinde hayatını kaybederek sevenlerini yasa boğan ünlü sanatçının eşi Lale Manço yaptığı konuşmasında;  “Bu yıl Barış Manço’yu 13. kez anacağız .Çok heyecan verici bir durum.Gittikçe artan bir ilgi var.Ahmet Şimşek Koleji öğrencilerinin yoğun sevgi ve ilgisinden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.İnsanların bu yıl Barış Manço’ya daha fazla özlem duyduklarını belirten Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço ise; “Öğrenciler burada tek yürek olmuşlar. İnsanların bu sene Barış Manço’ya daha fazla özlem duyduğunu fark ettik. Buradan baktığımda herkesin yüzünde bir tebessüm var. Bu güzel olay hiçbir zaman bozulmasın. Barış Manço adı anıldığı sürece bu etkinlikler devam edecektir. Ayrıca Ahmet Şimşek Koleji öğrencilerinin duyarlı ve sevgi dolu öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Ahmet Şimşek Koleji öğrencilerinden 8-B sınıfından Burak Savaş; “ Türk Pop Müziğini tüm dünyaya tanıtan Barış Manço, Türkiye’nin tüm dünya ülkelerinde tanınmasında katkıda bulunmuş, güzel şarkılarıyla gönüllerde taht kurmuş bir sanatçıdır. O büyük sanatçı sonsuza uğurlandı ama Ahmet Şimşek Koleji öğrencilerinin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Anma etkinliğinin sonunda; Lale Manço ve oğlu Doğukan Manço’ya o büyük insanın anısına çiçek ve teşekkür plaketleri verildi.

Exit mobile version