SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

MHP İstanbul İl Başkanlığın’dan 8 mart kadınlar günü basın açıklaması!

Yayınlanma:
ABONE OL

Bugün tüm dünya kadınlarının ortak sorunlarının yüksek sesle dile getirildiği önemli bir gündür.

Bugün; en tabii hakkı olan yaşama hakkını yani insan olma hakkını talep eden kadının haykırdığı gündür. Ezilen, aşağılanan, alınıp satılan kadınının isyanı, okumak isteyen kız çocuğunun gözyaşıdır. Başkalarının istediği hayatı yaşamaya mecbur bırakılan kadının çaresizliğidir

1857 yılında 40 000 dokuma işçisi kadının daha insanca bir yaşam isteği, eşitsizliğe ve ayrımcılığa karşı başlattıkları ve 129 kadının yaşamına mal olan mücadele, 8 Mart 1977 yılında Birleşmiş Milletler genel kurulunda kadınların haklarının verilmesinin dünya barışını güçlendireceğinin kabul edilmesiyle bir anlam kazanmıştır.

 

Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar az gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlarda daha az eğitim almakta, yoksulluğa mahkûm ve muhtaç edilmekte, aynı işi yaptıkları halde daha az ücret almaya devam etmektedirler.

 

Oysa bir toplumun geleceğini şekillendiren, ülkelerin kaderini belirleyen kadınlarımız iken, evlerinde eşlerinden, babalarından, sevgililerinden şiddet gören ve kötü muameleye maruz kalan hatta yaşam hakları ellerinden alınan yine aynı kadınlarımızdır.

 

Bugün tüm bunları nasıl içimiz dağlanarak bir daha olmasın diye anlatıyorsak yarınlarda bir şeyler değişmesi içindir.

 

Yârim deyip kıyanın, kızım deyip vuranın insanlığına şüphe ile bakmak gereklidir.

 

Biz Türk milliyetçilerinin kadın hakları ve özgürlüğü konusunda referansları, beslendikleri kaynaklar sağlamdır. Bu kaynaklardan biride inancımızdır.O inancın peygamberi inanan erkeklere şöyle seslenir.”Sizin en hayırlınız,eşine en iyi davranandır.”O peygamber hayatıyla,kadına en güzel davranışın timsalidir.Ne mutlu onu örnek alabilenlere.

 

Ülkemiz tarihinde ise Hayme ana, Bala hatun, Sabiha gökçen gibi Türk kadınları sözü dinlenen, saygı duyulan, at binip kılıç kuşanan, devletin karar mekanizmasında yer alan en önemli değer iken bugün kaderi erkeklerin ellerine teslim edilmiş hatta ikinci sınıf insan konumuna düşürülmüş olmasındaki gelişim süreci iyi irdelenmelidir.

 

Kutsal olan ne varsa atfettiğimiz anamız, bacımız, yarimiz olan kadınlarımızın cennet ayağının altında iken cehennem ise yanı başındadır.

 

’’ ..Hiçbir toplum düşünülemez ki yarısı gelişirken öbür yarısı geri kalsın…’’ diyen Mustafa Kemal Atatürk bugün medeni olduğu söylenen pek çok Avrupa ülkesinden çok önce kadının toplum içindeki yerini belirleyip insan olmanın onuruna yakışan hakları kadınlara  verdiği halde, bugün her 4 kadından birinin şiddet görmesini nasıl açıklayacağız.

Biz, bu ülkenin milliyetçileri her konuda sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Genelevde çalıştırılan kadın da bizim sorunumuzdur, küçük yaşta evlendirilen kız çocuğu da, kocası kahvede otururken tarlada çalıştırılan kadın da bizim sorunumuzdur.

 

Bu yüzden de siyasi bir polemik malzemesi yapılmadan kadın ve erkeğin omuz omuza verdiği bir tarafın diğerini ezmediği bir dünya hayal ediyoruz.

 

12 Eylül 2010 Anayasa referandumu ile kabul edilen kadın ve aileyi korumaya yönelik pozitif ayrımcılık, uygulamaya geçirilememiş, o günden buyana 200 den fazla kadının ölümlerine maalesef engel olunamamıştır.

 

Aile ve sosyal politikalar bakanının kadın olmasını ve son zamanlarda kadına yönelik şiddete karşı daha duyarlı tepkiler vermesini muhalefet olarak olumlu karşılıyoruz.

 

Türk kadınları kendi kaderini ve Türkiye’nin kaderini belirlemek için aktif olarak siyasetin ve sivil toplum örgütlerinin içinde yer almalıdır.

 

TBMM de daha fazla kadın milletvekili ve bakan olmasının kadınlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik daha fazla katkı sağlayacağı muhakkaktır.

 

Ailenin temeli olan kadını güçlü kılmak, Devleti ve milleti de güçlü kılmaktır.

 

Her türlü övgü ve saygıyı hak eden Türk kadını sadece yılın bir günü değil daha fazla hatırlanmayı hak etmektedir.

 

Bu vesileyle kadınlarımızın bu özel gününü; üzüntü ve sorunlarıyla değil başarı ve sevinçleriyle andığımız daha güzel bir gelecek, daha mutlu bir Türkiye dileğiyle kutlarız.

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]