SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Büyük Erzurum Şölenine müthiş ilgi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Dengizek, Ey Erzurumlular, Ermeni edepsizliğine dur demek için!…

Türk-İslam dünyası başta olmak üzere diasporamızı oluşturalım.

Yaptığı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren merkezi Maltepe’de bulunan Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından 11 Mart 2012 Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi’nde Büyük Erzurum Şöleni tertiplendi.

Sinevizyon gösterisiyle başlayan programda Prof. Dr. Nurullah Genç, günün anlam ve önemini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Üst düzey davetlilerin de katıldığı programda, Erzurum Bar Ekibi, Aysun Gültekin, Yavuz Değirmenci, Bülent Serttaş, Yağız, Özcan Türe, İsmail Bingöl, Cumhur Seval ( Teyo Pehlivan) sahne aldılar.

Erzurum’lular Bostancı Gösteri Merkezinde buluştu!

İstanbul’da yaşayan Dadaş’ların çok yoğun ilgi gösterdiği Büyük Erzurum Şölenine beklenenden fazla ilgi oldu. İstanbul’da faaliyet gösteren dernek ve vakıflarına otobüslerle katılım sağladığı programda Erzurum’lular gönüllerince eğlendiler.

Programa katılan davetlilerden T.C.M.M. Başkan Vekili Meral Akşener, Ak Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşu ile ilgili kısa birer konuşma yaptılar.

Teyo Pehlivan ilgi odağı oldu. Teyo Pehlivan tiplemesiyle eğlenceli programlar yapan Erzurum’un sevilen siması Cumhur Seval espirileriyle davetlileri eğlendirdi.

 

Sanatçılar Dadaşları coşturdu!

Erzurum’lu genç yetenek İsmail Bingöl, TRT sanatçısı Yavuz Değirmenci, söylediği Türkülerde farklı yorumuyla genç sanatçı Yağız, yine Erzurum’lu sanatçı Özcan Türe, gönüllerin sultanı Aysun Gültekin ve gecenin finalinde sahne alan Bülent Serttaş.

Ortak mesaj, Ermeni mezalimini yüksek sesle dillendirmeliyiz! oldu,

Erzurum halkının 1915 olayları döneminde yaşadığı Ermeni mezalimi hatırlatılarak bugünler için harekete geçme mesajları verildi. Erzurum halkının lobicilik alanında sanattan siyasete toplumun her kademesinde Ermeni mezalimini anlatacak çalışmalar içerinde olması gerektiğinin altı çizildi.

Türk-İslam dünyası başta olmak üzere diasporamızı oluşturalım.

Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakıf Başkanı Suha Dengizek, sözde Ermeni soykırım çalışmalarına dur demek için,

Türk-İslam dünyası başta olmak üzere diaspora oluşturulması gerektiği yönünde duygulu ve etkili bir konuşma yaptı.

Dengizek, “Tarih; Milletlerin sosyal hafızasıdır. Tarihi hafızası güçlü olan milletler; “mazihal ve ati” “yani dün-bugün ve gelecekle ilgili muhakeme-mukayese ve muhasebe yapabilme meleklerini güçlü tutar ve dolayısıyla “İSTİKLAL ve İSTİKBAL’in hedeflerini belirler.

İşte bugün burada toplanmamızın asıl nedeni de budur. Bin yıllık Türk yurdu olan Erzurum’un ve Erzurumlunun bundan 94 yıl önce yaşadığı Moskof ve Ermeni mezaliminden kurtuluşunun yıldönümüdür. Doksan dört yıl değil, Bin yıl geçse de acılarımızı unutmayacağız unutturmayacağız. Aziz şehitlerimizin, gazilerimizin, ecdadımızın ruhları şad olsun.

 

Bir vatana sahip olmak ne kadar zor ise, onu korumakta o kadar zordur.   Zoru başarmakta; vatan ve millet sevgisini, şuurla nesilden nesile aktarmakla, inanç ve kültür değerlerini yaşamak ve yaşatmakla, dost ve düşmanı tanımak ve tanıtmakla hülasa; çok çalışmakla mümkün olur.

Erzurum; Türkiye coğrafyasında sıradan bir yer değil, milattan öncede milattan sonrada yani insanlık tarihi boyunca hep stratejik merkez ve köprübaşı olmuş; doğudan batıya kuzeyden güneye bütün milletlerin odak noktası olmuştur.

Büyük Selçuklu İmparatorluğu ile Müslüman Türk şehri olarak; Türklüğün şark otağı, Osmanlı Türk İmparatorluğu ile de islamın derbendi ve kilidi olmuş mübarek şehir,  Şairin ifadesiyle;

Ebul kasım saltuk oğlu diyarı

Dürüstlüğün, yiğitliğin miyarı

DADAŞ’ların mukaddes şehr-i yarı

Gurban olam toprağına Erzurum.

İşte; Erzurum ve Erzurumluyu anlatmak için müşahhas bir ifade!..

Ve yine başka bir dörtlükte;

“ Dediki; davranma! Düştün kapana!..

Ya çek! Bıçağını, ya gel! Amana

Dedimki; dadaşı doğuracak ana

Taşırmı garnında eğilecek baş?..

Sizler; Türk Milletini medar-ı iftiharısınız!…. Sizler; Türk Vatanının civanmert evlatlarısınız!…..                                                                                               Mertsiniz, sertsiniz ve netsiniz.  Tarih sizi böyle tanıdı, böyle kaydetti ve kıyamete kadarda sizler; Türk vatanının ve Türk milletinin sigortası olmaya devam edeceksiniz inşallah.  Çünkü siz; Gazi Mustafa Kemal, Kazım Karabekir ve dava arkadaşlarını bağrınıza bastınız. Çünkü siz; Erzurum kongresine ev sahipliği yaptınız.

Çünkü siz; “Vatan bir bütündür parçalanamaz manada ve himaye kabul edilemez dediniz. Yiğit DADAŞLAR; siz; Emperyalizme karşı dimdik durdunuz. Siz; Türk vatanının kurtuluşunda mihenk taşı oldunuz.

Doksan dört yıl önce Erzurum ve çevresinde, Kars’ta, Ağrı’da, Van’da , Bitlis’te, Muş’ta, Bayburt’ta ve diğer bölge ve şehirlerde Türk milletine mezalim yapan, beşikteki bebekleri doğrayan, hamile kadınların karınlarını deşip ceninleri süngüye takan, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden savunmasız insanları camilere,mereklere doldurup diri diri yakan şımarık ve nankör Ermeniler; uşaklığın ve nankörlüğün utanmazlığıyla bugün “ yavuz hırsız “ rolündeler…

Diğer emperyalist devletler ise, Türkiye’yi suçlamaya ve köşeye sıkıştırmaya devam ediyorlar. İşte onun içindir ki; Ey Erzurumlular ! kalkın hep beraber ;   Ermeni edepsizliğine dur demek için!…                                                                                                                          Ermeni’yi kayıran emperyalist devletlerin maskelerini düşürmek için,   İnsanlık tarihinde; soykırım yalnız ve ancak barbar kavimlerin yani “haçlı” dünyasının mesleği olduğunu bütün insanlığa haykırmak için;    Müslüman Türkün tarihinde “soykırım” kelimesinin bile yer almadığını zira; bütün mazlum milletlerin sığınağı olduğunu “soykırım” kelimesinin bile yer almadığını, zira ; bütün mazlum milletlerin sığınağı olduğunu dünya insanlığına yeniden anlatmak için ; Bugün buradan çoban ateşlerini yakalım. Ve Türk milletine de; Tarihi hafızasını toparlanması ve titreyip kendine dönmesini sağlamak için; uyaralım-uyandıralım. Memleketimizin bir bölgesinde ; Mondros maddeleri uygulamaya konulmak istenirken ; Etnik bölücülüğe federasyon kılıfı hazırlanıyorken ; Erzurum’un bile demografik yapısı ile oynanıyorken!….   Ey dadaş! Ey Erzurum ’lu. Ey Türk milleti niye susuyorsun ve Neyi bekliyorsun?

94 yıl öncede aynı emperyalist oyunlarla koskoca cihan imparatorluğunu, Devlet-i Ali Osmanı kaybetmedik mi?

Bugün hala tehcirden dolayı suçlanmıyor mu? Suçlayanlar kimle bir bak!……

Ermenilerin;  Erzurum da, Kars ta, Iğdır da, Ağrı da, Van da, Muş ta, Bayburt ta ve diğer yerlerde Türklere Yaptıkları katliamın belgelerini, toplu mezarların, yanmış beldelerin fotoğraflarını belgelerini topla ayağa kalk!

Türk-İslam dünyası başta olmak üzere diasporanı oluştur.

Bin yıldır beraber yaşadığımız ekmeğimizi paylaştığımız “Tebaa-yı Sadıka” diye sadık zannettiğimiz ve Türk Milletine dost sandığımız ve dolayısıyla ; sırtımızdan vurulduğumuz hain ve nankör “ Yavuz hırsız Ermeni’yi “ ihanetini belgeleriyle suçüstü yap!..

Kara ve kızıl emperyalizmi durdur ve sustur” diyerek konuşmasını tamamladı.

Akşener, tarihimizle yüzleşelim diyenlere sert tepki gösterdi.

Akşener, Ermenilerin katlettiği Erzurum halkından özür dilesinler
T.C.M.M. Başkan Vekili MHP Milletvekili Meral Akşener, Ermeni diasporasının propagandasını yaptığı sözde Ermeni soykırımı meselesine tepkisini dile getirirken, bu konuda talihsiz açıklamalar yapanlara da tepki gösterdi.

Akşener, “ Tarihimizle yüzleşmemiz gerektiğini ve özür dilenmesi gerektiğini söyleyenler, gelsin de Ermenilerin katlettiği Erzurum halkından özür dilesinler” dedi.

Güllüce, Ermeni zulümü her zaman hatırlanmalı, unutulmamalı!
Ak Parti İstanbul Milletvekili Erzurum’lu İdris Güllüce’de, Erzurum halkının yaşadığı zulümlere değinerek, Türk milletinin o günleri unutmaması, her zaman hatırlaması gerektiğini dile getirdi.

Öztürk, Kurtuluşu Müjdeleyen Şehir Erzurum

MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk’te yaptığı duygulu konuşmasında,         “Gökkubenin bulutlarla kaplandığı, yurdumuzun güneşe hasret kaldığı yıllar, ellerin semaya açılıp kurtuluş duası edildiği yıllar, kıtlığın kundaktaki bebeklere kadar herkesi her yeri kavurduğu yıllar hep aynı yıllardı.

Asırlardır zaferlere ve berekete alışık olan Türk milleti, çetin bir imtihandan geçmekte, gelecekten ümidi hızla azalmakta iken, yüce Allah sadece güneşi doğudan doğurmuyor, kendisine açılan ellere, çırpınan yüreklere doğudan ERZURUMDAN cevap veriyordu.

Büyük milletin acı ve ızdırap veren büyük yaralarını sarmak, kırılan ümitleri onarmak ancak erdemli ve yüce ruhlu, büyük millete yakışan evlatlarla olurdu. Bu müstesna evlatlar, yeleleri kabarmış bir kurt gibi inine giren düşmana, tarihin kendisine yüklediği vazife bilinciyle meydan okuduğunda, cennet memleketim Erzurum, kurtuluşu müjdeleyen günlere merhaba demeye başlamıştı bile.

Mukaddes yarınlara merhaba diyen o mukaddes gün, sadece Erzurum’u değil, esareti reddetmiş bir milleti titreyip kendine getiren bir gün olmuştu.

O mukaddes gün; Bilge Kağanın ruhunu taşıyan eşsiz komutanlarla milletin buluşma günüydü, Dede Korkutun, Abdurrahman Gaziye el verdiği gündü. Nene Hatunun, Hayme Anaya benzediği, doğurdukları evlatların Malazgirt’i kıskandıracak birer yiğit olduğu gündü.

O mukaddes gün; Artık dündü, yarına umut olan, toprağa bereket olan, çarşıya Pazar olan ve gelecekte de var olan. Dadaşın şahlandığı, büyük Türk milleti adına var olduğu, dik durduğu, yıkılmadığı bir gündür.

O mukaddes günün muhteşem komutanlarına, dua ordularına, isimsiz kahramanlarına minnet ve şükranlarımı sunar, güneşi Erzurum’dan doğuran yüce Rabbime sonsuz şükürler ederim.

O mukaddes gün gerçek sahibi Erzurum’a hemşerilerime ve büyük Türk milletine kutlu olsun” dedi.

Yoğun bir katılım oldu!
Geceye katılanlar arasında, T.C.M.M. Başkan Vekili MHP Milletvekili Meral Akşener, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Ak Parti İstanbul Milletvekili Erzurum’lu İdris Güllüce, Ak Parti İstanbul Milletvekili S. Belma Satır, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Veysel Tipioğlu, Av. Necati Bölükbaşı, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İston Genel Müdürü Ahmet Ağırman, İşadamı Cemal Şengel, önceki dönem MHP Erzurum Milletvekili Mücahit Himoğlu, Gazeteci yazar Fikri Akyüz, Erzurum’lu hakim ve savcılar, Belediye Başkanları, Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu, Kadın Kolları, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek ve vakıf  Başkanları bir çok davetli katılım sağladı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]