Tuzla Belediyesinden çocuklar için eğitim öyküleri!

Yayın: 15:00 - 19.03.2012
Güncelleme: 15:00 - 19.03.2012

Tuzla Belediyesi çocuklar için, çevre bilinci ve sosyal yardımlaşmayı teşvik etme amacıyla resimli öykü kitapları hazırladı. Çocuk edebiyatçısı Üzeyir Gündüz’ün hazırladığı hikayeler, eğitimci Ahmet Yozgat tarafından resimlenerek kitaplaştırıldı.

Çocukların zevklerine, duygu ve düşüncelerine katkı sağlamak amacıyla Tuzla Belediyesi tarafından hazırlanan öykü kitapları hazırlanarak öğrencilere dağıtıldı. Çevre bilincinin oluşumuna yönelik hazırlanan “Kara Giysili Üç Mutsuz Adam”  paylaşma ve yardımseverlik duygularını konu alan “Yardım Gönüllüsü Küçük Kız” öykü kitapları, çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.

Kara Giysili Üç Mutsuz Adam kitabıyla çocuklara; çevreye zarar veren olayları, geri dönüşüm gereksinimi, doğal çevrenin korunma gerekliliğini, Yardım Gönüllüsü Küçük Kız kitabında ise; yardımlaşma, aile duygusu ve Tuzla Belediyesi yardım kuruluşu Gönül Elleri Çarşısı’nın çalışmaları örnekler ve resimli öykülerle anlatılıyor.

Küçük bir öykünün çocukların gelişiminde önemli olduğunu söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “ çocuklarımızı sanat ve edebiyat yoluyla eğitmeyi bir amaç olarak görmekteyiz” dedi.

Exit mobile version