SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Geçmişinden ders alırsan daha iyi bir gelecek kurarsın

Yayınlanma:
ABONE OL

Arslan Pür’den siyasi analiz!

Bu saygı değer amcalarımla yapmış olduğumuz konuşmada yapılan siyasette çok sözlerin verildiğini ama bir türlü insanların çıkar işler içine girince verilen sözlerin unutulduğunu söylediler.

Bende biliyorsunuz uzun yıllardır siyasetin içinde yer aldım. Bende bu yaşta insanların gözünün içine bakarak ne sözler verdiklerini ve secim başlayınca unutulduğumuzu ve Belediye seçimleri gelince akıllarına geldiğimizi biliyoruz.
Siyaset benim bildiğim çalışanın başaranın ödüllendirilerek bir yerlere gelmesi gereken ve halkında bunu istediği çevresinin de bunu desteklediği insanların sorunlarını çözmek için mevki ve makam olduğu hangi parti olursa olsun hizmet edilen kutsal bir görevdir.
Şimdi Ben siyasette uzun yıllarını vermiş amcalarım Şerif ÖZER ve Hacı Ömer Amcamın yaptığı siyaseti uzun zamandır konuşuyoruz ve inceliyorum fakat böyle olmadığını görüyorum.
Bazı insanlar siyasetin simsarı olmuşlar. Belirli bir çark kurmuşlar bir dönem bir çark bir dönem diğer çark anladım ki siyasette insanlara yardım eden ve dürüst insanın İlçe siyasetinde kolay kolay bir yere gelmesi kolay değil.

Geçen aylarda AK PARTİ Kartal İlçe Kongresi oldu bu kongreden önce daha önceki dönemlerde de insanların görüş ve düşüncelerine yer verildi. Ne oldu da bu görüşler değerlendirilmeden insanların görüşleri çöpe atıldı. Neden İl başkanı salon bu kadar mı insan var diye bağırdı.
Biz demedik mi başkan Kartalın fiziki yapısı göz önüne alınarak bir fizibilite çıkarılsın ve sivil toplum kuruluşlarının da düşüncelerini alarak ilçe yönetimini kurulsun. Dedik ne oldu Otellerde sivil toplum kuruluşlarına verdiğiniz yemeklerde aldığınız görüşler nerede, şimdi ben desem ki çöpte yanlış mı söylemiş olurum.
Bu konuda lütfen herkesin onu bunu suçlamaya değil bu zihniyetin  değişmesi lazım.
İlçe yönetimini alınan arkadaş memnun değil, dışardan diğer seçilemeyen arkadaş memnun değil. Tek memnun olan İlçe başkanı.

-Kaybedilen bir belediye
-Kaybedilen bir referandum

Delegeleri ve mahalle başkanlarını kendileri tarafından seçen bir ilçe ben ne diyeyim bilmiyorum.

Bana sorulacak olursa nasıl olmalı..

Bütün mahallerde bulunan her partini kanaat önderleri vardır. Bu kanaat önderleri tarafından ve üyeler tarafından belirlemeli. İlçe yönetimine girecek arkadaşı da bunlar belirlemeli böylece mahalle içi bir uzlaşma ve hareketli bir çalışma olur.

Bu çalışma zemini için de yapılacak çalışmalar karşısında başaramamak diye bir şey olmaz.

Bu çalışmaları uygulayamazlarsa hiç bir siyasi parti ilçe başkanları uygulamaz çünkü denetim ve yönetimi halkın istediği insanlar belirlemiş oluyor. Ben de diyorum ki masada yapılan listeyle ancak kendini seçersin. Belediye başkanlığı secimi gelince bu hata nedeniyle siyesi parti belediye başkan adayına da büyük zarar vermektedir.
Nasıl: Şimdi ilçe yönetimi kurulurken Kartal ilçesinin fiziki yapısına göre yapılmayan bir siyasi fizibilite raporu yok.
         Kanat önderlerinin düşüncesi alındımı yok.
Uzun yılardır siyasete emeği geçen insanlardan görüş alındımı yok.
Sivil toplum kuruluşlarından görüş alındımı yok.

Bütün Siyasi Partilerin yapması gereken :

  Kartal ilçemizin 2009 sayımında  toplam nüfus: 426.680
Erkek nüfusu  : 214.128
Kadın nüfusu  : 212.552 dir.

Siyasi partilerin ilk önce bu nüfus sayımına göre hareket etmeleri gerekir. Memleketlerine göre dağılımı ve yerli halk her zaman göz önüne alınmalıdır.
Kanat önderlerinin düşüncesi alınacak.
Uzun yılardır siyasete emeği geçen insanlardan görüş alınacak.
Sivil toplum kuruluşlarından görüş alınacak.

Siyasette İlçe başkanlığını toplumun istekleri doğrultusunda kuran hangi siyasi parti olursa olsun belediye başkanlığını kazanamama diye bir düşüncesi olmaz. Ben her zaman hayata 1-0 önde başlamak istiyorsam kimse çıkar peşinde koşmasın ve belediye başkan adaylarını 1-0 yenik başlatma kimsenin hakkı yok. Eğer insanda biraz vicdan ve siyasi partisini seviyorsa her şeyi göze alması gerekir. Ben hayat da ben demedim daima hepimiz hepimiz dedim. Kazanıyor muyum evet kazanıyorum insanların kalp sevgisini kazanıyorum hayır dualarını kazanıyorum. Kartal da  değil Türkiye de bir kişi benim için kötü insandır desin ben ülkemi terk ederim. Ben nasıl böyle bir hata yaptım diye Güzelim memleket özlemime, hasretine kendimi mahrum ederim.

Benim anladığım siyaset ve hayat böyle olması gerekir.
Ama şimdi siyaset çıkar, hemşericilik, arkadaş, ahbap, çavuş ilişkisi içinde devam etmektedir.
Siyasette hepsine ihtiyaç var çalışmak ve başarmak için çıkar için değil.
Ben buradan bütün siyasi parti yöneticileri okurda bir vatandaş olarak isteklerimi dile getirdim isteyen yapar, isteyen benim bildiğim bildik çaldığım düdüktür der. Allah herkesin yolunu açık etsin, Doğru yoldan şaşırtmasın.
ARSLAN PÜR

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]