SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Denizcilik Meslek Liseleri bilgilerini yarıştırdı!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’da bulunan altı Denizcilik Meslek Lisesi’nin katılımı ile ilk İSTANBUL DENİZCİLİK MESLEK LİSELERİ BİLGİ YARIŞMASI 14 Mayıs 2012 Pazartesi günü Üsküdar Belediyesine ait Üsküdar Gençlik Merkezi salonunda yapıldı. İstanbul’daki tüm Denizcilik Meslek liselerinin eksiksiz olarak katılımı yarışmanın hedeflere ulaştığının önemli bir göstergesiydi.

Yarışmayı organize eden Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesinin Mesleki Eğitim Koordinatörü Hüseyin YILDIRIM yarışma için şunları söyledi: Biz Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi olarak İstanbul’da toplam altı adet Denizcilik Meslek Lisesi olmasına rağmen bu okulların birbirleri ile çok fazla irtibatta olmadıklarını fark ettik. Halbuki aynı denizlerde ve belki de aynı gemilerde çalışacak olan geleceğin denizcilerinin birbirlerini öğrencilik yıllarında tanımalarının, okul idareci ve öğretmenlerinin birbirlerinin tecrübelerinden yararlanmalarının gerekli olduğuna inanıyoruz.

Bu düşünceden hareketle tatlı bir rekabet de yaratarak öğrencileri bir araya getirmek maksadıyla denizcilik alanını kapsayan bir Bilgi Yarışması yapmayı planladık. Bu düşüncemizi diğer okul müdürlerine ilettiğimizde hiçbir koşul ileri sürmeden tüm okul müdürleri kabul ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yaptığımız ilk toplantıda yarışma esaslarını belirlemek yanında bu yarışmanın ileriki yıllarda Gemicilik Yarışmaları ile de zenginleştirilerek geleneksel hale getirilmesi yönünde fikir birliğine vardık. Güzel bir başlangıç yaptık, umarım devamı da gelir.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Özel Eryetiş Reis Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Hasan GEDİK’in açış konuşmasıyla başlayan Yarışma büyük bir çekişme içinde geçti ilk üç dereceyi aşağıdaki okullar kazandı.

  1. Hacı Rahime ULUSOY Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi
  2. Piri Reis Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi
  3. Ziya Kalkavan Anadolu Denizcilik Teknik Lisesi

Yarışmaya katılan diğer liseler ise Barbaros Hayrettin Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi, Pendik Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi ve ev sahibi Özel Eryetiş Reis denizcilik Meslek Lisesi.

Yarışma sonunda gitarist Serkan DİYAR’ın verdiği konser tüm öğrencilerin yıl sonuna sayılı günlerin kaldığı bir dönemde coşmalarını ve stres atmalarını sağladı.

Program ilk üç dereceyi alan okullara kupa ve madalyalarının verilmesi ile sona erdi. Herkesin umut ve dileği ise müteakip yıllarda bu tür faaliyetlerin geliştirilerek devam etmesi idi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]