SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

“Harekete Geç” Kampanyası İçin Start Verildi!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Valiliği, yaklaşık 14 milyon İstanbulluyu olası bir depreme karşı bilinçlendirmek amacıyla “Harekete Geç” kampanyası başlattı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 14 milyon İstanbulluyu kampanyaya katılmaya davet etti.

İstanbul Valiliği, olası bir deprem durumunda görülebilecek zararı en aza indirgemek ve bireysel olarak afetlere hazır olmak için 18-25 Mayıs tarihleri arasında “Harekete Geç” adı altında bir kampanya gerçekleştiriyor.

Kamuoyunu eğitici, aydınlatıcı, film ve afişlerle desteklenen kampanya, İstanbul’da yaşayan yaklaşık 14 milyon vatandaşımızı depreme karşı bilinçlendirmeyi, eğitmeyi ve “Güvenli Yaşam Gönüllüsü” sayısını artırmayı hedefliyor. İstanbul İl Özel İdaresi, İPKB ve AFAD işbirliği ile gerçekleştirilen kampanyada “Harekete Geç Eğitim Al, Harekete Geç Gönüllü Ol, Harekete Geç Önlem Al” sloganları kullanılarak deprem gerçeğine dikkat çekiliyor.

Kamu binalarını yıkıp yeniden yapıyoruz

Kampanyanın tanıtım toplantısında bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde yaşanan yıkıcı iki depremin ardından uluslararası afet politikalarını da dikkate alarak, o günlerden bu yana, önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi.

Afetten sonra yapılan ve çok daha büyük harcama gerektiren iyileştirme ve yeniden yapım çalışmaları yerine; afet gerçekleşmeden önce, muhtemel can ve mal kayıplarını en aza indirgeyecek bir yaklaşım benimsediklerini dile getiren Mutlu, “2006 yılında hayata geçirdiğimiz İSMEP yani İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında; İstanbul genelinde depreme karşı dayanıksız olan başta okul ve hastane olmak üzere kamu binalarını tespit ettik. Bunları yıkarak, yerine daha modern binalar inşa ediyoruz” dedi.

2 milyar 814 milyon TL kaynak

İSMEP Projesi finansmanı için Hazine Müsteşarlığı tarafından bugüne kadar toplam yaklaşık 2 milyar 814 milyon TL’lik bir kaynak sağlandığını ifade eden Vali Mutlu, şöyle devam etti: “Çeşitli uluslararası kuruluşlarla proje faaliyetlerinin finansmanı için ek krediler sağlanmasına yönelik görüşmeler de devam etmektedir. Proje ile İstanbul`un muhtemel bir depreme karşı hazırlıklı olması amaçlanmaktadır.

Proje kapsamındaki kamu binalarında depremsellik analiz çalışmaları yapılmakta ve elde edilen sonuçlara göre de binaların güçlendirilmesine veya yeniden yapılmasına karar verilmektedir. Bugüne kadar 1881 öncelikli kamu binası depremsellik analiz çalışmaları kapsamına alınmıştır; 663 kamu binası (503 kampüs) güçlendirilmiş; 103 kamu binası (98 kampüs) yıkılıp yeniden yapılmıştır. 119 binadaki çalışmalar ise devam etmektedir.”

Olası bir deprem için sürekli hazırlık yapıyoruz


Olası bir depreme yönelik hazırlık çalışmalarında geç kalınmadığını belirten Vali Mutlu, şunları kaydetti: “13 yıldan sonra bu proje çok önemli bir adım. Biz sürekli bir hazırlık içerisindeyiz. Kampanyamızı büyüterek devam ediyoruz. 55 bin gönüllümüz var. Çok iyi eğitim almış güçlü bir kadroya sahibiz. Eğitim binalarımızda deprem konusunda herhangi bir risk yok. İstanbul’da yaşayan 14 milyon vatandaşımızla biz büyük aileyiz. Bu büyük ailenin her bireyine önemli görevler düşüyor. Harekete Geç kampanyamıza bütün İstanbulluları davet ediyoruz. “

Güvenli Yaşam Eğitimleri


İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yürütülen Güvenli Yaşam Eğitimleri ile de İstanbul halkı başta depremler olmak üzere afetlere karşı bilinçlendiriliyor. Amaç depreme karşı zararı en aza indirmek ve bireysel olarak afetlere hazır olmak.

www.guvenliyasam.org adresinden veya 0212 455 56 00 numaralı iletişim hattından gönüllü kişiler eğitim için kayıt yaptırabilecek. Verilecek eğitimler sonunda isteyenler Güvenli Yaşam Gönüllüsü olacak. Tüm eğitimler ücretsiz olacak. Şu ana kadar İstanbul’da 55 bin Güvenli Yaşam Gönüllüsü var. Kampanya ile bu sayının daha da artırılması hedefleniyor.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]