SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartalspor A2 Takımı Türkiye Şampiyonu!

Yayınlanma:
ABONE OL

Bileği bükülemeyen gençlerimiz!

Kartalspor A2 Takımı Türkiye Şampiyonu!

Kartalspor A2 Takımı uzun ve yorucu bir sezonun ardından Türkiye Şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bu sezon dört grup halinde yapılan A2 Lig’i maçlarında 2.grupta yer alan Kartalspor A2 takımı grubunda oynadığı 16 karşılaşmadan 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 27 puan topladı ve grubu 2. sırada tamamlayarak Final grubuna katılmaya hak kazandı.

Play-Off grubuna adını yazdırdı.

Dört kademe grubundan gelen 8 takımdan oluşan Final grubunda yapılan 14 karşılaşmadan 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 29 puan toplayan Kartalspor A2 takımımız Final grubunu Galatasaray’ın ardından ikinci sırada tamamladı ve Türkiye Şampiyonunu belirleyecek Play-Off grubuna adını yazdırdı.

Üç büyükleri yendi!

Takımımız Final grubunda evinde oynadığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmezken, grupta oynadığı 14 karşılaşmada 1 mağlubiyet alarak en az yenilgi alan takım olma unvanını kazandı. Takımımız ayrıca gruptan lider çıkan Galatasaray’ı her iki maçta, Beşiktaş’ı ise kendi sahasında yenerek, deplasmanda berabere kalarak büyük başarıya imza attı.

Dört klasman grubunun liderleri ve Final grubunun ilk dört sırada tamamlayan takımların oluşturduğu Türkiye Şampiyonunu belirleyecek Play-Off maçları Ankara Bağlum Stadında oynandı.

Takımımız Çeyrek Final’de K.Erciyespor ile eşleşti. 15 Mayıs  2012 Salı günü saat 13:00’deki karşılaşmanın normal süresi 0-0 tamamlanınca maçta uzatma bölümlerine geçildi. Uzatma bölümünün 118.dakikasında Kartalspor’dan Emrah Taysi, yarı final kapısını araladı. Emrah’ın golüyle 1-0 öne geçen Kartalspor üstünlüğünü karşılaşmanın son düdüğüne kadar sürdürdü ve adını yarı finale yazdırdı.

Kartalspor A2 takımının Yarı Finaldeki rakibi Galatasaray’ı uzatma bölümlerinde 2-1 yenen Bursaspor oldu. Uzun süre golsüz süren karşılaşmada Ersel Aslıyüksek sahneye çıkarak takımını 1-0 öne geçirdi. Güçlü rakibi karşısında 1-0 öne geçen Kartalspor Anıl’ın 89.dakika da attığı golle Final’e yürüdü.

Finaldeki rakip Çeyrek finaldeki rakibi Gençlerbirliği’ni 5-1 Yarı finaldeki rakibi Sivasspor’u 5-1 yenen Bucaspor’du. 20 Mayıs 2012 Pazar günü Ankara Bağlum stadında saat 16:30’da başlayan karşılaşmanın başlama vuruşuyla takımımız oyun üstünlüğünü eline aldı. İlk önemli pozisyonunu Ersel’in ceza sahası içinde rakibinden sıyrılarak verdiği pasla Okan Yıldız yakaladı. Ceza sahasında topla buluşan Okan kalabalık defansın arasından vurmak istedi top defanstan döndü ceza yayı ön çizgisine düşen topa Mert Öner çok sert vurdu fakat top kaleyi bulmadı.

5.dakika da Mesut Uzun kupanın uzundan tuttu. Ceza sahası içinde Bucaspor defans oyuncusu Doğuş Can’dan sıyrılan Mesut çaprazdan çok sert vurdu top üst direğe çarparak ağlarla buluştu. 1-0

Bu  golden sonra Kartalspor oyun üstünlüğünü devam ettirdi. Okan Yıldız kaleciyle karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda istediği vuruşu yapamayınca top kalecinin bacakları arasında sıkıştı. Savaş Taga ceza sahası içi ön çizgiye yakın bir mesafede topla buluştu gelişine vurmayı deneyen Savaş topu dışarı gönderdi. İlk yarının son önemli pozisyonunda ceza sahasına yapılan ortaya Okan iki defans oyuncusu arasından iyi yükseldi fakat vuruşu o kadar iyi değildi.

İlk yarı Kartalspor A2 takımımızın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Bucaspor skor’da dengeyi sağlamak için Kartalspor üzerine yüklenmeye başladı. Bir pozisyonda Bucaspor’lu oyuncunun yaptığı sert vuruşu Osman Şimşek mükemmel bir refleksle kurtarırken maçın kırılma anını da belirlemiş oldu.

İkinci yarının ilerleyen bölümlerinde Kartalspor oyuna denge getirdi ve çaldığı toplarla hızla Bucaspor yarı alanına kat ederek önemli pozisyonlar bulmaya başladı. Kullanılan köşe vuruşunda Bucaspor ceza sahasın önünde yaşanan karambol’de  top direğe çarptı kaleye yönelen topu Bucaspor’dan Alparslan çizgiden çıkarttı. Bu pozisyonda Emrah Taysi’nin müdahalesi yetersiz kaldı.

Maçın sonlarına doğru her iki takımda stresli dakikalar yaşadı. Tribünde maçı seyreden yöneticiler, taraftarlar, yedek kulübesindeki oyuncular ve teknik ekip gergin ve stresli bekleyiş içerisindeydi.

Dakikalar 84’ü gösterirken Ersel Aslıyüksek sahneye çıkarak kupayı kucaklayan isim oldu. Ersel ceza sahası içinde topla buluştu 3 Bucaspor defans oyuncusu arasında topa sahip olan Ersel, zor pozisyonda sert bir vuruş yaptı ve top kalecinin bacak arasından ağlarla buluşturdu. 2-0

Bu gol Kartalspor’lu oyuncuların güven ve hırsını iki katına çıkarttı ve Ecan Eryüz bu hırsın kurbanı oldu. 89 dakika da taç çizgisi kenarında rakibine sert giren Ercan maçın hakemi tarafından direk kırmızı kartla cezalandırılarak oyun dışı kaldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kartalspor A2 takımı Şampiyonluğu gol yemeden kazanan taraf oldu. Hakemin bitiş düdüğü ile birlikte Ankara Bağlum stadında büyük sevinç yaşandı.

Şampiyonluk kupasını Kartalspor A2 takım kaptanı Okan Yıldız, TFF Ankara Bölge Müdür yardımcısı Barış Hikmet Topçu’nun elinden aldı.

Kupayı takım arkadaşlarıyla birlikte kaldıran Okan Yıldız sonrasında sevinçlerini teknik heyet, yöneticiler ve taraftarlarla paylaştı. A2 takımımız şampiyonluk sevincini İstanbul’a dönüşte takım otobüsünde devam ettirdi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]