SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Aydos Gençlik Festivali Sona Erdi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli Belediyesi’nin yaz tatiline giren gençler için düzenlediği Aydos Kültür Sanat ve Gençlik Festivali’nde binlerce genç doyasıya eğlendi. Festivalde özellikle gençlerin sevdiği sanatçı ve gruplar sahne aldı.

Mustafa Ceceli, Gece Yolcuları, Kutsi ve Murat Göğebakan gibi ünlü sanatçıların yanı sıra, ilçenin genç yetenekleri de hünerlerini sergiledi.Dört gün süren festivalde sevilen sanatçıların konserlerinin yanı sıra ilçenin başarılı gençlerine de ödüller yağdı.

 

2012 yılını “Eğitim ve Kültür Yılı” ilan eden Sultanbeyli Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında birbirinden ünlü sanatçıları Sultanbeylili gençlerle buluşturdu. Uzun ve yorucu eğitim öğretim sezonunu geride bırakan gençler,festival boyunca hem eğlendiler hem de yaz tatiline coşkuyla ‘merhaba’ dediler.

Coşku Dolu Şölen…

Dört gün süren festival her gün ayrı coşkuya ve heyecana sahne oldu. Festivalin ilk günü gençler, Kutsi, Grup Laçin ve Grup Kumsal’la eğlendiler. İkinci gün ise Murat Göğebakan, Grup Maviler ve Grup Künye sahne aldı. Murat Göğebakansahne performansıyla sevenlerinin kalbinde bir kez daha taht kurdu. Birbirinden güzel şarkılarını Sultanbeyliligençler için seslendiren Göğebakan, hastalığı dolayısıyla yaşadığı zor günleri sevenlerinin duasıyla atlattığını söyledi ve herkese teşekkür etti.Sevilen sanatçı sevenlerine bir de müjde verdi ve son klibinde festival görüntülerinin yer alacağını söyledi.

Aydos Kültür Sanat ve Gençlik Festivali’nin üçüncü gün sanatçıları Doğaçlama,Pera Tayfave Gece Yolcuları oldu. Alanı dolduran kalabalığı coşturan Sultanbeyli’nin genç yeteneği Alpay Şahin ve grubu Doğaçlama,“Hoşgeldin Yeni Dünya ve Bensizsin” gibi kendilerine ait şarkıları geçler için seslendirdi.Grup Pera’nın ardından sahneye çıkan Gece Yolcuları ile coşku zirveye çıktı. Yüzlerce gençsevilen grubun şarkılarına eşlik etti.

Son gün ise festival coşkusu Belediye Spor Tesisleri’ne sığmadı. Çevre ilçelerden de Sultanbeyli’ye akın eden binlerce Mustafa Ceceli hayranı, festival alanını hınca hınç doldurdu. Ceceli’den önce sahne alan Grup SilentRoom ve Cihan Yıldız ile eğlenen gençler, hayranı oldukları Mustafa Ceceli’nin sahneye çıkmasıyla birlikte adeta kendilerinden geçtiler. Sevilen sanatçının şarkılarıyla gönüllerince eğlenen yüzlerce genç, kapanış gününü bayram havasına dönüştürdü.

 

Festivalde dört gün boyunca Sultanbeylili öğrencilerin sergilediği halk oyunları gösterileri de izleyicilerden tam not aldı.

Başarıya ödül yağdı…

Aydos Kültür Sanat ve Gençlik Festivalisevilen sanatçıların konserleriyle sınırlı kalmadı. 4 gün boyunca ilçenin okullarında, dershanelerinde, gittikleri sanat kurslarında ve spor müsabakalarında başarı yakalamış gençlerin tamamına ödül yağdı. Sultanbeyli Belediyesi başarıyı ödüllendirerek bu gençlerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

İlk gün SBS 1001 Eğitim Destek Projesi kapsamında gittikleri dershanelerde dereceye giren öğrenciler ödüllerin ilk sahibi oldu. Sultanbeyli’nin Eğitim ve Kültür Yılı’nın en önemli projelerinden olan ve ilçenin SBS başarı çıtasını yükseltmesi hedeflenen SBS 1001 Eğitim Destek Projesi, Belediye, Kaymakamlık ve ilçe Milli Eğitim’in koordinasyonu neticesinde hayata geçirilmişti.

Festivalde ikinci gün, okullarında birinciliği göğüsleyen gençler sahnedeydi. 41okulun birincileri için düzenlenen törende şampiyonlara diz üstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi.

Üçüncü gün ödülleri, ilçenin kültür, sanat ve sporda başarı yakalamış gençlerine gitti. Aydos Kütüphanesi’nde düzenlenen kitap okuma yarışmasında en çok kitap okuyanlara, belediyenin kurslarında Osmanlıca, yazarlık ve kısa film branşlarında eğitim gören başarılı gençlerine ve atletizm yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller takdim edildi.

Son gün ise KOSGEB kurslarında eğitim gören yeni girişimciler, sertifikalarını Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in elinden aldı.

Eğitim ve Kültür Yılı’na özel çalışmalar…

Festivalin tamamında gençleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ödül törenlerinden önce gençlere hitap ederek SBS ve LYS sınavları öncesi moral verdi. Başkan Keskin, “Uzun ve yorucu eğitim-öğretim sezonunu geride bıraktınız. Bazı arkadaşlarınız bir yıl boyunca Lisans Yerleştirme Sınavı’na, bazıları ise Seviye Belirleme Sınavı’na hazırlandı. Tüm öğrencilerimize sınavlarda başarılar diliyorum” diyerek gençlerin sınav stresini üzerlerinden atmaları için güzel bir festival geçirmeleri dileğinde bulundu.

“2012 Eğitim ve Kültür Yılı” dolayısıyla İlçede yapılan çalışmalara değinen Başkan Keskin, “Biz Sultanbeyli’nin geleceği olan siz değerli gençlerimize yeni imkanlar ve fırsatlar sunabilmek için gece gündüz gayret gösteriyoruz. SBS 1001 Eğitim Destek Projesi, ilçemizde hizmete giren yeni okullar, kültür sanat kurslarımız bunlardan sadece bazıları” dedi.

Göreve geldikten sonra 10 yeni okulun hizmete açıldığını ve 7 okulun da inşasının devam ettiğini söyleyen Keskin, kültür ve sanatın eğitimin bir parçası olduğunu ifade etti. Son dönemde Sultanbeyli’nin iki kültür merkezine kavuştuğunu hatırlatan Keskin, “Sultanbeyli Kültür Merkezi ve Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi üç sezondur birbirinden güzel konser, tiyatro, söyleşi ve konferanslara ev sahipliği yapıyor. Yine bu merkezlerimizde uluslararası etkinlikler düzenliyoruz. Tüm bu çalışmaları siz gençlerimizin geleceğine katkı sunabilmek için gerçekleştirdik” dedi.

Belediyenin yürüttüğüve ilçenin vizyonunu değiştirecek çalışmalara da değinen Keskin, 23 yıldır hayali kurulan Gölet Projesi’nin ve 400 yataklı devlet hastanesinin başladığını, Sultanbeyli’ye metro müjdesi verildiğini söyledi. 2B konusunda da vatandaşları rahatlatan açıklamalar yapan Başkan Keskin, “2B yasasıyla ilgili olarak vatandaşlarımızın hissiyatınıve taleplerinibakanlarımıza ve konuyla ilgili tüm makamlara sürekli iletiyoruz. TEM otoyolu bağlantısının açılması ilçemize çok büyük değer kattı. Sultanbeyli, 3. Köprünün ve Marmaray’ın kavşağında yer alacak. Bu nedenle tapularını alan vatandaşlarımızın yerleri eskisine göre çok daha değerli olacak. Bu konuda vatandaşlarımızın endişe etmemesini istiyoruz” dedi.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]