İstanbul’da 10 Kişiyi Dolandıran Galericiler Yakalandı!

Yayın: 08:00 - 23.06.2012
Güncelleme: 08:00 - 23.06.2012

İstanbul’da aldıkları araçların satışını noterde gerçekleştirdikten sonra vatandaşlara paralarını ödemeden kaçan galericiler yakalandı. Galericilerin aynı yöntemle 10 kişiyi dolandırdığı tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, Güngören, Esenler, Şişli, Kartal, Zeytinburnu’nda geçici olarak açtıkları galerilerde vatandaşlardan satın aldıkları araçların ödemelerini yapmadan kayıplara karışan çete üyeleri T.İ., V.K. ve A.D., Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Güven Timleri’nin ortak operasyonu sonucunda yakalandı.

Çete üyelerinin kurdukları geçici galeriler aracılığıyla vatandaşlardan satın aldıkları araçların noterde gerçekleştirilen satış işlemleri sonrasında çeşitli bahanelerle ödeme yapmadığı ortaya çıktı. Aynı yöntemle İstanbul’da birden fazla noktada 10 kişinin dolandırıldığı tespit edildi. Gözaltına alınan zanlılardan T.İ.’nin üzerinden sahte kimlik çıktı. Dolandırıcılıktan ve sahtecilikten hakkında 12 sabıka kaydı bulunan T.İ.’nin 5 farklı suçtan arandığı belirlendi. Ayrıca V.D.’nin de benzeri suçlardan sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklandı. CİHAN HABER AJANSI

Exit mobile version