SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Bağış AB’ye seslendi: Ne kadar ekmek o kadar köfte!

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla 2. Köfte Şenliği AB Bakanı Egemen Bağış’ın Katılımıyla Gerçekleşti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Tuzla Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Köfte Şenliğine katıldı. Zaman zaman Mangalın başına geçen Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve Bakan Egemen Bağış vatandaşlara kendi elleri ile köfte pişirip ikram etti. Tuzla Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği köfte şöleninde yaklaşık 30 bin kişiye ekmek arası köfte dağıtıldı.

 

Köfte şenliğinin açılış konuşmasını yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, köftesi ile meşhur Tuzla’nın tanıtımına katkı sağlama amacıyla şenliği düzenlediklerini belirterek “ köfte şenliğinin ilklini de sayın Bakanımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Bugün de bizleri, Tuzlalıları yalnız bırakmadı. Sayın Bakanımıza ilçemize katkılarından dolayı tüm tuzla halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Şenliğe katılan yaklaşık 10 bin kişilik kalabalığa hitap eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa’nın Türkiye’den bazı beklentileri olduğunu belirterek, ”Bizim de onlardan vizesiz seyahat beklentimiz var. Onlara dedim ki ‘ne kadar ekmek o kadar köfte... Siz Avrupalılar olarak vizeleri ne kadar hızlı bir şekilde kaldırırsanız biz de sizin beklentilerinize o kadar hızlı cevap veririz’ İnşallah Tuzla’nın köftesi Avrupa’nın da ağzının tadını zenginleştirecek, onlara da ağız tadı sağlayacak” dedi.

Bağış, Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Köfte Şenliği’nde yaptığı konuşmada, şenliğin ikincisinin de açılışını yapmaktan büyük onur duyduğunu ifade ederek, Tuzla’nın tanıtımı ve köftesinin bütün Türkiye’ye nam salmasında bu tür etkinliklerinin öneminin büyük olduğunu söyledi.

Tuzla’nın Köftesi Avrupa’nın da Ağız Tadını Değiştirecek

Türkiye’nin huzuru, demokrasisi, adalet ve kalkınmasının her daim güçlenmesi dileğinde bulunan Bağış, ”İnşallah daha aydınlık yarınlarda, daha güzel günlerde bu ülkenin bütün çocuklarının, Türkiye’nin 81 ilinde tüm kardeşlerimizin doya doya köfte yiyebildiği, doya doya kardeşçe yaşayabildiği, sadece Türkiye’ye değil, bütün bölgeye, huzur, barış ve güvenlik sağladığı günleri sizlerin sayesinde gerçekleştireceğiz. Türkiye her geçen gün daha kalkınıyor, daha güçleniyor. İnşallah el ele vereceğiz, Türkiye’yi dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Geçen hafta Brüksel’de AB üyesi ülkelere vizesiz gidebilmenin önünü açacak girişimleri başlattıklarını hatırlatan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Avrupa’nın bizden bazı beklentileri var. Bizim de onlardan vizesiz seyahat beklentimiz var. Onlara dedim ki ‘ne kadar ekmek o kadar köfte… Siz Avrupalılar olarak vizeleri ne kadar hızlı bir şekilde kaldırırsanız biz de sizin beklentilerinize o kadar hızlı cevap veririz’ İnşallah Tuzla’nın köftesi Avrupa’nın da ağzının tadını zenginleştirecek, onlara da ağız tadı sağlayacak.

Konuşmasının ardından Bağış ve beraberindekiler sembolik olarak şenliğin açılışını gerçekleştirdi. Şenlik kapsamında kurulan standlarda köfte pişiren Bağış, vatandaşlara ekmek arası köfte dağıttı. Şenlikte 30 bin kişiye köfte ve ayran ücretsiz olarak dağıtıldı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]