SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

‘Haydi Çocuklar Namaza Kampanyası’nı Kazanan Çocuk Ailesiyle Umreye Gidecek!

Yayınlanma:
ABONE OL

Eyüp İlçe Müftülüğü ile Eyüp Kastamonulular Derneği (Kas-Der) ‘Hadi Çocuklar Namaza’ kampanyası başlattı. Kampanya sonunda camide en çok vakit namazına katılan çocuk, ailesiyle birlikte Umreye gönderilecek. Kampanyaya katılan çocukların tamamına bilgisayardan cep telefonuna kadar bir çok hediye verilecek.

Eyüp İlçe Müftülüğü ile Kas-Der Eyüp Şubesi çocukları camiye alıştırmak, dini ve ahlaki eğitim almalarını sağlamak amacıyla ‘Hadi Çocuklar Namaza’ adıyla kampanya başlattı. Kampanyanın tanıtım ve bilgilendirme toplantısına İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Kas-Der Eyüp Şube Başkanı Enis Güven ve Eyüp ilçesinde görevli imamlar katıldı. Toplantıda, imamlara toplantı hakkında bilgi verildi.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, toplantının ardından basın mensuplarına kampanyayı değerlendirdi. “Çocukların camiyle buluşması bizim için önemli bir olaydır.” diyen Yaran, kampanyayı yaz kurslarının bir parçası olarak gördükleri söyledi. Rahmi Yaran, çocukların dini bilgileri ve Kur’an okumasını öğrenmesini önemsediklerini ifade etti. Yaran sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımız cami ile tanışmalı camiyi sevmelidir. Bu proje buna katkıda bulunacaktır dedi. Çocuklar caminin onlara ait bir mekan olduğunu bilmelidir.”

Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak da, “Bu projeyi hayırseverlere sunduğumuzda beklentimizin üzerinde destek bulduk. Camilerin birer eğitim kurumu olarak da kullanılması lazım. Camilerin sadece yaşlıların gittiği yerler olmaktan çıkartılarak çocukların ve özellikle de gençlerin gittiği yerler haline getirmeliyiz. Umarım proje başarılı olur ve çocuklar cami ve cemaati severler.” şeklinde konuştu.

‘BİRİNCİ AİLESİYLE BİRLİKTE UMREYE GÖNDERİLECEK’

Kas-Der Başkanı Enis Güven ise, “Eyüp ilçesi genelinde 106 camide çocuklarımız, 1 Temmuz ile 10 Ağustos arasında camiye vakit namazına gittiklerinde namazlarını kıldıktan sonra oradaki imam ve müezzinden isimlerinin yazılı olduğu bir kupon alacaklar. 40 gün boyunca bu kuponu biriktirecekler. 40 gün sonra bu kuponlar teslim edilecek. 40 gün sonunda komisyon tarafından incelenecek. Katılımcıların tamamına çeşitli hediyeler verilecek. Ancak birinci olanı ailesi ile birlikte Umreye göndereceğiz. Kampanyayla amacımız; çocukların camilerdeki manevi havayı almaları. Kampanyanın tamamı sponsorların yardımıyla gerçekleştiriliyor.” diye konuştu.

40 gün sonunda birinciliği birden fazla kişinin elde etmesi halinde ise çocuklar arasında kura çekimi yapılacak. Kura sonucuna göre kazanan çocuk ailesi ile birlikte umreye gidecek. Kampanyaya katılan çocukların tamamına çeşitli hediyeler verilecek. (CHA)

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]