SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Doğan ile İspekter red oyu kullandılar!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Meclisinde tartışmalara konu olan Güney İmar Planları yapılan oylamada, Ak Partililerin 13 oyuna karşılık CHP’li üyelerin 15 oyuyla oy çokluğuyla geçti.

CHP’li meclis üyesi Orhan İspekter ile İbrahim Doğan planlara  ret oyu kullandı.

İbrahim Doğan Bu planlara bu şekilde evet demek bana zul geliyor…

Yapılan sunumun ardından, CHP’li İbrahim Doğan planlarla ilgili önemli eleştirilerde bulundu. Doğan planların halkçı bir plan olmadığını, büyük bölümünün yasalara ve imar kanununa aykırı olduğunu, bu planların hayata geçmesi durumunda bir çok vatandaşın mağdur olacağını söyledi.

 

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü “Bu 1000’lik planın anası kanunlara yasalara aykırıdır, onun için bizde anasına bak danasını al derler.  2005 yılında çıkarılan 1/5000’lik plan mahkemelerde ret edildi. Bu planın özü  yasalara aykırıdır, davası da sürüyor. Belediye meclisleri yasaların üzerinde karar alamaz” dedi.

 

Koçtaş’ın yanındaki 70 parsel arsayla ilgili de görüşlerini açıklayan Doğan “bu planın içerisinde, İBB Planlama Müdürlüğü diyor ki burası DOP olması nedeniyle hastane, gezi alın park vs yapabilirsiniz, başka türlü imara açamazsınız, diyor ama İBB bunu meclisten geçiriyor”

Benim için esas olan halktır!

Doğan doğacak mağduriyetlerle ilgili ise şunları söyledi “Vatandaşın binası var 1971 -72 de iskan almış120 metrekareden 8 daire 2 dükkan var, bunu dört daireye düşürüyorsunuz üstelik120 metrekare de değil90 metrekare, bu durumda ben komşuma ne diyeceğim.. 10 dairenin olduğu bina 6 daireye düşüyor, ben bu vatandaşa ne diyeceğim.

Ben yarın minibüs yolu üzerinde ki insanlara ne diyeceğim. Fahri Korutürk caddesinde yol genişletildiği için burada bulunan  imarlı iskanlı binaların bir kısmı yol’da kaldığı için bir çok insan mağdur oluyor. Bunun hesabını kim verecek”

 

1/5000 ölçekli planların yeniden yapılması gerektiğini söyleyen Doğan “Adam gelmiş bu devlete inanmış güvenmiş kendisine bir daire almış, şimdi sen vatandaşın bu dairesini elinden alıyorsun.  Bu planlara bu şekilde evet demek bana zul geliyor, kusura bakmayın.  Ben komşumun yanına giderken rahat gitmeliyim, onun hakkının gasp edildiği bir imzayı ben atamam..

Benim için parti purti ikinci planda gelir, esas olan halktır, halkın hakkıdır. Dinimizde bile söylüyor, Kul hakkıyla  karşıma gelme”

 

Hiçbir yerin yıkılmasını istemediklerini ifade eden Doğan “Biz bir yerin yıkılmasını istemiyoruz, zaman zaman arkadaşlarımız diyor ki Titanic otel yıkılsın mı, hayır bunun çaresi vardır. İmar Kanunu diyor ki, bodrum katlarını yola yanaştıramazsınız, o vatandaş bodrum katını yanaştırmış kapat,  zaten defalarca Ak Parti döneminde tadilatlar yaptılar 2-3 kat daha çıktılar. Arkadaşlar birazda mantıklı olmak lazım. Kişiye özel plan olmaz haksızlık olur o zaman aynı  şeyi her kese yapmak lazım..

Orhan İspekter “ Biz halkın taleplerini kollamakla mükellefiz”

 

Daha sonra söz alan CHP’li meclis üyesi Oran İspekter ise şunları söyledi “Aslında İmar konusu benim mesleğimle alakalı olan bir  konu değil ancak, bizler üzerimize bir sorumluluk almışız ve halkın görüşlerini ve taleplerini yasalar çerçevesinde korumak ve kollamakla mükellefiz, bu anlamda her türlü çalışma yapılırken bunları gözetmek zorundayız.

CHP’nin 1/5000’lik planlara bakış tarzına bakmak lazım. Bir İstanbul’da yapılan planlara karşı olmak var, birde karşı olduğun şeyin içerisine tekrar girmek var, bu kendi içerisinde tezat oluşturuyor.  Ya 1/5000 ölçekli planlara karşı değilsiniz veya karşısınız. Karşıysanız bir duruş sergilemek gerektiğine inanıyorum. Ayrıca 1/000’lik planlara da baktığımız zaman maalesef içerisinde            CHP’li Kartal Belediye meclis üyelerinin de geçmişte hayır dediği bazı şeyleri plan notlarını da görmeye başladık.

Bu da bir gariplik içermekte..Dolayısıyla kimsenin CHP meclis üyelerine bu tip bir git gelleri yaşatma şansı olmadığını düşünüyorum, bunları görünce de üzülüyorum. Ya bir şeye karşıyızdır, veya değilizdir. Geçmişte notlarını inceleyin karşı olduğumuz CHP’nin oylarıyla geri çekilen meclisten alının bazı plan notlarının bu gün 1/000’lik notlara işlenmiş olması benim için bir çelişkidir.

 

Böyle bir çelişkinin yükünü de ben Kartal’da taşıyamam. Bu anlamda Taner Özdemir’le özdeşleşen bir dosyanın ki aylarca tartışıldı, bu gün oy vermekle buna evet demek durumunda kalıyoruz. Bu tip çelişkileri ben yaşamak istemiyorum. Hayatımda böyle çelişki yaşamadım. 1/5000’liklere karşı duracaksınız, sonrada 1/1000’likler içerisinde bir de kendi grubunuz içerisindeki çelişki yumağıyla bu gün bu gündeme taşıyacaksınız, bana çok doğru gelmiyor. Bu plan oylamasında komisyondan gelen rapora evet demek şansım bulunmuyor..

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]