SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gazeteciler Bayram Coşkusunu ‘Küllük’te Yaşıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Gazeteciler, yazarlar, akademisyenler; haberlerine ve yazılarına ara vererek Basın Bayramı’nı Marmara Kıraathanesi’nde kutluyor.

1958 tarihinde Beyazıt’ta açılan Marmara Kıraathanesi, 1984’e kadar gazetecilerin, yazarların, akademisyenlerin bir araya geldiği bir mekân oldu. Necip Fazıl Kısakürek ile Sezai Karakoç kıraathanenin müdavimleri arasındaydı. Basın İlan Kurumu (BİK), bu efsane mekânı Basın Bayramı dolayısıyla yeniden açtı.

BİK, kıraathanenin aynısını Ayasofya Müzesi önünde kurdu. 200 kişi kapasiteli bu alanda her şey, Marmara Kıraathanesi’nde olduğu gibi aslına uygun şekilde düzenlendi. Yazarlar ve gazeteciler, 25 Temmuz’a kadar bu mekânda her akşam iftardan sahura kadar bir araya gelecek. Sadece basına açık olacak kıraathane ve etkinlikler, kıraathane dışına kurulacak bir platformla dışarıdan da izlenebilecek.

 

Basında sansürün kaldırılışının 104. yılı Bâb-ı Âli’nin yanı başında Sultanahmet Meydanı’nda kutlanıyor. Tarihi Marmara Kıraathanesi’nde kutlanan basın bayramına Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın evsahipliğinde, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, RTÜK Başkanı Davut Dursun, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve ‘Küllük’ün deneyimli gazeteci ve yazarları katıldı.

“İstanbul bizatihi bir sanat eseridir” diyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul’un sanat, fikir ve düşünce açısından ne kadar zengin bir şehir olduğunun altını çizdi. Bakan Şahin, “İnsanoğlu sadece ekmeği, madeni icat etmemiş, maddi varlıklar dışında yaşamını düzenleyen davranış formatları icat ederek insanın manevi ve fikri ihtiyaçlarına da cevap vermiştir” dedi.

Dere yatağına; yazar da kıraathanesine kavuşacaktır

İnsanların gönül dünyasına yönelik eserlerin daha kalıcı ve insanlar üzerinde daha etkili olduğunu söyleyen Bakan Şahin, “19.yy’ın çalkantılı fikir hayatına Türkiye özellikle İstanbul’la dışında kalmadı. Fikir çatışmaları her dönem yaşanabilir, yeter ki ülke için yazılsın, ne yazılırsa ne düşünülürse düşünülsün Türkiye’nin özgürlüğüne katkı sunsun” temennilerinde bulundu. Basın Bayramı’nı ve Ramazan ruhunu birleştiren bu güzel programı düzenleyenleri takdir eden Bakan Şahin, “Dere yatağına; yazar da kıraathanesine kavuşacaktır” cümlesiyle konuşmasını sonlandırdı.

İlgili Haberler