Sabıkalı Hayvan Dolandırıcıları Yakayı Ele Verdi!

Yayın: 09:30 - 25.07.2012
Güncelleme: 09:30 - 25.07.2012

Türkiye genelinde birçok küçük ve büyükbaş hayvan sahibini dolandıran iki kişi, Tuzla’da yakalandı. Kısa süre önce cezaevinden çıkan zanlıların, hayvan sahiplerine paralarını kesim yerinde vereceğini söyleyip kayıplara karıştığı öğrenildi.

Tuzla ve çevre ilçelerde hayvan dolandırıcılığıyla ilgili çok sayıda şikayet alan Tuzla Asayiş Büro Amirliği ekipleri, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Mağdur hayvan sahiplerinin verdikleri bilgilerden yola çıkan ekipler, zanlıların Cevdet B. (63) ve Cengiz A. (47) olduğunu tespit etti. Onlarca dolandırıcılık ve hayvan hırsızlığından sabıkası olduğu belirlenen şahıslar, gözaltına alındı. Dolandırıldıklarını söyleyen vatandaşlar tarafından teşhis edilen zanlıların bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Cevdet B. ve Cengiz A. adliyeye sevk edildi. Şahıslar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlıların, vatandaşlarla önce hayvanların fiyatı konusunda pazarlık yaptığı, pazarlığın ardından da ödemeyi kesim yerinde yapacaklarını söylediği öğrenildi. Şahısların, birlikte yola çıktıkları hayvan sahiplerini kandırıp araçtan indirdikten sonra hayvanlarla birlikte kayıplara karıştığı belirtildi.

Yaklaşık bir ay önce zanlılar tarafından aynı yöntemle dolandırıldığını söyleyen İsmail Karaman, vatandaşlardan paralarını almadan hayvanlarını kimseye vermemelerini istedi.(CHA)

Exit mobile version