SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Vali Mutlu, Maneviyatın Merkezlerinden Eyüp’ü Gezdi!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’a yapılan yatırımların son durumlarını görmek amacıyla ziyaretler gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp ilçesini gezdi.

İl Özel İdaresi tarafından İstanbul’a yapılan yatırımların son durumunu yerinde denetleyerek görme fırsatı bulan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu kapsamda Eyüp ilçesini ziyaret etti. Yatırımları inceleme gezisi boyunca Vali Mutlu’ya; Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili Hayrettin Çelik, İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Er ve Murat Çelik, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya eşlik etti.

Yatırımları inceleme gezisine İslambey Semt Polikliniği inşaat alanında incelemelerde bulunarak başlayan Vali Mutlu, buradan Eyüp Devlet Hastanesi’ne geçti. Çalışmaların son durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu gerekli bilgilendirmelerde bulunurken, Eyüp Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Karaman da tadilatı devam eden hastane hakkında Vali Mutlu’ya son durum ile ilgili bilgiler sundu.

 

Vali Mutlu: Tarihi dokuları korumak adına sade bir restorasyon yapılmalı

Sağlık yatırımlarının ardından 1577 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan ve şu anda restore edilen Zal Mahmud Paşa Medresesi’nin restorasyon alanını gezen Vali Mutlu, yetkililerden son durumu hakkında bilgi aldı. Sade bir restorasyonun yapının orjinaline sadık kalınması adına en uygun yöntem olacağını belirten Vali Mutlu, “Tarihi yapının doğal dokusunu korumak adına sade bir restorasyon yapılması önemli. Yani bu yapıyı 1577 yıllarının tarzı ile muhafaza edelim. Bu anlamda Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi önemli bir örnek. Tarihi yapının restorasyonu sade bir şekilde yapılarak orjinaline sadık kalınmış” dedi. Vali Mutlu, ayrıca 1993 yılında medresenin avlusuna yapılan şadırvanın alan zenginliğini yok ettiğini söyledi.

“Eyüp’ün tarihi dokusuna uygun bir proje”
Eyüp Hükümet Konağı gibi ilçe için önemli çalışmalardan biri de Eyüp Belediyesi Yeni Hizmet Binası. Vali Mutlu, ilçe için büyük önem arz eden yeni hizmet binasının yapılacağı inşaat alanını da gezdi. Başkan Kavuncu, vizyon projeleri ile Eyüp’ün silüetinin değişeceğini ve tarihi doku korunarak bölgedeki turizmin canlandığını söylerken, yeni hizmet binası hakkında proje yetkilileri ile birlikte Vali Mutlu’ya kısa bir sunum yaptı.

Vali Mutlu, maneviyatın yoğun yaşandığı ilçelerden olan Eyüp’e yapılacak yeni hizmet binasının İstanbul’un en güzel yapılarından biri olacağını belirterek, hem ilçenin tarihi dokusuna hem de çağdaş mimariye uygun bir proje olduğunu söyledi.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]