SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başıbüyük Hastanesi “Sismik İzolatör Tekniği” İle Güçlendiriliyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

1991 yılında yapımına başlanan ancak faaliyete geçmeyen Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi, İSMEP Projesi kapsamında dünyanın “Sismik İzolatör Tekniği” ile güçlendirilen en büyük hastanesi olacak.

Hastanenin 67 milyon 800 bin TL harcanarak 560 günde tamamlanması planlanıyor.

Temeli 1991 yılında atılan Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi, İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi tarafından İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında güncel yönetmeliklere uygun olarak deprem anında dahi hizmete kesintisiz devam edebilecek hale getiriliyor. 720 yataklı hastanenin güçlendirilme çalışmalarının, renovasyon ve ikmal işlerinin 560 günde tamamlanması planlanıyor.

Deprem anında kesintisiz hizmet

Atıl durumdan modern ve işlevsel hale getirilmesi planlanan hastanede 90’lı yılların ihtiyaçlarına göre tasarlanan proje, modern gereksinimlere cevap verecek şekilde yenilendi. Buna göre başta acil servis ve ameliyathaneler olmak üzere bodrum katlar, zemin ve birinci normal kat eski projelere bağlı kalmaksızın yeniden tasarlandı. Önemli bir konumda bulunan bu büyük hastane yeni bir güçlendirme tekniği olan “Sismik İzolatör Tekniği” ile de deprem mühendisliği alanında tarihe geçmeye hazırlanıyor.

Uygulanacak olan yöntemle, izolatörler yapıdaki uygun görülen kata, kolonların ve betonarme perdelerin altlarına yerleştirilerek, yapının zemin ile olan direkt etkileşimi kesiliyor. Yatay kuvvetlerin etkisiyle hareket edebilen bu izolatörler deprem anında çok yumuşak ama büyük salınımlar yaparak deprem enerjisini sönümlüyor ve böylece depremin yıkıcı etkisi üstteki yapının taşıyıcı sistem elemanlarını etkilemiyor. Bu durumda sismik izolatör tekniği uygulanmış bir yapı, olası bir depremden çok daha az etkileniyor ve depremden hemen sonra da hizmet etmeye devam edebiliyor.

Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi, bu özelliğiyle “Sismik İzolatör Tekniği” ile güçlendirilen dünyanın en büyük hastanesi olacak.

Günde 10 bin kişiye hizmet verecek

Halen Pendik Devlet Hastanesi’nin bünyesinde hizmet veren hastanenin Başıbüyük mevkiindeki binası tamamlandığında tam teşekküllü olarak günde yaklaşık 10 bin kişiye hizmet verecek.  Marmara Üniversitesi Başıbüyük Hastanesi kolay ulaşım yollarıyla da dikkat çekiyor. E-5 Devlet Karayolu’na 500 metre gibi kısa mesafede, araç trafiği bakımından kolay ulaşılabilir bir bölgede yer alan hastane, beklenen büyük İstanbul depreminde de hayati fonksiyona sahip olacak.

113 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip hastane, toplam 16 adet blok ve iki katlı bir kapalı garajdan oluşuyor. 600 adet olan hasta yatağı sayısı, servislerde bulunan yataklar ile toplam 720’yi buluyor. Hastanede ayrıca 29 ameliyathane, 15 adet röntgen, 3 adet anjiyo salonu yer alıyor.

 

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]