SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kocaman Cüneyt Çakır’ı Eleştirdi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman Galatasaray‘ın 3-2’lik üstünlüğü ile tamamlanan TFF Süper Kupa maçının ardından düzenlenen basın toplantısında hakem Cüneyt Çakır‘ı eleştirdi.

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Lig öncesinde her iki takımında futbolcularını test etmek amacıyla hem kupa için hem ezeli rekabet için ideal bir ortamda oynamaya çalıştıkları bir oyun oldu” dedi.

Maçın, her iki takımın da oyuncularının durumunu görme adına önemine değinen Kocaman, şunları kaydetti:

“Lig öncesinde her iki takımında futbolcularını test etmek amacıyla hem kupa için hem ezeli rekabet için aynı zamanda kendilerini test etmek için ideal bir ortamda oynamaya çalıştıkları bir oyun oldu. Bizim açımızdan bakıldığı zaman doğrusu her zaman çok önemli olan özellikle Şampiyonlar Ligi arefesinde kendimizi gerçekten test edeceğimiz maçlardan bir tanesiydi. İki takım da kendi oyununu oynamaya çalışarak başladılar maça. Volkan’ın sakatlanması oyuncu giriş-çıkışı açısından trafiğimizi çok etkiledi. İki takımda ikişer golü tamamen bireysel hatalarla yarattılar.

Her şeye rağmen çok olumlu görüntüler vermediğimiz maçta ikinci golü bulduğumuz anda rakibimizin eksik kalması hem de golü bulmamız bize büyük bir moral motivasyonu getirdi. Ancak o andan itibaren, en azından o andan itibaren gerçek oyunumuza doğru dönüş yapabilirdik, ancak doğrusunu söylemeliyim ki bu konuda da çok başarılı olamadık. Hem pas trafiğimizi artıramadık hem de oyunu kenarlara doğru yıkamadık. Dolayısıyla Galatasaray sanki eksik oynanmamış gibi oynadı.”

-Kocaman’ın Cüneyt Çakır‘la ilgili değerlendirmesi Aykut Kocaman, bir gazetecinin “Fenerbahçe önde basan takımlara karşı çok zorlanıyor. Fenerbahçe‘nin Cüneyt Çakır‘la yıldızı bir türlü barışmıyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz” sorusuna, şu yanıtı verdi:

Cüneyt Çakır‘la ilgili söylenecek en doğru ve en yalın gerçek şu ki yurt içindeki maçlarıyla yurt dışındaki maçları arasında büyük bir standart sapma var. Kararlarında bunu söylemek gerekiyor. 1-0 Galatasaray öne geçtikten sonra o ana kadar başka türlü, sonra başka başka kararlar vermeye başladı. Sonra en son geçen final maçında olduğu gibi bu maçta da ekstra kararlar çıkıyor. Bu maçlar gerçekten ağır maçlar. Dolayısıyla bu standart sapmalar çok etkiliyor. Bizi de etkiliyor. Rakipleri de etkiliyor. Umarım bundan sonra biraz daha dikkatli olur. Çünkü kararlarla maçın seyri değişti. Evet önde basan takımlar karşısında bazen bugün olduğu gibi sıkıntı olabiliyor. Ancak işin sadece pratiğini biraz daha fazla yapacağız.”

Bu yıl çok ciddi transferler yaptıklarını belirten Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü “Biraz Fenerbahçe kamuoyunda da sanki Aykut Kocaman transfere karşı çıkıyormuş ya da ihtiyaç yokmuş gibi şey oluyor. Bütün bunların dışında benim anlatmaya çalıştığım ve söylemeye çalıştığım şey her işi kestirmeden ve transfer olarak çözeceğimizi düşünüyoruz. Bugün burada ezeli rakibimize mağlup olduktan sonra bunları söylemek ve söyledikten sonra gerçekten sert tepkiler olacağını da biliyorum. Bir gerçeğin altını çizerek ben söylemek zorundayım. Evet transfer önemlidir. Takımlar transferler yaparlar, yapmalıdır zaten. Ancak ülkemizde Fenerbahçe‘de de diğer takımlarda da her şeyin transfer yaparak çözüleceği düşünülüyor. Ve transfer yapıldıktan sonra da eldeki oyuncular değersizleşmeye başlıyor. Şu ana kadar 7 tane oyuncu aldık. Hepsi milli takım oyuncusu. Fenerbahçe yine alacaktır, alır zaten. Bu başka bir şey ama benim altını çizerek söylemeye çalıştığım şey her şeyi çok kestirme yoldan halletmeye çalışıyoruz. Ondan sonra tamamen bir daire içinde o daireden çıkamadan kendi içimizde dönüp duruyoruz.”

Her maç öncesi Alex konusunun sürekli tartışıldığını, maç öncesi Alex’le ilgili kafasında bir soru işareti bulunup bulunmadığını orması üzerine de Kocaman, şöyle konuştu:

“Alex konusunun sürekli gündeme getirilmesinin maalesef kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Maalesef kasıtlı gibi gözüküyor. Alex de bu takımdaki oyunculardan bir tanesidir. Ben de bu takımın teknik direktörüyüm. Bir takım kararlar vermek zorundayım. Doğrusu bir şeyin daha altını çizerek söylemekte fayda var. Alex için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın bütün oyuncular için söylüyorum. Fenerbahçe takımının oyuncusunun hepsi her maça oynayacakmış gibi hazır olmak zorundalar. Bizim ülkemizdeki temel sorunlardan bir tanesi de herhalde hep bu kısır çekişmelerin içinde kendi kendimizi bitirmek istememizdir. Benim için gerçek olan
tek şey var Fenerbahçe‘nin menfaatleridir. Buradaki tüm mesaim Fenerbahçe içindir. Başka bir şey yok.”

Kocaman, Emre Belözoğlu’nun boşluğunun doldurulmadığı yönündeki soruya ise “Kaybettiğimiz her maçtan sonra bu karşımıza getirilecektir. Çünkü biz bunu seviyoruz. İşimize geldiği zaman başka türlü konuşuyoruz” diye konuştu.

-Fenerbahçeli futbolcular Kuyt ve Kaldırım-

Fenerahçeli futbolculardan Hasan Ali Kaldırım ise basın toplantısında yaptığı konuşmada üzgün olduklarını belirterek, “Başarabilirdik. Son dakikalarda direkten dönen bir topumuz var. Olmadı. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Önümüzdeki maçlara bakmayı düşünüyoruz” dedi.

Dırk Kuyt ise Engin Baytar’la maç içerisinde yaşadığı diyaloglarla ilgili olarak, “Maç içerisinde birçok duygu barınıyor birçok duygularla maç oynuyoruz. Derbi maçlarda bu duygular daha yoğun oluyor. Maç içerisinde Engin Baytar’la iki tane tartışmamız oldu ama kırmızı kart pozisyonunda benim bir alakam yoktu. Beni Engin’den çok ilgilendiren Fenerbahçe. Duygularla verdiğimiz reaksiyonlar farklı olabiliyor. Ama sonuç olarak beni ilgilendiren Fenerbahçe” dedi.

Rakibiyle girdiği bir pozisyonda yerde kaldığını ve sonrasında Umut’un gol attığını belirtmesi üzerine ise Kuyt, “Bence o pozisyonda bana faul vardı.

Ben son defans oyuncusunu geçmeye çalışıyordum. Arkadan çekildiğimi hissettim. Sonuç olarak yere düştüm. Pozisyonun faul olduğunu düşündüğüm için çok sinirlendim. Duygularla oynuyoruz. Nasıl biz saha içerisinde hata yapabiliyorsak. Hakemler de hata yapabiliyorlar. Benim görüşüm böyle” diye konuştu. CNN TÜRK

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]