SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kültür Sanat Mevsimi Geldi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli 2012-2013 Kültür Sanat Sezonu, yepyeni etkinliklerle başlıyor. 28 Eylül günü düzenlenecek açılış programı sürprizlerle dolu.

Sultanbeyli’de kültür-sanat mevsimi, bu dönemde de birbirinden güzel etkinliklerle başlıyor. Söyleşilerden, uluslararası sempozyumlara, konserlerden festivallere, tiyatrolardan sinemalara kadar her ay onlarca etkinlik Sultanbeylililerin beğenisine sunulacak.

Açılışa özel sürprizler…

2012-2013 Sultanbeyli Kültür Sanat Sezonu, 28 Eylül günü açılıyor. Büyük açılış, Taşkın Savaş yönetimindeki İstanbul’dan Sesler grubunun eserleriyle başlayacak. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nin sevilen parçalarını icra edecek olan grubun Sultanbeyli’ye özel bir de sürprizi olacak. Aydos Kalesi ve efsanelerinden ilham alan Gülcan Tezcan ve Taşkın Savaş’ın düzenlediği “Aydos’ta Mehtap” isimli eser, ilk kez açılış gecesinde seslendirilecek.
Bir ilkle başlayacak olan yeni sezonda, her yıl olduğu gibi bu yıl da yine birbirinden güzel konserler, paneller, sergiler, yerli-yabancı önemli düşünürlerin söyleşilerinin yanında, hem minikler, hem de yetişkinler için tiyatro oyunları ile sinema gösterimleri sanatseverleri bekliyor.

Gelenekselleşen Aydos Buluşmaları devam ediyor…

Kültür merkezlerinin açılmasıyla birlikte Sultanbeyli’de adeta geleneksel hale dönüşen Aydos Buluşmaları, bu yıl da birbirinden değerli konukların yer alacağı Mesnevi, tarih, kültür ve edebiyat sohbetleriyle yeni ufukların açılmasına katkı sunacak. Mesnevi alanında Fatih Çıtlak, tarih alanında “Tarihin Kapısı” isimli söyleşileri ile Erhan Afyoncu ve Coşkun Yılmaz, edebiyat alanında ise “Edebiyat ve Bilgelik” isimli söyleşisi ile Sadık Yalsızuçanlar üçüncü sezonda da müdavimleriyle buluşuyor.

Ayrıca, Talha Uğurluel “İstanbul’un Kurtuluşu” programı, yazar İskender Pala ise “Boğaziçi bir Nehr-i Aziz” isimli söyleşisi ile Sultanbeylililerle buluşacak.

Aydos Okuma Kulübü yazar Sinan Yağmur’u ağırlarken, Dr. Aylin Doğan “Tarihin Sesi: Mahallelerimiz” söyleşisi ile mahallelere adını veren şahsiyetleri anlatacak. “Anayasımızı Hazırlıyoruz” programında ise yazar Şefik Beyaz ve Liberal Demokrasi Hareketi Derneği Y.K. Başkanı Feyza Geçmen Sultanbeyli’ye konuk olacak.
Konser ve tiyatrolarla dopdolu bir sezon…

Sezonun ilk ayında konserlerde sevilen isimler göze çarpıyor. Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Esat Kabaklı, gençlerin beğeniyle takip ettiği Gece Yolcuları grubu,İstanbul Sazendeleri grubu, Şeref Taşlıova, Erol Parlak, Engin Özdeş, Oya İşboğa gibi isimler en güzel eserlerini Sultanbeylili müzikseverler için seslendirecek.

 

Çocuklar, “Gorilllerle Dans”, “Oz Ülkesi”, “Şirin Cüceler”, “Gelenekten Geleceğe Karagöz” gibi oyunlarla hem öğrenip hem eğlenirken, “Harput’ta Bir Amerikalı” oyunu yetişkinleri kahkahaya boğacak.
Bu dopdolu sezonun açılış programı 28 Eylül Cuma günüsaat 20.00 da Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde yapılacak.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]