SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sultanbeyli’ye Kültür Sanat Mevsimi Geldi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli 2012-2013 Kültür Sanat Sezonu, yepyeni etkinliklerlebaşladı. Düzenlenen açılış programında Sultanbeyli için bestelenmiş “Aydos’ta Mehtap” şarkısı büyük beğeni topladı.

 

Sultanbeyli’de kültür-sanat mevsimi, ilçeye özel sürprizlerle başladı. Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine “Aydos’ta Mehtap” şarkısı damgasını vurdu.

 

2012-2013 Sultanbeyli KültürSanat Mevsimi yepyeni etkinliklerle geldi. Her yıl olduğu gibi yine konserler, tiyatrolar ve söyleşilerle dolu sezon görkemli bir açılışla başladı.

 

Büyük açılışta önce kültür etkinliklerini anlatan film izlendi. Ardındanİstanbul’dan Sesler Grubu, Aydos Kalesi ve efsanelerinden ilham alarak sözlerini Gülcan Tezcan’ın yazdığı, Taşkın Savaş’ın bestelediği “Aydos’ta Mehtap” şarkısını seslendirdi. Taşkın Savaş yönetiminde iki farklı tarzda icra edilen şarkı, dinleyenlerden tam not aldı. Grup, gecede Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nin sevilen parçalarını icra etti.

 

 

Program öncesi konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “29 Mart 2009 seçimlerinin ardından Sultanbeyli’de kültürel etkinlikleri başlatırken  ‘Şehrin kıyısından şehrin merkezine ses vereceğiz’ demiştik. ‘Sesimiz Boğaziçi ve kadim kültür mekânlarında yankılanacak’ demiştik. Bugün geriye dönüp baktığımızda namelerimiz ve sözlerimiz şehrin merkezinde duyuldu ve yankılandığına şahit oluyoruz” dedi.

Belediyenin kültür-sanat alanında yaptığı çalışmaları anlatan Keskin, “Artık Sultanbeyli kendi değerlerini koruyarak, kültür sanat alanında faaliyetlerine devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

Yeni sezonda neler var?

 

Bir ilkle başlayan yeni sezonda, her yıl olduğu gibi bu yıl da yine birbirinden güzel konserler, paneller, sergiler, yerli-yabancı önemli düşünürlerin söyleşilerinin yanında, hem minikler, hem de yetişkinler için tiyatro oyunları ile sinema gösterimleri sanatseverleri bekliyor.

 

Gelenekselleşen Aydos Buluşmaları devam ediyor…

 

Kültür merkezlerinin açılmasıyla birlikte Sultanbeyli’de adeta geleneksel hale dönüşen Aydos Buluşmaları, bu yıl da birbirinden değerli konukların yer alacağı Mesnevi, tarih, kültür ve edebiyat sohbetleriyle yeni ufukların açılmasına katkı sunacak. Mesnevi alanında Fatih Çıtlak, tarih alanında “Tarihin Kapısı” isimli söyleşileri ile Erhan Afyoncu ve Coşkun Yılmaz, edebiyat alanında ise “Edebiyat ve Bilgelik” isimli söyleşisi ile Sadık Yalsızuçanlar üçüncü sezonda da müdavimleriyle buluşuyor.

 

Ayrıca, Talha Uğurluel “İstanbul’un Kurtuluşu” programı, yazar İskender Pala ise “Boğaziçi bir Nehr-i Aziz” isimli söyleşisi ile Sultanbeylililerle buluşacak.

Aydos Okuma Kulübü yazar Sinan Yağmur’u ağırlarken, Dr. Aylin Doğan “Tarihin Sesi: Mahallelerimiz” söyleşisi ile mahallelere adını veren şahsiyetleri anlatacak. “Anayasımızı Hazırlıyoruz” programında ise yazar Şefik Beyaz ve Liberal Demokrasi Hareketi Derneği Y.K. Başkanı Feyza Geçmen Sultanbeyli’ye konuk olacak.

 

Konser ve tiyatrolarla dopdolu bir sezon…

 

Sezonun ilk ayında konserlerde sevilen isimler göze çarpıyor. Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Esat Kabaklı, gençlerin beğeniyle takip ettiği Gece Yolcuları grubu, İstanbul Sazendeleri grubu, Şeref Taşlıova, Erol Parlak, Engin Özdeş, Oya İşboğa gibi isimler en güzel eserlerini Sultanbeylili müzikseverler için seslendirecek.

Çocuklar, “Gorillerle Dans”, “Oz Ülkesi”, “Şirin Cüceler”, “Gelenekten Geleceğe Karagöz” gibi oyunlarla hem öğrenip hem eğlenirken, “Harput’ta Bir Amerikalı” oyunu yetişkinleri kahkahaya boğacak.

 

Bu dopdolu sezonun açılış programı 28 Eylül Cuma günü saat 20.00 da Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]