Keskin ve Ceylan İtfaiyecileri Unutmadı!

Yayın: 07:52 - 01.10.2012
Güncelleme: 07:52 - 01.10.2012

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, itfaiye teşkilatının kuruluşunun 298. yıldönümü münasebetiyle Sultanbeyli İtfaiyesi çalışanlarıyla bir araya geldi.

 

Kanuni Sultan Süleyman’ın fermanından günümüze kadar yaşamış İstanbul İtfaiyesi’nin 298. kuruluş yıldönümünde itfaiye personelini yalnız bırakmayan Keskin ve Ceylan, hayatımızın isimsiz kahramanları olan itfaiyecilerle uzun süre sohbet edip sorunlarını dinledi.

 

İtfaiye çalışanlarını, gece gündüz demeden 24 saat görev başında bekleyen kahramanlar olarak niteleyen Başkan Keskin, “İtfaiye teşkilatımız, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma noktasında çok önemli bir görev yürütmektedir. Tüm itfaiye personelinin yaptığı bu vazifenin ne kadar kutsal olduğunu biliyoruz” dedi.

 

 

İtfaiye hizmet binasının çok eski, çağdaş şehirciliğe yeteri kadar cevap veremeyecek durumda ve araçları yetersizken, modern binaya kavuşturulduğunu ve yeni araçlarla güçlendirildiğini hatırlatan Başkan Keskin, “Yeni itfaiye hizmet binamızın yapımında emeği geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yeni hizmet binası, araçları ve ekipmanlarıyla Sultanbeyli çağa uygun, modern itfaiye binasına kavuşmuştur” dedi.

 

İtfaiyecilik mesleğinin dünyada en önemli mesleklerin başında geldiğini ifade eden Kaymakam Ceylan da, “Yangın ve afetlerde vatandaşın canını ve malını kurtarmak için kendi canlarını tehlikeye atan itfaiyeciler, çok kutsal ve ulvi bir görevi yerine getiriyor. Bu nedenle itfaiye çalışanlarımızla iftihar ediyor, başarılı çalışmalarından kendilerini dolayı kutluyorum” diye konuştu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sultanbeyli İtfaiyesi Grup Amiri Nurettin Engin Otman, “Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Hüseyin Keskin’e ve Kaymakamımız Mehmet Ceylan’a teşekkür ederim. Gerek başkanımız, gerekse kaymakamımız sadece bugün değil, 365 gün yanımızda olarak bizlere güç vermişlerdir” dedi.

 

 

 

Exit mobile version