SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kürekler Dostluk İçin İkinci Kez Haliç’e İnecek!

Yayınlanma:
ABONE OL

‘Haliç Dostluk Kupası’

İngiltere’nin Oxford ve Cambridge Üniversiteleri kürek takımlarının iki asra yakındır Thames nehrinde yaptıkları dünyanın en prestijli kürek yarışınının benzeri, Kadir Has Üniversitesi ile Koç Üniversitesi kürek takımları tarafından Haliç’te bu yıl ikinci defa gerçekleştirilecek.

Kadir Has Üniversitesi ve Koç Üniversitesi kürek takımları; İngiltere’de Oxford ve Cambridge Üniversiteleri’nin iki asra yakındır sürdürdükleri kürek yarışının benzerini gerçekleştirmek üzere 6 Ekim cumartesi günü Haliç’e inecekler.

Bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan ‘Haliç Dostluk Kupası’ yarışları saat 10:00’da Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başlayacak ve Rahmi Koç Müzesi önünde saat 10:15’te son bulacak. Geçen yıl 2 bin 500 metre olarak gerçekleştirilen yarış, bu yıl 3 bin metreye uzatıldı. Haliç Dostluk Kupası yarışlarında, takımlar temmuz ayında yeniden hizmete açılan tarihi Galata Köprüsü’nün de altından geçecekler.

 

“Haliç’te dostluk ve su sporlarına destek için yola çıktık” diyen Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Parkuru bu yıl 3 bin metreye çıkardık. Bu yıl parkurda Galata Köprüsü de var. İngiltere’deki yarışta da tekneler Hammersmith ve Barnes köprülerinin altından geçiyorlar. Hız ve zamanla yarışan takımların, bu yıl bir de sekiz metre genişliğindeki köprünün altından dengeli kürek çekerek geçmeleri gerekecek” diye konuştu.

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ise “geçen yıl ilk kez düzenlenen ve Kadir Has Üniversitesi organizasyonu ile gerçekleştirilen yarışa, bu yıl Koç Üniversitesi olarak bizler ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yarış ile Haliç’te güzel bir spor ve kültür köprüsünü kurduk. Kadir Has Üniversitesi ile Türkiye’de bir ilki başlattık ve devam etmesi için çalışıyoruz” dedi.

Adını teknede 8 kürekçinin sol ve sağ olmak üzere birer kürek çekmesinden alan ve kürek sporunun en prestijli, seyretmesi en keyifli ve en hızlı tekne kategorisindeki bu yarışta yarışçılar Haliç’te dakikada 30, 15 dakikada ortalama 450 kez kürek çekerek güç ve dayanıklılıklarını ortaya koyacaklar.

Cumartesi günü yarışacak sporcuların isimleri ise şöyle:

Kadir Has Üniversitesi: Ertuğrul Akayer (dümenci), Besim Tolga Şahinoğlu, Onat Kazaklı, Eralp Özkanlı, Gökhun Karagöz, Çağatay Çerçi, Sercan Parlakyıldız, Doğukan Bingöl ve Ozan Demirdelen.

Koç Üniversitesi: Betül Ersoy (dümenci), Numan Ergün, Martin Rauff Dahl, Musa Erdem Sevim, Can Ekin Çam, Seymen Ekinci, Oğuz Erdoğan, Atılay Tosunor ve Alp Alper.

Bilgi için: Cem Alaçamlı-Basın Sorumlusu-0212 533 65 32/ 1222 cem.alacamli@khas.edu.tr

 

İlgili Haberler

Genel
07 Mayıs 2024
Kırmızı ete zam değil indirim müjdesi geldi! Dana ve kuzu eti kilo başına DEV İNDİRİM

Kırmızı et indirimi sürprizi bayramdan hemen önce geldi. Dana ve kuzu eti kilo başına dev indirim başladı. İşte yeni indirimli kırmızı et fiyatları… Kırmızı ete zam değil indirim sürprizi var. Kurban Bayramı için sayılı günler kalırken, kırmızı et indirimi duyuruldu. Dana ve kuzu eti kilo başına dev indirime girdi. Vatandaş bu indirim fırsatı ile resmen […]

Etkinlikler
07 Mayıs 2024
Kırmızı Sanat Atölyesi, “Nuh’un Gemisi” Adlı Sergiyi 9 Mayıs’ta Açıyor

İlçenin önemli bir sanat merkezi olan Kırmızı Sanat Atölyesi, yeni sergisi “Nuh’un Gemisi” ile sanatseverleri buluşturacak. Sergi, 9 Mayıs Perşembe günü kapılarını açacak ve 5 gün boyunca ziyaret edilebilecek. Sergi, yerel ve ulusal sanatçıların yağlı boya tablolarından oluşuyor ve Nuh’un Gemisi’nin hikayesinden esinlenerek farklı yorumlarla sanatseverlerin karşısına çıkacak.   İLGİLİ HABER Kartal’da ‘23 Nisan Ulusal […]

Basında Kartal
07 Mayıs 2024
Başkan Yüksel, Yeni Dönemin İlk Muhtarlar Toplantısını Gerçekleştirdi

2024 Mahalli İdareler Seçimi’nin ardından Kartal’da 2. kez Belediye Başkanı seçilen Gökhan Yüksel, Kartallı muhtarlar ile bir araya geldi. Seçim sürecinin ardından yeni döneminin ilk toplantısını gerçekleştiren Başkan Gökhan Yüksel, muhtarlar ile birlikte ekip olarak çalışacaklarını ve Kartal’ı geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Kartal Belediyesi tarafından ilçe sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin bulunması amacıyla 2009 […]

Basında Kartal
07 Mayıs 2024
Kartal Matematik Yarışması (KARMATYA) yapıldı

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Kartal Matematik Yarışması” (KARMATYA), bu yıl Yavuz Selim Ortaokulu’nda 4 Mayıs Cumartesi günü yapılan oturumla gerçekleştirildi. Kartal ilçesinde eğitim gören matematiğe gönül vermiş ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı yarışmaya, Kartal ilçesindeki tüm okullardan öğrenciler katıldı. Sınavın yapılacağı okulu ziyaret ederek öğrencilere başarılar dileyen Kartal […]