Taşyürek, UCLG Asya Pasifik Bölge Toplantısında, Başkan Topbaş’ı Temsil Etti!

Yayın: 10:13 - 12.10.2012
Güncelleme: 10:13 - 12.10.2012

UCLG Asya Pasifik Bölge Teşkilatının ”Dirençli kentler: Yeniden Düşünme, yeniden inşa, yeniden canlandırma” temalı  dördüncü kongresi Endonezya’nın Cakarta kentinde yapıldı.

 

Cakarta Valisi ve UCLG-ASPAC Bölge Teşkilatı Başkanı Fauzi Bowo ve Bölgeden Belediye Başkanları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını temsilen Meclis üyesi ve Planlan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Abubekir Taşyürek katıldı. Toplantıdan sonra Cakarta valisi Fauzi Bowo Meclis üyesi Abubekir Taşyürek ve protokole yemek verdi.

 

Yerel Yönetimler yasa tasarısı çalışmaları nedeniyle Ankara’da olan Başkan Kadir Topbaş, toplantıya katılamadığı için video mesajı yayınlandı. Kadir Topbaş mesajında 4. ASPAC Kongresine katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Cakarta’da bulunmayı istediğini belirterek, “Dünyanın, bölgenizin ve kentlerin geleceğine ait değerli düşüncelerinizi dinlemeyi çok arzu ediyordum. Ancak son anda programımda gerçekleşen değişik nedeniyle toplantıya katılamıyorum. Öncelikle kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. UCLG ailesi büyük bir aile. Son derece samimi, kardeşlik bağlarıyla bağlı, birlik ve beraberlik içinde ilişkilerimizi sürdürüyoruz” dedi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Planlan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Abubekir Taşyürek, Endonezya’nın Cakarta kentinde yapılan toplantıda çevreci ulaşım sistemleri ve yenilebilir enerji ile kentlerde karbon emisyonlarının düşürme çözümleri hakkında çeşitli kentlerden gelen temsilcilerin sunumlarını değerlendirdi.

Heyet Daha sonra Cakarta Başkonsolosu Zekeriya Akçam’ı ziyaret ederek Başkan Kadir Topbaş’ın iyi dilek ve selamlarını iletti.  Türkiye ve Endonezya hakkında bilgiler veren Akçam, İstanbul ve Cakarta arasında kurulabilecek eğitim, kültür, şehircilik, ekonomik işbirliği hakkında birikimlerini paylaştı.

 

 

Exit mobile version