SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kentsel Dönüşümde Ortaya Çıkan Atıklardan Modern Köy Evleri Yapalım!

Yayınlanma:
ABONE OL
Kentsel Dönüşümde Ortaya Çıkan Atıklardan Modern Köy Evleri Yapalım!

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen IWES 2012 – 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Sürecinde Geri Kazanım ve Atık Yönetimi” konulu bir panel düzenlendi. Panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Kültür kentsel dönüşüm sırasında yıkılacak bina atıklarının işlenerek köylere yol ve köy evleri yapılmasını gerektiğini söyledi.

 

IWES 2012 – 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi kapsamında Mimar Ve Mühendisler Grubu Özel Oturumunda “Kentsel Dönüşüm Sürecinde Geri Kazanım ve Atık Yönetimi” konulu bir panel düzenlendi. Oturumun başkanlığını Mimar Ve Mühendisler Grubu Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Kültür yaparken, oturuma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı’ndan Çevre Mühendisi Recep Karamehmetoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Cevat Yaman ve DİSAN Genel Müdürü Hayrettin Can katıldı.

 

Bina atıklarından köy evi yapalım

 

Panelin oturum başkanlığını yapan Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Kültür kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkacak bina yıkıntılarının fırsata dönüştürmesi gerektiğinin altını çizerek, “Türkiye’de yıkılmaya yüz tutmuş, fiziki ömrünü tamamlamış kerpiç evler bulunuyor. Bina atıklarından elde edeceğimiz, kolon, kiriş ve benzeri malzemelerle köylerimizdeki bu evleri yapmamız mümkün. Ayrıca yolu olmayan köylere de bu malzemelerle yol yapabiliriz. Bu anlayış ile Avrupa’da olduğu gibi modern, iki katlı bahçeli köy evleri yapmamamız için hiç bir neden yok.” diye konuştu.

 

Bina atıkları kaldırım ve yol olacak

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı’ndan Çevre Mühendisi Recep Karamehmetoğlu ise konuşmasında toplam 6 buçuk milyon konutun kentsel dönüşüm sürecine girdiğinde bazı binalarda tehlikeli atık olma ihtimaline karşı 3’üncü sınıf depolama tesislerinde depolanması gerektiğini belirtti. Karamehmetoğlu, dünyada kentsel dönüşümü başarıyla gerçekleştiren ülkelerin yöntemlerinin incelendiğini sözlerine ekleyerek, “Ancak amacımız geri kazanımı özendirmek. Beton ve çimento fabrikaları ile görüşüyoruz. Bina atıklarının yol yapımında, kaldırım yapımında kullanılmasını öngörüyoruz” dedi.

 

İstanbul’da 5 bin araç takip ediliyor

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Cevat Yaman ise İstanbul’da bina atıklarını taşıyan 5 binin üzerinde araç takip sistemi ile izlenen moloz taşıyan araçların izlendiğini, yasak bölgelerde moloz dökümü yapanların sıkı bir şekilde denetlendiğini açıkladı. Yaman, İstanbul’da bina atıklarının depolanması için 28 adet yeni arazinin İBB’ye tahsisi için de başvuruda bulunduklarına, özellikle terkedilmiş maden alanlarının kullanılacağına dikkat çekti.

 

IWES 2012 sempozyumunda gerçekleştirilecek oturum ve panellerde aşağıdaki konu başlıkları ele alınıyor.

 

  1. Belediyelerde Çevre ve Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları
  2. Atık Su Yönetimi – Arıtma Çamurları
  3. Türkiye Atık Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri
  4. Özel Atıkların Yönetimi
  5. Atıktan Enerji Üretimi ve Uygulamaları
  6. Atık Yönetimi
  7. Kentsel Dönüşüm Sürecinde Geri Kazanım ve Atık Yönetimi
  8. Atık Sektörü Mevzuatı ve Finansman Mekanizmaları
  9. Geri Kazanım ve Geri Dönüşüm Teknolojileri
  10. Biyoteknolojiler – Kompostlaştırma / Tarım ve Hayvancılık Sektörü Atıkları
  11. Atık ve Çevre
  12. Elektrik ve Elektronik Atıkların Yönetimi

 

 

İlgili Haberler