SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Baskını 450 Kişiyle Yaptık!

Yayınlanma:
ABONE OL

Hakkari’nin Dağlıca, Hantepe, Gediktepe sınır karakollarına düzenlenen ve 27 şehit verilen 3 PKK saldırısından 21 Ekim 2007 günü 12 askerin şehit olduğu ‘Dağlıca’ eylemine katılan PKK’nın sözde Tendürek Dağı Sorumlusu Bitlis-Tatvan nüfusuna kayıtlı “Şerkeşt” kod Z.Z, güvenlik üçlerine verdiği ifadesinde Dağlıca eylemini nasıl gerçekleştirdiklerini açıkladı.

 

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Özel Hareket Timleri’nin  8 Aralık 2011 günü Hamur’un Yuvacık köyü Keleşkom mezrasında saklandığı öğrenilen ‘Serkeşt’ kod adlı PKK’lı Z.Z’ı düzenlenen operasyonla uyurken yakaladı. Dağlıca, Hantepe, ve  Gediktepe sınır karakollarına düzenlenen ve 27 şehit verilen 3 PKK saldırısına da katıldığı öne sürülen Tendürek sorumlusu Z.Z’ın itirafları sonucu, grubunda bulunan İ.T, M.A ile üç örgüt üyesine yardım ve yataklık eden 6 köylü tutuklandı.
ÜÇ PKK’LI ERZURUM’DA YARGILANIYOR….
Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde  yargılanan ‘Şerkeşt’ kod Z.Z, ‘Fırat’ kod İ.T,  ve M.A hakkında  ‘Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, kamu görevlisini tasarlayarak öldürmek, nitelikli yağma, terör örgütüne silah sağlamak’ suçlarından müebbet hapis isteniyor.
GÜVENLİK GÜÇLERİNE İTİRAF ETTİ…
Örgüte 1995 yılında katılarak örgütün başta Kuzey Irak, Suriye ve İran’daki eğitim kamplarında uzun yıllar ‘ tim’ komutanı olarak görev yapan ‘Şerkeşt” kod Z.Z, güvenlik güçlerine verdiği ifadesinde 12 askerimizin şehit olduğu Dağlıca eylemini güvenlik güçlerine şu şekilde itiraf etti:
PKK’LI TERÖRİSTİN DAĞLICA
İTİRAFLARI:
“Dağlıca eyleminin keşfinin ne kadar süreli çalışma olduğunu bilmiyorum. Eyleme 350-400 gerilla ile katıldık. İlk olarak eylem öncesi yapılabilecek askeri operasyona göre savunma hattı oluşturuldu. Bu savunma hattında  200 örgüt üyesi görevlendirildi.  Savunma hatları Dağlıca Karakolu’nun batı tarafında bulunan Cilo Dağı’nın eteklerindeki zirvelere  80 kişilik gruplar yerleştirildi.

 
Dağlıca Karakolu’nun güney tarafında bulunan stratejik zirvelere ise yine savunma amaçlı 50-60 kişilik kuvvet yerleştirildi. Dağlıca Karakolu’nun Doğu tarafında ‘Çarçeledan’ Tepe  ile Karatlan bölgesine kadar savunma hattı ile önlem alındı. Bu alana da 90 kişilik gurup  konuşlandırıldı. Savunma hatları eylem birliği harekete geçirilmeden bir gün önce yukarıda belirttiğim noktalara yerleştirildi.

 
Daha sonra, eylem birliği harekete geçirildi. Eylem alanına gittiler, eylem birliğinde tepelere göre birinci tepe köyün hemen üzerindeki zirvedir. Bu tepe iki saldırı koldan oluşturuldu. Bu kolda 8 kişi vardı. ‘Zindan’ kod Yüksekovalı ve ‘Şahin’ kodu Diyarbakırlı bu tepeden sorumlu olarak tutuldu.

 
Yine birinci tepe takviye grubu oluşturuldu. Bu grupta ise dört gerilla vardı.

 
Birinci Tepe’nin savunma gurubu içinde iki adet biksi, B-7 roketatar üç kaleşnikof vardı. Buradaki gerilla sayısı 8-9 kadardı.

 
İkinci Tepe olarak bilinen bölgeye ise birinci tepenin alt kısmı olan yani batı tarafında bulunan hakim tepelere gerilla konuşlandırıldı.

 
SALDIRI ANI İTİRAFI…

 
“Ağır silahların hepsini, mühimmatları katırlarla kolların savunma yerlerine kadar getirildi.

 
Baskın öncesi toplam 400-450 gerilla vardı. Hareketliliğin fark edilmemesi için ağaç dalları ile gizli hareket edildi.

 
Çatışmanın ilk başlaması ve bütün hazırlıklar bittikten sonra, saat olarak tam hatırlayamadım ancak, geç saatti. Sızma gurubu  karakola yaklaşık 50 metre kadar yaklaştı.

 
“KARAKOLUN İÇİNE GİRDİK”
O telsiz talimatı geldikten sonra, ilk olarak tepeciler ateş açtı. Daha sonra nöbetçi askerler saldırıya ateşle karşılık verdi ve büyük çatışma başladı. Daha sonra karakolun içerisine girildi.  Karakolda vuruldu..

 
Karakola sızma yapan  grup eylemi  gerçekleştirdikten 20-25 dakika sonra ayrıldı.  Benim bildiğim yakalanan askerler tepede ki mevzide nöbet tutan askerlerdi. ”

 
“HERONLAR, HER GÜN GEZİYOR”

 
“Eylem öncesi bu bölgede Heronlar hemen hemen her gün geziyordu. Biz bunları görüyorduk. Ama eylem günü Heronları görmedim. Ancak, eylem başladıktan yaklaşık 10-12 saat sonra Heronları  Zap ve Zağros’un güney tarafında ve Avişan tarafında gördük. Uçaklar bu bölgeyi sabah vurmaya başladılar.

 
Ben bu eylem sırasında Cilo Dağı’nda oluşturulan savunma birliği içinde yer alıyordum. Bu eyleme katılmadın, her hangi bir ağır silah da kullanmadım. Benim bulunduğum nokta da çatışmalar yer yer yaşandı.

 
Eylem sırasında askerin karşılık verdiği ateşle çok sayıda örgüt elamanı öldürüldü. Benim bildiğim Dağlıca eylemine Muşlu ‘Ape-Hus’ kod K.Ç, planlayanlardan biriydi, eylem sırasında savunma hattında yer alıyordu.

 
“Çiya” kod saldırı koordinesinde yer aldı. Eylem sırasında savunma hattındaydı.

 
“Reşit” kod, “Rojin” kod, “Ağit-Civiyan” kod, ‘Herekol’ kod, “Zelal” kod, “Çimşit” kod, saldırıda yer aldı. Bu isimlerini saydıklarım  kişiler örgüt üst düzey savaşcılarıdır.

 
Benim bildiğim kadarıyla Dağlıca Karakoluna eylem baskını talimatını ‘Abbas’ kod D.K, ‘Doktor-Bahoz-Erdal’ kod  F.H, ‘Ape’ Hüseyin ‘ kod K.Ç yapmıştır.
“EYLEMİ TEPEDEN
SEYRETTİLER”
“Yukarıda ifademde belirttiğim gibi Dağlıca baskını ile ilgili olarak söylemeyi unuttuğum birkaç husus var. Bunlardan en önemlisi ‘Abbas’ Kod D.K, ‘Sabri’ kod F.Ş, “Gülistan’ kod E.T bu eylemi Avaşin’den bir zirvede eylemi seyrettiler”

 

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]