SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mahallelerimizi Dinliyoruz!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli Belediyesi vatandaşların öneri, talep ve isteklerini artık mahallelerinde de dinliyor. Sık aralıklarla gerçekleştirilen mahalle toplantılarında halk, yöneticilerle birebir diyalog kuruyor.Battalgazi Mahallesi’ndeki toplantıya Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de katıldı.

İnsan odaklı çalışmayı esas alan Sultanbeyli Belediyesi, belediye içinde ve Kent Meydanı’nda kurduğu Çözüm Masası ile vatandaşların talep ve önerilerini dinlerken, mahallelerde de Sultanbeyli halkıyla biraraya gelmeye başladı. Belediyenin birim müdürlerinin sorumlu olduğu mahallelerde, vatandaşların sıkıntılarına ve çözüm önerilerine kulak veriliyor.

Bu hafta Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde belediye yöneticileri, Battalgazi Mahallesi kanaat önderleriyle bir araya geldi. Yapılan toplantıya Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Mazak, Mahalle Muhtarı Burhan Karcı, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Özdemir ve mahallede faaliyet gösteren çok sayıda dernek başkanı ile vatandaşlar katıldı.

 

Katılımcılara mahalle hakkında bilgiler veren Mehmet Mazak, şuan mahalle genelinde yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında detayları anlattı. Ardından söz alan Mahalle Muhtarı Karcı, mahallelerinde 14 cadde bulunduğunu ve bunların hiçbirinde sıkıntı olmadığını ifade ederek “Sadece biraz da sokaklara eğilmek gerek.”dedi.

Sosyal alanların artırılması istendi

Kanaat önderlerinin ortak talepleri ise çevre düzenlemeleri ve sosyal alanların artırımı konusunda oldu. Ayrıca önderler, madde bağımlılığına karşıda adımlar atılması gerektiğinin altını çizerek ailelerle birebir iletişime geçilmesini talep etti.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’insonradan katılımıyla daha verimli geçen toplantıda Başkan Keskin, böyle bir organizasyonun düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti. Katılımcılara teşekkür eden Keskin, “Amacımız daha iyi bir Sultanbeyli’de sizlerle birlikte daha mutlu ve huzurlu yaşamaktır.” dedi.

Toplantı sonunda bir komisyon kurularak mahalle hakkında istek ve şikayetlere komisyon tarafından çözüm üretilmesi kararı alındı.Katılımcılara Aydos belgeseli DVD’si hediye edildi ve aşure ikramıyla toplantı sona erdi.

 

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]