SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Özyeğin Üniversitesi’nin Sosyal Medya Projesine Avrupa’dan Prestijli Ödül!

Yayınlanma:
ABONE OL

Özyeğin Üniversitesi’nin 2012 Tercih Dönemi’nde gerçekleştirdiği ‘Hayatının Oyunu’ adlı proje, Lizbon’da gerçekleştirilen Avrupa Yaratıcılık Festivali Eurobest’in Medya Kategorisinde “GOLD” ödüle layık görüldü. Türkiye’ye dijital alanda ilk birinciliğini getiren Hayatının Oyunu Projesi, 41? 29! Ajans tarafından hazırlanmış ve daha önce de Golden Drum Avrupa Yaratıcılık Ödüleri’nde 2 ödül, alanında en prestijli ödüllerden biri olan ‘Digital Age Yaratıcılık Ödülleri’nde ise “En Yaratıcı Platform Kullanımı” ve “En Yaratıcı Etkileşim Tasarımı” ödüllerini almıştı.

 

Özyeğin Üniversitesi’nin öğrencileriyle sürdürdüğü diyalog, her mecrada ve kanalda tüm yoğunluğuyla sürüyor. Öğrencileriyle sürekli ve her ortamda sürdürdüğü iletişim, Özyeğin Üniversitesi’ni farklılaştıran özelliklerin başında geliyor.

 

Özyeğin Üniversitesi’nin, öğrencileriyle sağlıklı bir iletişim kanalı kurmak amacıyla 2012 tercih döneminde başlattığı Hayatının Oyunu Projesi, Avrupa Yaratıcılık Festivali olan Eurobest’in Medya kategorisinde “GOLD” ödüle layık görüldü. Avrupa’da yaratıcılığı değerlendiren en önemli ödüllerden biri olarak kabul edilen ve bu yıl Türkiye’den 100’den fazla çalışmanın yarıştığı Eurobest’te, sadece Özyeğin Üniversitesi’nin projesi GOLD ödül alma başarısını gösterdi.   Hayatının Oyunu uygulaması, Türkiye’ye dijital alandaki ilk birinciliğini kazandırdı. Çeşitli kategorilerde çok sayıda Türkiye çıkışlı projenin yarıştığı festivalde, medya kategorisinde “shortlist” aşamasına Türkiye’den sadece iki, toplamda ise 10 çalışma ulaşırken, ödül alan tek proje Hayatının Oyunu oldu.

 

Öğrencilerin geleceklerini ve kariyer planlarını simüle eden uygulama

 

Özyeğin Üniversitesi, dünyada ilk kez gerçekleştirilmiş olan Hayatının Oyunu adlı uygulamayla, üniversite tercih döneminde gençlerin geleceklerini planlayıp üniversite yıllarını ve sonrasını bugünden görerek daha doğru adımlar atmalarını sağlamayı amaçladı. Uygulama boyunca yapılan seçimlere göre üniversite ve sonrasındaki beş yılı kapsayan bir geleceğin yaratıldığı oyunun sonunda, gençlere kendi geleceklerini gösteren 2,5 dakikalık bir video sunuldu. Bu videoyu Facebook’ta paylaşan gençler Özyeğin Üniversitesi’nde burslu okuma olanağı için yarıştı.  5 – 21 Temmuz 2012 tarihleri arasında Facebook üzerinden gerçekleştirilen uygulama sayesinde toplam 15 öğrenci, burslu okuma şansı yakalarken, üç öğrenci iPad sahibi oldu ve 30 öğrenci yerleştikleri üniversiteye bakılmaksızın, ilgili bir kurumda maaşlı staj yapma hakkı kazandı.

 

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak Hayatının Oyunu

 

Üniversite adaylarının eğitim, kariyer ve geleceklerini planlarken, doğru tercihler yapmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Hayatının Oyunu, gençlerin gelecekte yapacakları tercihlerini ortaya çıkarıyor. Hayatının Oyunu’nda öğrenciler okuyacakları program, ders çalışmaya ve sosyal yaşama ayıracakları vakit, girecekleri kulüp, staj yapacakları sektör ve hatta Erasmus ile değişim öğrencisi olarak gidecekleri ülke gibi kararlarla yüzleşiyor.

 

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, Özyeğin’in, hayatlarının her aşamasında öğrencilerinin yanında olan bir üniversite olduğuna dikkat çekerken, Hayatının Oyunu kampanyasının, bu anlayışı kurumsal kimlikleriyle özdeşleştirdiğini belirtti. Erkut, “Uygulamanın kazandığı başarının, yenilikçi ve yaratıcı üniversite kimliğimizin altını çizdiğine inanıyorum. Bizi Hayatının Oyunu ile fark ettiğini ve tercih için değerlendirme listesine aldığını gördüğümüz gençler oldu. Üniversite ile ilgili edindikleri bilgiler, sosyal medyada kurdukları cümleler ve kullandıkları sıfatlardan da bu gençlerin bizi doğru konumlandırdıklarını gördük. Uygulama ile Kampüse çektiğimiz ve burs kazanan adaylardan bir bölümü Özyeğin’i tercih ederek üniversiteye yerleşti” diye konuştu.

 

Ödüllü proje hakkında soruları yanıtlayan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, böyle bir ödüle layık görülmüş olmaktan ve bu ödülü Türkiye’ye getirmiş olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Erkut, “Özyeğin Üniversitesi olarak sosyal mecralarda yer almamamız düşünülemezdi. Öğrencilerimize, her 10 gençten 9’unun bulunduğu Facebook’tan ulaşmak istedik. Bunun da en etkili yollarından biri, bugüne kadar yapılmamış bir sosyal medya kampanyası hazırlamaktı. Hayatının Oyunu Projesi işte böyle ortaya çıktı” şeklinde konuştu. Özyeğin Üniversitesi’nin oldukça yaratıcı ve yenilikçi bir üniversite olduğunu ifade eden Erkut, “iletişim kampanyalarımızla farklılaşmalıydık. Hayatının Oyunu’nda hem yenilikçi bir uygulama ile bambaşka bir Özyeğin deneyimi yaşatmayı hem de doğru adayları kampüse çekmeyi hedefledik” dedi.

 

 

Global standartların ölçüsü: Eurobest GOLD Ödül

 

Özyeğin Üniversitesi’nin kariyer ve gelecek planlama uygulaması Hayatının Oyunu 41? 29! Ajans tarafından geliştirildi. Eurobest’in Avrupa’da yaratıcılığı değerlendiren en önemli ödüllerden biri sayıldığını hatırlatan 41? 29! Ajans Başkanı Alemşah Öztürk, ajans olarak Türkiye’ye böyle bir ödül kazandırmış olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

Her kategoride oldukça sınırlı sayıda çalışmaya verilen GOLD ödülünün, en beğenilen, global kalitedeki ve farklı bir yaratıcı bakış açısına sahip işlere verildiğine değinen Öztürk, Hayatının Oyunu Projesi’nin bu başarısında, internet mecrasının farklı kullanımı, üniversite gibi zor bir ürünün tanıtımına getirdiği yenilikçi yaklaşım, detaylara gösterilen özen gibi etkenlerin yanı sıra fikrin global bir değeri ve gücü olmasının da rolü olduğunu kaydetti.  Öztürk ayrıca, Hayatının Oyunu Projesi’nin başka ödüller de alacağına inancını da ifade etti.

 

Pazarlamada sosyal medyanın kullanımına ve Proje’nin yaratılmasında kullanılan “oyunlaştırma” tekniğine değinen 41? 29! Başkanı Alemşah Öztürk, “Özyeğin projesiyle üniversite reklamcılığına yeni bir bakış açısı getirdik. Bu sadece Türkiye ölçeğinde değil, global anlamda yeni bir bakış açısı. Bu nedenle dünyanın çeşitli yarışmalarında ödül alıyor, umarız almaya da devam edecek. Hedef kitlenin var olduğu yer olan sosyal medyayı merkezine alan ve bunun etrafında kreatif uygulamayı geliştiren bu proje, aslında dijital pazarlamanın artan öneminin de en büyük göstergesi” diye konuştu. Öztürk, ayrıca, projenin başarısında Özyeğin Üniversitesi’nin rolüne de dikkat çekti ve  “Bu proje, Hüsnü Özyeğin’in, Prof. Dr. Erhan Erkut’un ve tüm Özyeğin Üniversitesi’nin fikrimize inancı ve bize sonuna verdikleri destek sayesinde gerçekleşti. 41? 29! olarak, inancını, güvenini ve desteğini eksik etmeyen Özyeğin ailesine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]