SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sendikadan, Başkan Öz’e zehir zemberek sözler!

Yayınlanma:
ABONE OL

Belediye çalışanları, sabrımızın test edilmesin!

Kartal Belediyesi şirketlerinde çalışan personel, alacaklarının ödenmemesi sebebiyle eylem ve basın açıklaması yaptılar.

Disk, Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası1 Nolu Şube Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Her platformda emekten dem vuran başkanALTINOK Öz’ün ve Kartal halkına hiçbir faydası olmayan yanlış proje ve yatırımlardan dolayı Kartal ekonomik sıkıntılar içine girmiştir” denildi.

 

Sendika temsilcileri açıklamasında, “ Değerli Kartal Halkı ve Kartal Belediyesi Çalışanları; Hepinizin bildiği gibi, yerel seçimlerde Kartal Halkı, 3 Dönem Kartal’ı yöneten anlayışa dur diyerek, sosyal belediyecilik anlayışına sahip bir siyasi anlayış umuduyla tercihini CHP’li belediye başkan adayı ALTINOK ÖZ’Ü Kartalda iktidara taşımıştır. Halk o dönemin büyük şehir belediye başkan adayı Kemal KILIÇDAROĞLU’NUN söylem ve sosyal belediyecilik anlayışını insan ve emek eksenli projelerini benimsediği için Kartal ve birçok ilçede yerel yönetimler el değiştirdi.

Emeğin ve emekçinin kalesi olan Kartalda taşeron çalışanlarının zorlanmasıyla sendikalaşma süreci başlamış ve işçiler kendi özgür iradesiyle sendika üyesi olmuştur. Bugün gelinen noktada her platformda emekten dem vuran başkanALTINOK Öz’ün ve Kartal halkına hiçbir faydası olmayan yanlış proje ve yatırımlardan dolayı Kartal ekonomik sıkıntılar içine girmiştir.

Seçimlere 1. Yıl gibi bir süre kalınca Kartal’daki ekonomik, yönetsel başarısızlıkları örtmek için hükümetin yapmış olduğu gibi krizin faturasını çalışanlara çıkartmaya çalışmakta ve insanları açlıkla terbiye işsizlikle tehdit etmeye başlamıştır.

Unutmayalım ki Kartalda seçilen başkanlar geçici kalıca olan Kartal halkı ve çalışanlarıdır. Her fırsatta size iş verdim diyen başkan unutmasın ki kendisini bu mevki ye taşıyanlar biz çalışanlarız. Her fırsatta şirket çalışanlarını sendikalı yaptım diyerek kendisine siyasal rant sağlayan belediye başkanı unutmasın ki sendikalı olmak örgütlü olmaktır. Düzenli ve güvenli çalışmaktır.

Çalışanların sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişmesidir. Bugün gelinen noktada ise 1 yıldan beri sendikalaşmadan dolayı kasasından tek kuruş çıkmamasına rağmen asgari ücretle evine ekmeğini götürmek isteyen şirket çalışanlarının ekonomik sıkıntının kaynağı göstermektedir. Kartal halkı ve çalışanları çok iyi biliyor ki Kartalın sıkıntısının temel kaynağı yanlış projeler ve yatırımlardır.

Belediye başkanı Kartal halkının onaylamadığı hiçbir projeyi onaylamayacağını söylüyordu. Şimdi kendisine buradan soruyoruz. Emek cephesinin en yoğun ikamet ettiği Kartal da halk taşeronda sendikalaşmaya hayır mı dedi, yoksa alındığından beri Kartal’a mali külfetten başka getirisi olmayan huzur evimi, Kartal halkının beklide hiç göremeyeceği Nevşehir’deki otele mi onay verdi, Kartal halkı şunu iyi bilmeli ki belediyelerin görevi ticaret yapmak değil hizmet sunmaktır. Ekseninde heykel değil insan vardır.

Kartal halkının yaşamını kolaylaştıracak ve odağında insan olmayan hiçbir proje belediyenin asli görevi değildir. 3 buçuk senedir Kartal’ı yöneten biz çalışanlar değil Kartal belediye başkanı ve yönetimidir. Kendi başarısızlıklarını örtmek için, çalışanların ücretleri ve sosyal haklarını bahane etmektedir. Asgari ücretle çalışan bizlerin tek derdi ücretimizi gününde almak. Bu da insan olmanın en temel olgusudur.

Fazla bir şey değil kendisinin de imzasının olduğu kadrolu ve şirket çalışanlarının toplu sözleşmeden doğan ücret ve sosyal haklarımızı istiyoruz. Kendi başarısızlıklarını örtmek için bizleri büklü dönemindeki eylemliklere çekmek istemektedir. Biz Kartal çalışanları kadrolu ve şirket çalışanları olarak ete kemiğe büründüğümüzü toplu sözleşmeden doğan haklarımız aşımız ve işimiz için sendikamızla birlikte eylemin en alasını yapacak bilgi, birikim, tecrübe ve birlikteliğe sahip olduğumuzu hatırlatır son kez buradan sabrımızın test edilmemesini ve asıl patronumuz olan Kartal halkının tercihinin iyi algılanmasını temenni ediyoruz.

Unutmayalım ki halkın tercihini yanlış algılayıp dikta yönetim sergileyenlerin sonu hep hüsran olmuştur. Tüm bu olumsuzların giderilmesi için asıl patronumuz Kartal halkını da bu konunun takipçisi olacağının bilincindeyiz.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]