”Bir Ekmek Bir Battaniye” İle Ayakta Duruyorlar!

Yayın: 12:46 - 14.01.2013
Güncelleme: 12:46 - 14.01.2013

Esselame Sınır Kapısı yakınında kurulan çadırlardaki 10 bin Suriyeli, ”Kış Geldi… Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyası kapsamında sağlanan yardımlarla ayakta duruyor.
Halep’in Azez ilçesine bağlı Esselame Sınır Kapısı yanında kurulan çadırlarda kalan Suriyeliler, çevreden topladıkları odun ve tahta parçalarıyla ısınmaya çalışıyor. Çoğunluğu terlikle dolaşan kimi çocukların ayaklarında çorapları bile yok.

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) bölgedeki Suriyelilere yemek ve çadır yardımında bulunuyor. İHH’nın kurduğu mutfakta günde ancak bir çeşit yemek verilebilen Suriyelilerin yeni çadırlara da ihtiyacı var.

 

İHH Esselame Sınır Kapısı Sorumlusu Serkan Öktem, ”Kış Geldi.. Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyası kapsamında, İstanbul’dan Suriye’ye gelen yardım tırlarını Halep ve köylerine ulaştırdıklarını ifade etti.

 

Öktem, ”İlerleyen günlerde 15 tır daha gelecek. Vakıf olarak Suriye’de ve Kilis’te bulunan Suriyeli misafirlerimize elimizden geldiği kadarıyla yardım etmeye çalışıyoruz. İnşallah bu kriz en kısa zamanda biter ve bu insanlar evlerine geri dönerler” dedi.

 

Exit mobile version