SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Çalışan Gazeteciler Günü Yemeğine Yoğun İlgi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile Kartal ve bölge de yerel basın mensuplarıyla  yemekte  bir araya geldi.  Yemeğe Başkan Öz’ün eşi Feray Öz ile CHP İlçe Başkanı Kamer Gök, CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Özgür Nas, Başkan Danışmanı Nizamettin Zorgül, Ömer Fethi Gürer, Basın  Yayın  ve Halkla İlişkiler Müdürü Enif Yavuz da katıldı.

Yerel basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği ve geniş katılımlı gerçekleşen toplantı da konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz,  1O Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı ve basın ile belediye ilişkilerine değinerek eleştirilerin yöneticiler için teşvik edici olduğunu, karşılıklı anlayışla birlikte kurumların saygınlığını da koruyarak olumlu bir çalışmanın sürdürebileceğini belirtti.

Yerel basına dört yıldır büyük önem verdiklerini ve gelişmeleri adına yanlarında olduklarına vurgu yapan Belediye Başkan Op. Dr Altınok Öz   deprem, yerinde dönüşüm ve sünnet gibi toplumun her kesimine ilgilendiren konularda  basına önemli görev düştüğüne dikkat çekti.

 

kartal-calisan-gazeteciler

 

“Sizler Önemlisiniz”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz  Uğur Mumcu, Hasan Tahsin ve katledilen gazetecilerin Türkiye tarihinde önemli bir yer tuttuklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü “Uğur Mumcular, Hasan Tahsinler bu memlekette hem yazılarıyla hem de fikirleriyle önemli hizmetler vermişlerdir. Sizler de önemlisiniz. En önemlisi de halkı doğru bilgilendirmektir” diye konuştu

 

“Depremin Ayak Sesleri Duyulmaya Başladı”

 

Başkan Öz, geçtiğimiz gün Ege’de meydana gelen depremi hatırlatarak,“ Ege’de deprem oldu. Depremin ayak sesleri duyulmaya başladı. Bu deprem dönüşüm projelerinin odağında mutlaka yerel basın olmalıdır. İnsanlara doğru bilgi ulaştırılmalı, ve insanları artık deprem riski ile yaşamanın mümkün olmadığını, üç beş metrekare ve üç beş kuruş için kendi hayatlarının tehlikeye girdiğini en güzel anlatacak kesim sizlersiniz. Kartal’da yerinde dönüşümü başlattık. Halkımıza önce tapularını verdik şimdi gecekonduların yerinde temellerini atıp yeni konutlarını inşa ediyorlar. Bu devam edecek. Genelde  ‘yüksek bina olmasaydı böyle olmazdı’ diye yorumlar çıkıyor. Bunu görüyoruz ve duyuyoruz. Japonya her gün sallanıyor, ve  yüksek binalar var. Binanın yüksekliği halkın beyninde bir kavram olarak yerleşmiş durumda. Bu kavramı düzeltmek gerekir. Nerede yapılırsa yapılsın, koşulları deprem yönetmenliğine uygun olduğu takdirde binaların riski olmadığını üstüne basa basa söyleyelim. Bir yerde deprem olduğunda, mikrofonlar uzatıldığında işte bu bölgeye yüksek bina yapılmasaydı böyle olmazdı gibi söylemler geliyor. Oysa halka doğruları anlatılması lazım” dedi.

 

“En Büyük Projem Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Projesidir”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, Kartal Belediyesi’nin ödül alan sünnet projesinin basında daha çok yer bulması ve giderek bunun bir sünnet politikası olarak yaygınlaşması gerektiğini belirterek ,  “Seçim Bildirgeme koyduğum her şeyi yaptım. İlave yaptıklarım oldu. Huzurevi satın aldık, ada da yer satın aldık, eleştirilen Nevşehir’de otel satın aldık, kent meydanları yaptık. Sizlere bir mesaj vermek istiyorum. Benim en büyük projem yıl boyu sünnet projesidir. 74 milyon Müslüman olan nüfuslu bir ülkenin 37 milyonu sünnet oluyor. Diş hekiminin dışında kimse diş çekemez. Ama eline çantayı alan yetkili, yetkisiz herkes sünnet yapıyor. O insanın geleceği ile ilgili önemli bir operasyon yapıyor. Biz belediyelerin günde 100 ve 200 kişiyi sünnet yapmasına karşıyız. Steril olmayan ortamlarda seri sünnet yapılması sonucu oluşabilecek Hepatit B-C ve AIDS gibi hastalıklara karşı biz hastanelerle ve dispanserlerle bedelini belediye ödeyerek anlaşmalar yaptık. Maddi durumu iyi olsun ya da olmasın Kartal’da oturan olmak kaydıyla çocuklarımızın  her gün sünnetini yaptırıyoruz.  Kampanya süresince 5 bin 432 çocuğumuz sünnet edildi. Yıl boyu sünnet olan çocuklarımıza yılda bir kez sünnet kıyafeti  dağıtımı yaparak  sünnet  düğünü  etkinliği de gerçekleştiriyoruz.  Kartal Belediyesi olarak şuna dikkat çekmek istiyoruz. Bir ülkenin Sağlık Bakanlığı mutlaka bu sünnet konusuna eğilmelidir.

Bir Hepatit C’nin ortaya çıkma süresi 25 yıldır. 25 yıl sonra çıkan Hepatit C’nin tedavin maliyetli oluyor. Parası olamayanlar ise karaciğer kanserinden hayatlarını yitiriyor. Toplumda yüzde 8’i Hepatit B taşıyıcısıdır. Eğer bu ülkenin yarsı bu operasyonu oluyorsa burada bir politika geliştirilmelidir. Sizlerin dikkatini bu konuya çekmeyi önemsiyoruz” dedi.

 

 

feray-oz

 

“Başkan Öz’e Yürüdüğü Yolda Desteğimiz Devam Edecektir”

 

Bir gazetecin önümüzdeki seçimlerde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü destekleyecek misiniz sorusuna, Kartal Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Av. Kamer Gök,  şöyle yanıt verdi: “Başkan Öz, yerel yönetime ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne önemli kazanımlar sağladı. Kartal çok karmaşık bir yerdir. Başkan Öz Kartal’ın ötekisi olmamıştır. Cumhuriyet Halk Parti’sinin birikimi ve tarihsel özelliği de budur. Biz simgeler ve bir kısım değerler üzerinde toplumumuzu ve ülkemizdeki yurttaşları ayrıştıran bir parti değiliz. O bakımdan Başkan Öz’e teşekkür ederim. Başkan Öz’ün Kartal’ı daha ileri ve daha doğru bir yere taşıyabileceğinin inancındayım. Kendisine destek vermekteyim. Bu yürüdüğü yolda desteğim devam edecektir” dedi.

 

Başkan Öz,  Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök’e teşekkür ederek “Halkımın gözüne bakarım; eğer o gözlerde içtenlik hissedersem devam ederim, yoksa köşeme çekilmesini de bilirim. Politikacı eşi olmak fedakârlık ister. Bana bu fedakarlığı gösteren eşim Feray Öz’e teşekkür ediyorum. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.  Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği (AYGAD)  yöneticileri ve yerel basın temsilcileri yemekte yer aldı.  Kısa zaman önce “Paramparça” adlı  şiir kitabı yayınlanan Kartal Belediyesi personeli Yılmaz Özdemir’in şiir okumasından sonra gazeteciler de şiir ve şarkılar ile geceye renk kattı.   Hoş sohbetlerin yapıldığı gecede davetliler karşılıklı düşüncelerini dile getirdi.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio