SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Iraklı Mültecilerden Suriye’ye Anlamlı Yardım!

Yayınlanma:
ABONE OL

Ülkelerindeki karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınan Iraklılar, ”Kış Geldi… Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye” kampanyasında toplanan yardım malzemelerini tırlara yükledi.
Ülkelerindeki karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye sığınan Iraklı mülteciler, ”Kış Geldi… Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye” kampanyasında toplanan yardım malzemelerini tırlara yükledi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ilçe belediyelerinin desteğiyle yürütülen yardım kampanyasında 9 tır dolusu un ve battaniye toplandı. Yardım malzemelerinin yarın Suriye’ye gönderileceğini öğrenen bazı mülteciler, malzemelerin tırlara yüklenmesine yardım etti.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye’de büyük bir katliam yaşandığını söyledi.

 

Katliama sessiz kalamayacaklarını belirten Yüce, ”Soğuk kış günlerinde, Esed zulmü altında bir yandan soğukla, diğer yandan açlıkla mücadele eden Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olmak için çalışma başlattık. Bu kapsamda ilçe belediyelerimiz, Büyükşehir Belediyesi personelimiz ve esnaflarımız da elinden gelen desteği verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Iraklı mülteci Dawood

 

Iraklı mülteci Albert Yonan Dawood ise Suriye’de insanlığın katledildiğini ifade ederek, zulme seyirci kalmayan Sakaryalılara teşekkür etti.

 

Irak kökenli olduğunu, bir süre Suriye’de yaşadığını kaydeden Dawood, şöyle konuştu:

”Şu an orada büyük bir zulüm yaşanıyor. ‘Kadın, erkek, çocuk, çocuk’ demeden insanlar öldürülüyor. Özellikle bu zor hava şartlarında Suriye’de yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize yardımcı olan Sakaryalılara ve bize her konuda destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Sakarya Valimize, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.

 

Suriye’ye yardım edildiğini duyunca biz de maddi olarak yardım edemiyoruz ama en azından un ve battaniye taşıyarak yardımcı olmak istedik. Bu yüzden buradayız.”

İlgili Haberler

Genel
02 Mayıs 2024
Meteoroloji’den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay, Mardin ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtınaya dair uyarılarda bulundu. Bu gece saatlerinden […]

Basında Kartal
02 Mayıs 2024
Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor

Kartal’da başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarıyla yıllardır çözülemeyen sorunları çözen Kartal Belediyesi, ilçenin 20 mahallesinde tespit ettiği sorunlu cadde ve sokakları baştan sona yeniliyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atalar Mahallesi Halitpaşa Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını titizlikle gerçekleştirerek Kartal’ı güzelleştiriyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Kartal Belediyesi Fen […]

Genel
01 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Otopsi fotoğrafları çıkmıştı

Münevver Karabulut Cinayeti Soruşturmasında Yeni Gelişme: Cem Garipoğlu’nun Otopsi Raporu İncelendi. Münevver Karabulut cinayetinde yıllardır süregelen şüphelerin ardından Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri incelendi. Bilirkişi raporu beklenirken, aile ve kamuoyu bu soruşturmadan sonuç bekliyor. CEM GARİPOĞLU OLAYINDA BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Münevver Karabulut cinayetinin ardından yıllar süren soruşturmanın son durumu […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]