SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

DTO Demokrasi Zeminini İyi Hazırlamalı, Mevcut İmkânlarla Sağlıklı Seçim Yapılamaz!

Yayınlanma:
ABONE OL

Deniz Ticaret Odası başkanlığına aday olan Salih Zeki Çakır, oda seçimi yaklaşırken iki konuya dikkat çeken bir açıklama yaptı. Küçük olması sebebiyle DTO’nun kendi mekanında seçim yapılamayacağını ifade eden Çakır, mevcut yönetimin komiteleri de makul olmayan yöntemlerle seçime dönük olarak yeniden dizayn ettiğini söyledi.

 

İMEAK (İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz) Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Salih Zeki Çakır’ın açıklaması şöyle;

“Önümüzdeki günlerde tarihi ve yeri açıklanacak olan İMEAK DTO seçimleri daracık ve yetersiz mekânlarda yapılarak üyeler mağdur edilmemelidir. Sandık yerleşimleri ve üye sayısının çokluğu nedeniyle Mevcut DTO binasında izdiham, kargaşa ve kaos meydana geleceğinden sağlıklı bir seçim mümkün değildir. Çünkü üye sayısının bini geçtiği komitelerimiz bulunmaktadır.

8 bin oyluk seçim 150 kişilik salonda yapılamaz!

Oto park sorunun had safhada olduğu semtte ve mekanda seçim yapılarak araçları ile demokratik haklarını kullanmaya gelen DTO üyelerine böyle bir çile reva görülmemelidir.

DTO geniş imkanlara sahipken, mevcut yönetimin geçmiş yıllardaki gibi mahalle baskısı oluşturmak için sıkışık ve dar mekânları tercih etmeyeceğini ümit ediyoruz.

Benzer Oda ve Borsalar, seçim organizasyonlarını kendilerine yaraşır şekilde üyelerini rahatlıkla ağırlayacakları salonlarda yaparken, okyanusları aşan bizlere 150 – 200 kişilik yerlerde seçim yapmak yakışmaz. DTO seçiminde 8 bin’i aşkın oy kullanılacak. Seçimler, İstanbul’un en büyük salonlarında yapılmalıdır. Odamızın bütçesi böyle bir organizasyona yeter.

Demokrasinin tam ve sağlıklı olarak işlerlik kazanması için yönetim bunun zeminini hazırlamalıdır. Doğru bir şey yapılacaksa buna doğru başlanmalıdır. Armatöründen, balıkçısına, brokerinden, forwarderine, yöneticisinden çalışanına denizcilik sektörü büyük bir aile olarak bu seçimde aynı çatı atında buluşmalı, yeni döneme birlikte vira bismillah demelidir.

Komiteler, seçim telaşıyla değiştiriliyor!

Diğer önemli bir konu ise; meslek komitelerinden bazılarının diğer komitelere kaydırılarak, komite sayısının 53’den 47’ye düşürülmesidir.

Kum çıkartma faaliyetlerinde bulunanlar, Akdeniz içi genel yük gemi taşımacılığı, kimyasal tanker taşımacılığı, puantajlama faaliyetleri, LNG ve LPG tanker taşımacılığı, atık alım tankeri taşımacılığı meslek komiteleri iptal edilip, diğer komitelere dağıtılmış. Böyle bir uygulamanın makul bir gerekçesi olamaz. Bu düzenlemenin seçime dönük bir dizayn olduğu açıktır. Bazı meslek komiteleri ait olmadıkları komitelerin altında gösterilmiş. Seçim telaşıyla yapılmış bu karmaşık dizaynlar komitelere haksızlıktır. Eldeki imkânların seçmenin aleyhine kullanılması çabalarına son verilmelidir. İnanıyoruz ki, bu oyunu üyelerimiz, seçmenimiz bozarak odasına sahip çıkacaktır. Biz, çok katılımlı, demokratik ve özgür bir seçim bekliyoruz.

Hedefimiz; güçlü oda, güçlü denizcilik.

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]