SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Eğitim Kenti Tuzla’da Belediye İle 7 Üniversite İş Birliği Protokolüne İmza Attı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 7 üniversitenin rektörü ile eğitim, spor, sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda ulusal/uluslararası proje, organizasyon ve eğitim programları düzenlemek amacıyla bir işbirliği protokolü imzaladı. Programda bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’ya getireceğimiz Tarihi Galata Köprüsünde üniversite öğrenci kulüplerine yer tahsisi yaparak, su sporlarının merkezi haline geleceğiz” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Topuz, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hamit Okur, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Şule Kut, Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Belik, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker, Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz ile işbirliği protokolü imzaladı. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, üniversitelerin öğretim üyeleri okul müdürleri ile üniversite öğrencileri katıldı.

Yazıcı: Mum, dibine ışık verir

İmza töreninde ilk konuşmayı yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 2009’da “Eğitim Kenti Tuzla” hedefiyle yola çıktıklarını hatırlattı. Tuzla’da YÖK tarafından onaylı 9, yine YÖK’ten kuruluş onayı bekleyen 2 üniversite olduğuna değinen Başkan Yazıcı, “Biz, aslında bugün burada malumun ilanını gerçekleştiriyoruz. Tuzla, İstanbul ve ülkemiz adına önemli bir adımı atıyoruz. Bilgi, toplumların itici gücüdür. Bugün dünyada bilgi ve bilime sahip olanların hükmü geçerli oluyor. Yerel yönetimler de bilgiye ve bilime kayıtsız kalamaz. Bize seçimlerde şehrin geleceği emanet edilirken toplumun geleceğini de emanet alıyoruz. Bütün unsurlar ve dinamikleri hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Mum, dibine ışık verir. Biz de eğitimin, bilginin, birikimin ilçesi olarak sosyal, kültürel ve fiziksel alanda gelişmeyi, Tuzla’yı üniversitelerin laboratuarı, eğitim ve bilimin bir merkezi yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

tuzla-egitim

 

İşbirliğinin İlk Adımı Su Sporları Merkezi Olacak

Üniversitelerle imzalanan işbirliği protokolünün Kent Konseyi çatısı altında sürdürüleceğini belirten Başkan Dr. Şadi Yazıcı, “Eğitimin yerel yönetime katkısı, yerel yönetimin de üniversitelerle işbirliğiyle sosyal ve kültürel alanlarda hizmetlere imza atacağız” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, imzaların kağıt üstünde kalmayacağını da ilk projeyi anlatarak ortaya koydu.  Tarihi Galata Köprüsü’nün İBB ile yapılacak protokolün ardından Tuzla’daki Kamil Abduş Gölü üzerine kurulacağını belirten Başkan Yazıcı, “Gölün deniz ile birleştiği noktada üniversite öğrencilerimizin eğitimi için su sporları merkezi kurarak, bu protokol çerçevesinde ilk hizmetimizi sunacağız. Gölde levrek ve çupra yetiştiriciliği de yapılarak, gölün ve ilçemizin cazibesini arttıracağız” şeklinde konuştu.

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Topuz, “Tuzla Belediyesi’nin 7 üniversite ile işbirliği, Tuzla’yı ayrıcalıklı bir kent haline dönüştürecek” dedi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hamit Okur, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı için “Yenilikçi, girişimci, atılgan ruha sahip başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik de, “Tuzla’da var olan işbirliğini sosyal ve ekonomik alanda arttırarak sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Şule Kut, “Böyle bir başkana sahip ilçede eğitim veren bir kurum olarak, hayatımızı kolaylaştıran, ufkumuzu açan Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederiz” dedi.  Rektör Kut, üniversitenin girişimcilik merkezlerini Tuzlalı bayanlar ve lise öğrencilerinin hizmetine sunacaklarını söyledi.

Tuzla’daki mevcut kampüsü büyütme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Belik, “Tuzla Belediyemizin bu projesiyle, üniversiteler arasındaki rekabetin yerini işbirliği alacaktır” diyerek, protokolün bir başka katkısına değindi.

Dünyada Bir İlk!

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker, “Bizler çok protokole, imza törenine katılıyoruz ama bugün burada dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Yakın geçmişte illerin bir üniversite kazanma hedefini ortaya koyan Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz, “Tuzla Belediyesi, üniversiteler ile sağladığı işbirliğiyle Tuzla’yı daha ileriye götürecek” dedi.

Yazıcı, Potansiyeli Kazanca Çevirdi

2008 yılında göreve başladığını belirten Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla’nın altyapısı ve yaşam standartları ile İstanbul’un en iyi ilçeleri arasında yer aldığını söyledi. 7 üniversite ile işbirliğinin Tuzla için çok önemli bir adım olduğunu belirten Heybet, “Her şehrin kritik bir dönemi vardır. Bizler bugün tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz. Tuzla, İstanbul’un en seçkin ilçelerinden birisi olma iddiasında dev bir adım daha atıyor. Var olan üniversitelerimizin çevresini ve bölgesini aydınlatması adına önemli bir çalışmayı hayata geçiren, var olan potansiyeli değerlendirip kazanca çeviren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile 7 üniversitenin rektörü tarafından işbirliği protokolü karşılıklı olarak imza altına alındı.

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]