SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Şahin Kaya “Kartal Belediye Başkanlığı’na talibiz!“

Yayınlanma:
ABONE OL

Kendisi hakkında aday mı? aday adayı mı? söylentilerine cevap vermek üzere basın toplantısı tertiplediğini belirten Şahin Kaya sorulara açık açık cevaplar verdi.

Villa Garden’da yerel basınla kahvaltıda buluşan DSP Kartal Belediye Başkan Aday Adayı Şahin Kaya’ya yol arkadaşları Muhtar Ömer Yıldız, Muhtar Şaban Yavaş, Ecdat Yiğit, Volkan Yalçınkaya eşlik etti. Gazetecilerin ısrarla “İlhan Güzelgün’le aranızda bir şey mi var?” çapraz sorularına rağmen Şahin Kaya birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduklarının mesajlarını verdi.

KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TALİBİZ!

Kaya “2009 yerel seçimlerinden sonra 2014 yılında DSP Kartal belediye başkan adayı olacağımızı açıklamıştık. Yakın zamanda biz çalışmalarımızı sahada yaparken kamuoyundan bazı şeyler duyduk. Bizim bu işten vaz geçtiğimizin, çekildiğimizin söylentilerinin oluştuğunu duyduk. Biz bu süreçte devamlı basınla bir araya gelemiyoruz. Çalışmamız gerekiyor. Kartal’da 20 mahalle var. Derneklerde, kahvelerde, evlerde, sokaklarda kendimizi tanıtıp, anlatmamız gerekiyordu. Biz bu çalışmaları yaparken, öbür taraftanda bazı seslerin çıktığını gördük. Biz önümüzde ki yerel seçimlerde önceden de söylediğimiz gibi, KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TALİBİZ!
sahin-kaya-dsp-aday

Bu süreçte hiçbir şeyden taviz vermediğimizi, vermeyeceğimizi söylemiştik. Geçen bir arkadaş sohbetinde bizim bu işten vaz geçtiğimiz söylendi. Dedim ki bu işten vaz geçmedik. Aday adaylarının çıkacağı söylendi. olabilir, çünkü, DSP kişilerin partisi değildir. Birçok insan aday olabilir. Herkes demokratik hakkını kullanabilir. Bize adaymısınız? Aday adayımısınz? Diye soruyorlar.

Burada aday yada aday adayı olmak farklı bir şey. Ne zaman ki Yüksek Seçim Kuruluna isminiz verilirse işte o zaman aday olduğunuz kesinleşir ve işte o zaman adaysınızdır. Biz çıktık dedik ki seçim çalışmalarımızı yapıyoruz.  Bununla ilgili değişik isimler ve değişik fikirler çıkıyor ortaya biz buna saygı duyuyoruz. Gayet doğaldır ve bu bizi mutlu ediyor. Bununla ilgili her hangi bir değim fikrimiz yoktur. Burada bu konuya nokta koymak ve sizin sorularınızı almak istiyorum.” dedi.

PARTİM ADAYSIN DERSE!

Hasan Demir’in “Aday diye isminiz geçerken aday adaylığı sürecine yani bu güne nasıl gelindi?” sorusuna cevap veren Kaya “Adnan Balcı ve İlhan Güzelgün DSP ilçe örgütüne çok şeyler kattılar. Adnan bey “evet bizim adayımızdır” dedi. İlhan Bey’de “Aday veya aday adayı” dedi. Bunu kendisine sorun çünkü şu anda ilçe başkanı odur. Aday veya aday adayı olmak beni şahsıma sorarsanız çokta önemli şey değil. Önemli olan bu işte mücadele etmektir. Bir bayandan mı bahsettiniz aday adayı diye? Ben böyle bir şey duymadım. Siz kendisinden duydunuz mu? Ben diyorum ki 2014 yılında DSP Kartal Belediye başkanı adayıyım. Bunun çözümü kime düşer? Kartal İlçe Örgütüne düşer. DSP İl Örgütüne düşer ve Genel Merkeze düşer.

Eğer bunlarda “Şahin Kaya biz senin Kartal Belediye Başkanlığını onaylıyoruz” derlerse, sonuna kadar çalışıp burada mücadele edeceğim. Çünkü sonuçta aday olmak çokta önemli değil. Ben gidip evde çalışayım adayım diyeyim! böyle bir şey yok. Kim çok çalışırsa o aday olur. Şimdiye kadar Şahin Kaya’dan başka Belediye başkanı adayı diye bir isim duydunuz mu? Zaten bizim bu toplantıyı düzenlememizin amacıda budur. Birileri çıkar “ben adayım” diyebilir, bu gayet doğaldır. Adayım demek yetmez, çıkıp sahada çalışmak gerekir. Bir arkadaşımız çıkar “Ben adayım” der çalışırsa. Biz deriz ki bu daha başarılı olursa bunu bilmem.

SİYASETE DSP’DE BAŞLADIM BURADA DEVAM EDECEĞİM!

Zamanı geldiğinde dilekçemizi dolduracağız ve bakın yine söylüyorum, son karar yine ilçenindir, ilindir, genel merkezindir. Benim siyasi geçmişim yok. Ben hem siyasi öğreniyor, hemde siyaset yapmaya çalışıyorum. Biz bu yola adayız diye çıktık. Siz ister aday yazarsınız, ister aday adayı dersiniz. Bunlar benim için teferruat.  Bu gün o kadar güzel bir noktaya gelmişiz ki, bugün aday adayları tartışılıyor, gündem oluşturuyor.

Dolayısıyla parti büyüdükçe adaylar da, aday adayları da çıkar. İlhan Bey’le aramızda her hangi bir kavga, bir sıkıntı yok, zaten olması da mümkün değil. 2009 yılında Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı, 2014’te Kartal Belediye Başkanlığı, 2019’da büyükşehir belediye başkanlığı. Benim böyle hedeflerim var. Ama DSP aday göstermedi, yapacak bir şey yok. Hiç bir yere gitmeyeceğim. Ben siyasete DSP’de başladım, burada devam edeceğim. Başka parti de olur mu? Ben bu tür şeyleri tutarlı bulmuyorum.

B PLANIM YOK!

Gazeteci Aytekin Yaşar’ın “Birileri ısrarla İlhan Güzelgün’le kavga etmişsiniz gibi bir hava oluşturmaya çalışıyorlar. Varsayalım yada bir senaryo üretelim. Ola ki İlhan Güzelgün’le kavga ettiniz DSP’den daha güçlü bir aday çıkarsa ve sizi aday göstermezlerse B planınız var mı?” sorusuna da Şahin Kaya “B planım yoktur. B planı olan insanlar hayatta kaybetmeye mahkum insanlardır. Hayatta B planım var diyorsanız kaybetmeye mahkumsunuz demektir. Benim A planımdan başka planım yok. 2002 yılında Cesur Çuval fabrikasında çalışıyorum. Bu günse gelmiş Belediye başkanı adayıyım diyorum. O yüzden diyorum ki bizim B planımız yok.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]