SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sevgi Mağazası 11 yaşında!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy Gazetesinin Sosyal Sorumluluk Projesi olarak 12 m2 lik küçücük bir mağaza şeklinde faaliyete başlayan ve açılışı rahmetli Sakıp Sabancı ile birlikte yapılan Sevgi Mağazası bugün 11 yaşında.

 

Sevgi Mağazası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri sevgiyi paylaşmanın adresi olan Sevgi Mağazasının 11. kuruluş yıldönümünü sade bir etkinlikle kutladılar.

 

Yemekli bit toplantı şeklinde düzenlenen etkinlikte, Başkan Fazilet Şahin, açılış konuşması yaptı.

 

 

 

fazilet-sahin

 

Yönetim Kurulu Başkanı Fazilet ŞAHİN, yaptığı konuşmasında, “Sevgili Üyelerimiz ve Değerli Arkadaşlarım,

 

Öncelikle bugün burada yanımızda olarak yüreğinizi ve Sevgi’nizi bizimle paylaştığınız için siz sevgili üyelerimize teşekkür ediyorum.

 

Bugün Sevgi Mağazası’nın 02.02.2002 tarihinde ilk kuruluş temelinin atıldığı 11. Yıldönümümüz. Size kısaca SEVGİ MAĞAZASI’nın kuruluşundan bugüne kadar geçen hikâyesinden kısaca bahsedeceğim.

 

98 yılında kurucumuz Sinan Gülerci ve arkadaşları varlıklı insanların kullanmadıkları eşyalarını kendi olanakları ile evlerden toplayıp, yoksul semtlerdeki ihtiyaç sahiplerine Robin Hood ruhuyla dağıtmaya başladılar.

 

Kısıtlı olanaklarla bu yardımlaşma modelini sürdürürken 2002 yılında daha iyi hizmet vermek amacıyla 1962 de kurulan gerçek Kadıköy Gazetesinin imtiyaz sahibi olan Sinan Gülerci ve gönüllü arkadaşları Kadıköy Gazetesinin Sosyal Sorumluluk Projesi olarak 12 m2 lik küçücük bir mağaza açılışını rahmetli Sakıp Sabancı ile birlikte yaptılar.

 

Sakıp ağanın kendi takım elbisesini bağışlayarak onurlandırdığı bu açılışın ardından, resmi kuruluşunu tamamlayarak 2005 yılında Sevgi Mağazası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak tüzel kişilik kazandı;

 

 

sevgi-magazasi1

 

Türk Toplumunun ve Dünya İnsanlarının Yardımlaşma ve Dayanışma vizyonunu paylaşmak ve bu konuda öncülük etmek, insanlar arasındaki iletişimi geliştirmek “YARDIMLAŞMAKTAN MUTLU OLAN İNSANLAR” kimliklerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak ilkesi ile var gücünü ortaya koydu.

 

İlk Genel Kurulun ardından Sinan Gülerci önderliğinde Türkiye’de ilk kez kurulan Kadıköy Kaymakamlığı Sosyal Sorumluluk Koordinasyon Merkezi ile Derneğimiz, Türkiye’de ve Avrupa’da yine ilk kez 1200 Sivil Toplum Kuruluşunu bir araya getiren tek kuruluş oldu.

 

Sevgi Mağazası 2006 yılında Devlet Planlama Teşkilatı tarafından yine Türkiye’de ve Avrupa’da örnek yardımlaşma modeli olarak ilan edildi.

 

Derneğimiz Avrupa Birliği temsilcileri, UNICEF ve bir çok Sivil Toplum Kuruluşu ile birlikte Haydi Kızlar Okula, Kamu ve STK’ların işbirliği, Sokak Çocuklarının Rehabilitasyonu, Risk Altındaki Çocuklar ve Sevgi Çamaşırhanesi gibi… birçok ilke imza attı.

 

Şimdi de özellikle 0 -15 yaş arası çocuklarımızın yaşam kalitelerini arttırmak, onların sorunlarına biraz da olsa çare olmak adına yaptığımız çalışmaların yanı sıra ve onları gülen gözleri ile bir kez daha kucaklayacağız.

 

İhtiyaç sahipleri ile varlıklı aileleri buluşturan Sevgi Mağazası’nda “BURADA HERŞEY SEVGİ İLE” ilkesi en vazgeçilmez ve değiştirilemez duygumuzdur. Bu duyguyla yalnızca İstanbul’da değil, her ay en az iki farklı yer olmak üzere Türkiye’nin Edirne’den Ağrı’ya kadar her noktasına yardım göndermekteyiz.

 

Bizim Sevgi Mağazasında buluşmamızı sağlayan kurucumuz Sevgili Sinan Gülerci’ yi huzurlarınızda bir kez daha rahmetle anıyorum.

 

Hepinizin bildiği gibi 2008 yılı Ocak ayından bu yana Acıbadem’de kiraladığımız yerimizde faaliyetlerimize devam ediyoruz.

 

Derneğimiz kuruluşundan bugüne kadar şeffaflık ilkesinden yola çıkarak yaptığı etkinliklerle güven ve destek kazanmış olup, bu güveni sürdürmek için çalışmalarına devam edecektir.

 

Kocaman yürekleri olan Gönüllülerimiz ile faaliyetlerini sürdüren ve hiçbir şubesi olmayan Sevgi Mağazası, siyaset üstü bir güce sahip olup, din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan yine sadece SEVGİ’Yİ paylaşıyor.

 

Yaptığımız bu çalışmalara Dernek Üyesi olarak katılan ya da dağıtımlara katılarak Dernek Gönüllüsü olan, bizi iş yaşamında, sosyal hayatlarında ve sanal ortamlarda tanıtarak gönül desteğini ve mali yardımlarıyla parasal desteğini esirgemeyen tüm dostlarımıza ve özellikle bugün burada olan siz sevgili üyelerimize çok teşekkür ederim.

 

11. Kuruluş yıldönümümüz kutlu olsun.

 

Sevgi ve saygılarımla “ diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Şahin’in ardından Demet Işıldak, bugüne kadar yapılan yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

2012 YILI FAALİYET RAPORU

 

Derneğimiz tarafından 01 Ocak 2012- 31 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul içinde 5215 aile, toplam 41.720 kişiye 292.040 adet eşya dağıtılmıştır.

 

Derneğimiz tarafından Edirne’den Ağrı’ya kadar gelen talepler üzerine;

2012 yılında;

1-Arsin Anadolu Meslek Lisesi’ne 10 koli kitap,

2-Gaziantep Nizip Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı’na 60 koli muhtelif kıyafet, ayakkabı, ev tekstili ve mutfak eşyası,

3-Mardin Dargeçit Kılavuz İ. Ö. Okuluna 60 koli kıyafet, ayakkabı, oyuncak, kitap, org ve bilgisayar,

4-Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesine 50 koli kıyafet, ayakkabı ve oyuncak,

5-Altınoluk Türk Kültürünü Yaşatma Derneği’ne 41 koli muhtelif kıyafet, ayakkabı ve kitap,

6-Yozgat Akdağmadeni Alicik Köyü’ne 35 koli kıyafet, ayakkabı, kitap, kırtasiye ve oyuncak,

7-Karasu Sezi Eratik İ. Ö. Okuluna 10 koli kıyafet, ayakkabı ve kitap,

8- Gaziantep Nizip Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı’na 64 koli kıyafet, ayakkabı, ev tekstili, oyuncak, kitap ve mutfak malzemesi,

9-Siirt Atatürk İlkokulu’na 25 koli kıyafet, ayakkabı, kitap, kırtasiye malzemesi ve oyuncak,

10- Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesine 59 koli kıyafet, ayakkabı, kitap ve oyuncak,

11-Mersin Güney Ortaokulu’na 5 koli kitap,

12-Ağrı Şehit Uzman Çavuş Cengiz Türk Anaokulu’na 15 koli kitap, kırtasiye ve oyuncak,

13-Erzurum Tipili İlkokulu’na 5 koli bot, mont ve kışlık kıyafet,

14-Trabzon Doğu Karadeniz Kültür ve Dayanışma Vakfı’na Kütüphane kurulumu için 20 koli kitap

 

Toplamda 459 koli kıyafet, ayakkabı, kırtasiye malzemesi, kitap ve oyuncaklardan oluşan yardım malzemesi ulaştırılmıştır.

Halen 7 köy okulu Derneğimizden yardım beklemektedir.

 

Derneğimizden 2012yılı Ramazan ayında 1692 aileye erzak dağıtımı yapılmış olup, ayrıca koruma altındaki 19 aileye her ay düzenli olarak erzak yardımı yapılmaya devam ediliyor.

 

Yardım gönderdiğimiz illere 2012 yılı içerisinde 10327 kitap ulaştırılmıştır.

 

2009 yılında başlattığımız “Bin Çocuğa Bin Oyuncak Kampanyası” kapsamında bugüne kadar Derneğimize 17850 adet oyuncak bağışlanmıştır.

 

Bu oyuncaklar Derneğimizden yardım almaya gelen çocuklara, Dernek binamızda yaptığımız etkinliklerde dağıtıldı ve yardım gönderdiğimiz diğer illerdeki 71 okula ulaştırıldı.

 

Sokakta yaşayan 81 kişiye ayda bir kıyafet (kazak, mont, çorap, ayakkabı, iç çamaşırı ve battaniye) yardımı Derneğimizden yapılmaktadır.

Ayrıca Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Göztepe Çocuk Büro Amirliği ile yapılan işbirliği çerçevesinde; sokakta bulunan çocuk ve yaşlı mağdur kişiler de sosyal polisler tarafından Derneğimize getirilerek giydirilmektedir.

İstanbul’da Kadın Sığınma Evleri ve Genç Kız Sığınma Evi’ne talepleri doğrultusunda kıyafet, erzak ve tekstil eşyaları ile yaklaşık 2 ayda 1 kez destek verilmektedir.

 

Derneğimizden 2012 yılında 493 adet beyaz eşya, yatak, kitaplık ve halı bekar evlerinde yaşayan öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

 

Hürriyet Gazetesi yazarı Pınar Reyhan bir üyemiz aracılığı ile işitme engelli Hilal için Pil Kardeşliği başlattı, bu sayede 2009 yılında başlayan Pil Kardeşliği kampanyamız devam etmektedir. İşitme engelli 7 çocuğa her ay düzenli olarak 30 ar adet kulak pili verilmektedir.

Derneğimizden başlatılan kampanyalar sonucunda 4 adet işitme cihazı alınmış ve ihtiyaç sahiplerine teslim edilmiştir.

 

Dernek binamızda 5 Eylül 2012 tarihinde 320 çocuğumuzun saçları ücretsiz kestirilmiş ve içleri kırtasiye malzemesi dolu yeni okul çantaları verilmiştir.

 

Hürriyet Gazetesi ve Haber Türk gazetesi yazarı Pınar Reyhan Plastik Kapak Toplama Kampanyamızı da köşesinden duyurarak destek vermeye devam etmektedir.

“Kapak Topla Benim için” adı ile yürüttüğümüz kampanya sayesinde toplanan kapaklar ve bağışçılarımızın güven ile verdikleri destek karşılığında 2012 yılında 16 adet tekerlekli sandalye temin edilmiş olup, Derneğimizden yardım alan engelli ailelere teslim edilmiştir.

Plastik toplama kampanyamız halen devam etmektedir.

 

Yoksulluğun açık bir şekilde görüldüğü İstanbul’un bir ilçesi olan Arnavutköy’e hayırsever bir işadamının lojistik desteği ile yaklaşık 2 ayda bir kez kıyafet, ev tekstili, elektronik eşya, yatalak durumdaki hastalar için sarf malzemesi, hasta yatağı ve elektronik eşyalardan oluşan yardım malzemesi göndermeye devam etmekteyiz.

 

2012 yılında Balıkesir Kepsut ilçesinde Mecnun Doğru’ya ve Mardin Dargeçit’te yaşayan İbrahim Akçay’a akülü tekerlekli sandalyelerini bağışçılarımızın desteği ile ulaştırarak onların yaşamlarını kolaylaştırmalarına destek olur iken, Mersin’de yaşayan Erkan için başlattığımız akülü tekerlekli sandalye kampanyamız devam etmektedir.

 

2012 yılında Tansu Bilgiç, Kartal Yücedağ ve Berke Tagrap’a özellikli motorsuz tekerlekli sandalyeyi özel yaptırarak kendilerine teslim ettik.

 

Derneğimiz tarafından 0 – 3 yaş aralığındaki bebeği olan ihtiyaç sahibi aileler için düzenli olarak her ay bebek bezi ve mama yardımı yapılmakta olup, 2012 içinde 15 aileye bebek arabası teslim edildi.

 

2012 yılı içinde Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde kalan Van’dan gelen ailelere yardım edilmeye devam edildi.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sevgi Mağazası olarak protokolde yer alarak Kadıköy İskele Meydanı’na çelenk koymaya devam ediyoruz. Çelenk koyma törenlerinde tüm üyelerimizin birlik ve beraberlik mesajları ile katılımını bekliyoruz.

 

Derneğimiz kanalı ile 2012 yılında 11 öğrenciye bağışçılarımız tarafından eğitim desteği verilmekte olup bir öğrenci tarafımızdan dershaneye gönderilmektedir.

 

Derneğimiz 2012 yılı içinde HP, Sabancı üniversitesi, Doğan Medya gibi kuruluşlar tarafından ilk sırada seçilen STK olup, Toplumsal Duyarlılık ve Toplumsal Sorumluluk alanında ortak projeleri başarı ile yürütmüştür.

 

Derneğimiz 2012 yılında İstanbul Arnavutköy ilçesini pilot bölge olarak seçerek; Arnavutköy Kaymakamlığı, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Arnavutköy Belediye Başkanlığı işbirliği ile Arnavutköy’de bulunan tüm ilk, orta, lise ve dengi meslek liselerinde Resim ve Kompozisyon yarışması düzenlemiştir.

 

Bu yarışmalarda Dereceye girmeye layık görülen eserlerin birincilerine her kategoride ayrı ayrı olmak üzere Bilgisayar, ikincilerine fotoğraf makinası, üçüncülerine mp3 çalar ve dördüncülerine mansiyon olarak saat verilmiştir.

Bu organizasyona destek veren tüm kişi ve kuruluşlar ile yarışmaya Katılan Okullara plaket ve dereceye giren tüm öğrencilere madalyaları tarafımızdan verilerek bu anlamlı gün ölümsüzleştirilmiştir.

 

2011 yılında Dernek üyemiz Ender Şahin yeni çıkardığı HÜZZAM ŞARKILARI isimli şiir kitabından 300 adedi Derneğimize bağışlamış bulunmaktadır.

 

Sevgi Mağazası’nın internet sitesi güncellenmekte olup, facebook ve twitter grubunda da faaliyetlerimiz üyelerimiz tarafından binlerce kişiye iletilmektedir.

 

Tüm faaliyetlerimiz ve dağıtımlarımız fotoğraflanıp, arşivlendi.

 

 

2011 yılında idrar kesesi olmayan bir çocuğumuz için destek kampanyası başlatılmış olup, düzenli olarak haftada 4 paket emici külot Derneğimiz ve bağışçılarımız tarafından finanse edilerek 2012 yılı Mayıs ayına kadar karşılanmıştır. Bu çocuğumuzun hayatını ve sosyal yaşamını verimli sürdürebilmesi için yaptığımız girişimler sonucunda başarılı bir operasyon geçirmesi tarafımızdan sağlandı.

 

Kurban Bayramı’nda bağışçılarımızın kurban bağışları ile 159 aileye kurban eti ve erzak dağıtıldı.

 

2011 yılı itibari ile Aromsa firması yardım gönderdiğimiz iller ve köy okulları için gerekli olan koli ihtiyacını karşılıyor.

 

Silivri Ortaköy Mahallesi Muhtarlığına ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere düzenli olarak kıyafet, hasta bezi ve kitap yardımı yapılıyor.

 

Sokakta kalan astım hastası bir kişiye düzenli olarak ayda 2 kez Ventolin teslim ediliyor.

 

Demet Işıldak tarafından duyuru mailleri 3 yıldır düzenli olarak bağışçılarımıza ve üyelerimize iletilmeye devam ediyor.

Daha sonra yıllık planlama yapıldı.

 

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio