SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Hak Dostlarından Ramazanoğlu Mahmud Sami Efendi Anıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Hayatını İslam ve Kuran-ı Kerim’e hizmete adayan son dönem hak dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri, vefatının 29. yıldönümünde, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı tarafından Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yoğun katılımın gerçekleştiği bir programla yâd edildi.

94 yıllık ömrünü istikamet ve takva ölçüleri içinde Allah’a ve Allah’ın kullarına hizmet ve irşatla geçiren son dönem Allah dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu vefatının 29. senesinde düzenlenen programda yoğun katılım ile yâd edildi. 23 Şubat Cumartesi günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programı Hafız Mustafa Efe’nin Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Altınoluk Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Taşgetiren’in oturum başkanlığını yaptığı programda Sami Efendi Hazretlerinin torunu Mimar Mahmut Kirazoğlu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Derin ve Erkam Yayınları Sahibi Abdullah Sert konuşmacı olarak yer aldılar.

mahmud-sami-ramazanoglu

 

Kadın, Para ve Şöhretten Sakınırdı

Programda ilk sözü alan Ahmet Taşgetiren, bu tür tanıtım toplantısının Sami Efendi Hz.lerini tanımak açısından önemine işaret ederken, Marmara İlahiyat Tasavvuf Kürsüsü Öğretim Üyesi Süleyman Derin, Ramazanoğlu’nun Allah demenin yasak olduğu bir dönemde tasavvufi çizgiyi kesintisiz sürdüren bir hizmet ifa ettiğini belirtti. Ramazanoğlu’nun kitaplarının basımını gerçekleştiren Erkam Yayınları’nın sahibi Abdullah Sert ise Ramazanoğlu’nun kitap yazmak için değil, insanlara Hakk’ı anlatmak için yola çıktığını ve hayatı boyunca kadın, para ve şöhret konularında çok dikkatli olduğunu ifade etti.

Köpeği Bile Cezbeden Merhamet

Sami Efendi Hazretlerinin torunu Mimar Mahmut Kirazoğlu ise aktardığı hatıralarla, dedesinin hizmet ve aile hayatı hakkında bilgiler verdi. Erenköy’deki bahçeli evlerine gelen ayağı sakat bir köpeğin, dedesinin vesilesi ile tedavi olduktan sonra ertesi gün yanında başka bir sakat köpekle tekrar geldiğini anlatan Kirazoğlu, “Dedem, 7.32 treni ile işe gider, 16.22 treni ile de eve geri döner, işte bu köpek her gün dedemi istasyona gidiş ve gelişinde takip eder, hiç yanından ayrılmazdı” ifadesini kullandı.

Esas Tahsil Marifetullahtır

Programın öğleden sonraki kısmına Çamlıca İLAM Camii’nde Muhterem Osman Nuri Topbaş Hocaefendi’nin sohbeti ile devam edildi. Sami Efendi Hazretlerinin Hukuk Fakültesi’ni yüksek derece ile bitirmesine rağmen kul hakkına girme korkusuyla mesleğini yapmadığını ve muhasebecilik yaparak geçindiğini ifade eden Topbaş Hocaefendi, Hazretin sık sık “esas tahsil marifetullah tahsilidir” şeklinde konuştuğunu belirtti.

 

 

 

Sami Efendi Kimdir?

Necip Fazıl Kısakürek’in “Sami Efendi mi? O bir yağmur tanesi kadar ak ve berraktır” sözleri ile hayranlığını ifade ettiği son dönem Allah dostlarından Mahmud Sami Ramazanoğlu, aslen Adanalı olup, Darülfünun Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitirmiş, Adana’da başladığı irşat vazifesini, 1953’ten sonra İstanbul Erenköy’de devam ettirmiştir. 1979 yılında gönlündeki Rasulullah muhabbeti ile Medine’ye hicret eden Sami Efendi Hazretleri 12 Şubat 1984 günü vefat etmiş ve Cennetü’l-Baki Mezarlığına defnedilmiştir. Sükûtu, edebi, mahfiyeti, tevazusu ve kalbî hayatı ile sevenlerinin hayatında derin tesirler bırakan Sami Efendi Hazretleri Kur’an-ı Kerim okumayı, az yemeyi, seherleri değerlendirmeyi, sürekli zikir halinde bulunmayı ve salih ve sadıklarla beraber olmayı tavsiye ederlerdi.

 

 

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]