SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

MTTB Milli Türk Talebe Birliği ilk kadrosu, yıllar sonra buluştu…

Yayınlanma:
ABONE OL

27 Mayıs darbesinin ardından ülkenin içerisinde bulunduğu karanlık ortamda milli hassasiyetleri ile ön plana çıkan o dönemin idealist gençleri, günümüzün ünlü siyaset ve devlet adamları, yazar ve sanatçıları, Kadıköy’de bulunan İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfında bir araya geldi.

Erzurum-vakif-MTTB-

Eski tüfekler bir araya gelip, sohbet ettiler!

MTTB Milli Türk Talebe Birliği ilk Genel Başkanı Rasim Cinisli, tarafından organize edilen “Dostlar Buluşması”toplantısına bugünün kanaat önderi durumda olan 50 yıl önceki idealist gençler bir araya gelerek geniş bir katılım sağladı.

rasim-cinisli-hadi-atalar-

50 yıl öncesinin idealist gençleri günümüzün kanaat önderlerini bir araya getiren dostlar buluşması programı Kadıköy’de bulunan İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın toplantı salonunda gerçekleşti.

 rasim-cinisli-arkadas-

Cinisli, elli sene sonra bar oynadı!

Vakfın giriş katında bulunan kültür sanat salonunda toplanan eski dostlar, sohbet ederken vakfın bar ekibi de davul zurna eşliğinde bar oynadı. Bar oynayan ekibin arasına ceketini çıkararak giren Rasim Cinisli, “ Bugün çok özel bir gün, elli sene önce milli duygularla önemli girişimler yaptığımız dostlarımla elli sene sonra yeniden bir araya geldik. Çok mutlu oldum, bende elli sene sonra bar oynayacağım” diyerek bir süre bar oynadı.

rasim-cinisli--

O dönemde kazanılan başarının üzerine şimdi başkaları bina kuruyor

“Bugünlere çok çetin günler yaşayarak geldik. En önemlilerinden biri de 27 Mayıs 1960 darbesidir. O yıllarda memleketin sıkıntısını omuzlarında hissederek yalnızca Allah rızası için mücadele veren bu arkadaşlar bayrağı bana verdiler ama eser onlarındır. Bu vesile ile bu arkadaşlarla elli yıl sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. O dönemde kazanılan başarının üzerine şimdi başkaları bina kuruyor. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.

Kadikoy-Erzurum-vakif-MTTB-

1960 darbesinden sonra, başta Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) olmak üzere, milli ve muhafazakar Türk gençliğini temsil eden diğer sivil toplum örgütlerinin mensuplarının yer aldığı dostlar buluşmasına, Türkiye’nin dört bir tarafından katılım gerçekleşti. Bu buluşma toplantısında uzun süredir görüşemeyen dostlar hasret giderdi, aynı zamanda vefat etmiş değerli hocalar ve mücadele arkadaşları anıldı, ruhlarına Kur’an-ı  Kerim okundu, dualar edildi. Daha sonra vakfın toplantı salonunda hep beraber yemek yendi ve sohbete burada devam edildi.

hadi-atalar-konusma

A.Hadi Atalar, Rasim ağabeyimizin manevi mirasını günümüze yansıtmak istiyoruz!

Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar,“Rasim Cinisli ağabeyimiz 1960 yılların önemli isimlerinden o kuşakların lideri olan bir isim.

hadi-baskan-mttb

Onun sevdikleri ile beraber vakfımızda buluşmaları bizleri de mutlu etti. Rahmetli olan arkadaşlarını da yad ettiler. Rasim Cinisli ağabeyimizin bizim üzerimizde etkisi çok büyüktür, bir kanaat önderidir. Bizden evvelki kuşaklara öndelik yapmıştır. Bizlerde onların bu miraslarından nasıl faydalı oluruz ve Erzurum’lu hemşerilerimize yansıtmak için böyle bir toplantı yaptık.

mttb-kadikoyde-bskn

MTTB ilk hareket kadrosu Erzurumlular Vakfında buluştular!

 

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde bir araya gelen eski dostlar arasında, Vakıf Yönetim Kurulu üyesi Mücahit Güngör, Av. Hüryaşar Ziyaettin SezerBaki Gezmiş, Muammer Cindilli, Vakfın eski Başkanlarından Gani Hamutçu, MTTB eski Genel Başkanı Rasim Cinisli, dostlarını buluşturdu ve evsahipliği yaptı.

mttb-kadikoyde-bulustu

Katılanların hepsi birbirinden değerli yaklaşık 150 ismin yer aldığı toplantıya, Abdullah Atmaca, Abubekir Erdem, Acar Okan, Adem Eroğlu, Ahmet Fidan, Ahmet İyioldu, Ahmet Nuri Yüksel, Ali Biraderoğlu, Alaaddin Koçak, Ali Gobaza, Ali Sırtlı,  Arif Önemli, Aslan Yıldırım, Atasoy Dinç, Atilla Kılıçoğlu, Atilla Özer, Avni Bitlisli, Avşar İbarın Oğlu, Baheddin Cebeci, Bayram Doğan, Bekir Sıddık Soysal, Burhanettin Keteci, Bünyamin Yılmaz, Cahit Çağlar, Can Kulaksızoğlu, Cavit Akarca, Cemal Akın, Cezmi Bayram, Çetin Baydar, Çetin Saraç, Demir Budak, Dündar Aslan, Edip Geyik, Ekrem Özer T.M.T.F, Emin Işık, Emin Sezer, Erdoğan Telci, Erkunt Öner, Erman Tuncer, Erol Atasoy, Erol Özcan, Ersan Atsur, Ertuğrul Yılmaz, Esfender Korkmaz, Ethem Köse, Eyüp Yardımcı, Ezel Evverdi, Fehim Üçışık, Fethi Alikoç, Fethi Erhan, Fikri Seyisoğlu, Gündoğan Bayram, Gündoğdu Serhatlıoğlu, Gürbüz Ilıcalı, Gürkan Tufanoğlu, Hakkı Mezararkalı, Halil Arıkan, Hamdi Coşkun, Hasan Korkmazcan, Hasbettin Altınok, Hayrettin Şanlı, Hikmet Tezel, Hızırbek Gayretullah, Hüseyin Coşkun, Hüseyin Çavuşoğlu, Hüseyin Topçu, Hüsnü Poyraz, İbrahim Metin, İlhami Oğuz, İlhan Köseoğlu, İsmail Kahraman, İsmail Köse, İsmail Müftüoğlu, İsmet Sayım, Kadir Topbaş, Kahraman Emmioğlu, Kemal Efendioğlu, Kemal Güven, Kemal Kemaloğlu, Kenan Akın, Kenan  Gürsoy,Koptagel İlgun, Lütfü Tomuş, Macit Ergene, Mehmet Aktaş, Mehmet Çiftçigüzeli, Mehmet Çömcüoğlu, Mehmet İstanbullu, Mehmet Şahin, Mehmet Nuri YılmadurakMehmet Nuri Yılmaz, Mehmet Alacalı, Metin Emiroğlu, Metin Tolay, Metin Tufan, Muammer Gencoğlu, Murat Cenberci, Mustafa Çetin Baydar, Mustafa Göğe Bakan, Mustafa Hasanoğlu, Mustafa Kuran, Mustafa Yıldırım, Muzaffer Oflaz, Mücahit Güngör, Naim Gül, Namık Kemal Zeybek, Nasuhi Boztepe, Nazım Durmuş, Necati Çetinkaya, Necati Güneş, Necip Kunt, Necdet Biliciler, Nevzat Kösoğlu, Nezihi Saruhanoğlu,  Nurettin İspir, Nurhan Alpay, Nuri Gürgür, Orhan Türköz, Osman Koçak, Ömer Özdemir, Özer Revanoğlu, Özkan Avşar İbar, Rasim Özdenören, Reşat Şen, Rıfat Besceli, Ruhi Alkanat, Sabri Akyüz, Sacit Ergene, Sadık Kınıkoğlu, Sadık Somuncuoğlu, Sakin Öner, Sami Koç, Saylan Hekimoğlu, Sebahaddin Güllülü, Sebahattin Bilginer, Sefer Özdemir, Sefer Peker, Sermet Hobikoğlu, Sıtkı Aras, Sıtkı Özbek, Suat Caymaz, Suat Müftüoğlu, Sumru Yılmaz, Suphi Saatçi, Şerafettin Yılmaz, Şinasi Aydıner, Taha Akyol, Tuncer Arabul, Turan Şahin, Turgut Er, Üstün İnanç, Vehbi Sönmez, Veli Aslan Yıldırım, Veysel Erdem, Yahya Kökçal, Yakan Cumalioğlu, Yalçın Koçak, Yalçın Eraydın, Yaşar Sütbeyaz, Yavuz Aslan Argun, Yavuz Ulusu, Yekta Korca, Yusuf Kuvvet,  Yusuf Uğurlu, Yüksel Çengel, Yüksel Şenol, Zeki Hacıibrahimoğlu, Zeki Oral, Zeki Seymen, Zeynel Abidin Akın katıldılar.

 

Uzun süren sohbetin ardından birbirleriyle tekrar buluşup görüşmek üzere adres telefon bilgi alışverişinde bulunarak ayrıldılar.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]