Somali’den Gelip Müslüm Baba’nın Mezarına Toprak Atılar!

Yayın: 10:17 - 05.03.2013
Güncelleme: 10:17 - 05.03.2013

Sanatçı Müslüm Gürses’in vefatı yaşanan kıtlık ve insanlık dramı için yardım topladığı Afrikalılar’ı da üzdü. Kimse Yok mu Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen ‘İnsanlık Ölmedi’ kampanyasına destek veren sanatçıları ziyaret etmek üzere İstanbul’a gelen Somalili’ler, Müslüm Gürses’in ölüm haberiyle sarsıldı.

Somalililer, hastanede ziyaret etmeyi planladıkları ünlü sanatçıyı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Kimse Yok Mu Derneği Başkan Yardımcısı Metin Çetiner ile birlikte saat 10.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki törene katılan Somalililer, daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na hareket etti. Müslüm Gürses’in mezarına toprak atan Somalililer, mezarı başında dua etti. 13 bin kilometrelik yoldan gelen Somali vatandaşları, İstanbul’dan ayrılmadan önce Gürses için hatim indirecekler.

Müslüm Gürses’in 2011 yılının Ağustos ayında birçok ünlüyle birlikte katılarak destek verdiği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da telefonla katıldığı kampanyada Afrika için 25 milyon liradan fazla yardım toplanmıştı.

 

Exit mobile version