SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Gençlik ve Kariyer Merkezi Açıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen Kartal Gençlik ve Kariyer Merkezi’nin açılışı, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz tarafından çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Kartal Gençlik ve Kariyer Merkezi hakkında konuklara bilgi verilmesiyle başlayan açılışta Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır ve Dernek Başkanı Başak Saral ile Okan Üniversitesi Rektörü Ahmet Topuz’un yanı sıra akademisyenler Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Prof. Dr. Gonca Yamamoto, Yrd. Doç. Dr. Ayşin Şişman ve Kartal Belediyesi’nden birim müdürleri yer aldı.

Açılışta bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’lı gençlerin önünü açmak, potansiyellerini tespit ederek onlara iş olanağı sağlamak açısından bu projeyi çok önemsediklerini söyledi.

Öz, “ Bazı insanların bilgisi çoktur ama o bilgiyi aktarmayı bilemeyebilir. Bir diğer insan ise daha az bilgili olmasına rağmen bilgisinin % 100’ünü ortaya koyabildiği için her zaman kazanır. Önemli olan bilgiye ulaşabilmek ve toplum yararına aktarabilmek. Bu projeden beklentim, bilgi ile pratik zekânın yan yana getirilebilmesi. Bu kapsamda Gençlik ve Kariyer Merkezi’nden, Kartal’ın geleceği açısından maksimum yarar bekliyoruz” dedi.
2008’de kurulan Kalkınma Ajansı’nın, ilk kez bir CHP’li belediyenin projesine onay verdiğine dikkat çeken Başkan Öz, “ bunun için Valiliğe teşekkür ederim. İstanbul’un kalkınması sadece iktidar partisinin belediyeleri değil tüm belediyelerin desteklenmesiyle olur. Bundan sonra inşallah toplumun değerlerini göz önünde bulunduran bir Kalkınma Ajansı’yla yüz yüze oluruz” ifadesini kullandı.

kartal-genclik-ve-kariyer

 

Hedef 6 bin 630 gence hizmet

Kartal Gençlik ve Kariyer Merkezi’nin hizmete girmesiyle Kartal Belediyesi, Kartal ilçesinde ikamet eden, sosyal ve ekonomik şartlar sebebiyle toplumsal olarak imkânsızlıklar yaşayan ve dezavantajlı konumda olan 6 bin 630 gencin bilgi ve becerilerinin arttırılması, okulda ve meslekte başarı seviyelerinin yükseltilmesi, istihdam edilebilirliklerinin arttırılması, hizmete erişimlerinin kolaylaştırılması, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımlarının arttırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Kartal Gençlik ve Kariyer Merkezi’nde çalışan personel tarafından her ay organize edilecek üniversite ziyaretleri ile gençlere hem üniversitelerin hem de bölümlerin tanıtımı yapılacak. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları, eğitim öğretim kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör v.b kurumlarıyla “Kariyer Günleri” organize edilerek gençler, mesleki alanda bilgilendirilecek ve uzmanlar tarafından gençlere yönelik her ay 2 Kişisel Gelişim Semineri düzenlenecek. Kartal Gençlik ve Kariyer Merkezi’nde gençlerin beklenti ve ihtiyaçları tespit edilecek, uzman personel tarafından saha araştırması programı oluşturularak gençler ve işverenler ile ilgili veriler toplanacak. Bu şekilde gençler ve işverenlere ait bir veri bankası ve özgeçmiş havuzu oluşturulacak. Kartal’da yaşayan gençler ayrıca bu merkezde, kendilerine uygun meslek seçimlerini yapabilmeleri için uzman personel tarafından kariyer testine tabi tutularak mesleki açıdan rehberlik hizmeti alabilecek.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio