Kadınlar ‘Taş Oymacılığı’na El Attı!

Yayın: 08:27 - 12.03.2013
Güncelleme: 08:27 - 12.03.2013

Pendik Belediyesinin yeni el sanatı kurslarından olan ‘Taş İşlemeciliği Kursu’, 6 bayan kursiyer ve kurs hocası Sanatçı Murat Yeşil yönetiminde Kadın Emeği Sergisi’nde yerini aldı. Kurs açılalı henüz 3 buçuk ay olmasına rağmen kadın kursiyerlerin sanattaki yeteneğini gözler önüne serdi. Kurs Hocası Sanatçı Murat Yeşil, “Osmanlı ve Selçuklu motiflerini parklara, meydanlara, çeşmelere, anıtlara yansıtmak istiyoruz. Taş işleme sanatına kadın elinin değmesi de ayrı bir anlam kazandırıyor” dedi.

 

Pendik Belediyesinin yeni el sanatı kurslarından olan ‘Taş İşlemeciliği Kursu’, 6 bayan kursiyer ve kurs hocası Sanatçı Murat Yeşil yönetiminde Kadın Emeği Sergisi’nde yerini aldı. 08-14 Mart tarihleri arasında Pendik Sahil Etkinlik Çadırı’nda gerçekleştirilen sergide ilginç standlardan biri olan ‘Taş İşlemeciliği’ standı, henüz 3 buçuk aylık kadın kursiyerlerin sanattaki yeteneğini ortaya koydu. Kadın kursiyerlerin Osmanlı ve Bizans dönemi eserlerine renk veren ünlü ‘küfeki taşı’ kullanılarak yapılan işleme sanatında, özellikle Selçuklu ve Osmanlı motifleri ağırlıkta.

 

Ekmeğini taş’tan çıkaracaklar

 

Pendik Belediyesinin yeni kurslarından olan Taş İşlemeciliği Kursu ve kadın emeği hakkında görüşlerini sorduğumuz Sanatçı Murat Yeşil, taş işlemeciliği sanatına kadın elinin değmesinden mutlu olduğunu belirtti. Bu sanatta hedefinin Osmanlı ve Selçuklu motiflerini yeniden gün yüzüne çıkarmak olduğunu belirten Yeşil, “Mimar Sinan’ın eserlerinde kullandığı 3 bin yıl ömür biçilen ‘küfeki’ taşına işleyeceğimiz Osmanlı ve Selçuklu motiflerini parklara, meydanlara, çeşmelere ve anıtlara yansıtmak. Mesela şu gördüğünüz çeşme Selçuklu motifleriyle caddelere, parklara renk katacak. Buna kadın elinin değmesi de ayrı bir anlam kazandırıyor” şeklinde konuştu.

 

 

Exit mobile version