İskender Pala, Popçuları Kızdıracak!

Yayın: 08:35 - 14.03.2013
Güncelleme: 08:35 - 14.03.2013

Pendik Belediyesinin düzenlediği ‘müzik’ konulu söyleşi programına konuk olan Prof. Dr. İskender Pala, “Bugünün şarkılarının sözleri çok saçma! ‘Arkanı dön ve çık, istenmiyorsun artık’ mı daha kalıcı yoksa ‘Hani o bırakıp giderken seni bu öksüz tavrını takmayacaktın’ sözü mü daha kalıcı? Salaş müzik kültüre bize ne kazandırır!” dedi.

 

Pendik Belediyesinin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlediği söyleşi programına konuk olan Prof. Dr. İskender Pala, ‘Geçmiş’ten Günümüze Müzik Kültürü’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu söyleşide Pala, “Edebiyatla müzik iç içedir. Birini diğerinden ayıramazsınız. Bir müzik parçasında Hem güfte hem beste güzelse o eser unutulmaz olur. Ayrıca bestelenmiş şiir, sözü güzel beste daha uzun yaşar” dedi.

 

Geçmişten günümüze müzik kültürümüze de değinen Pala, atalarımızın kurduğu medeniyeti müzik kültürüyle kurduğunu belirtti. Günümüz popüler müziğinden de eleştirel yönde bahseden Pala, “Bugünün şarkılarının sözleri yani güftesi çok saçma! ‘Arkanı dön ve çık, istenmiyorsun artık’ mı daha kalıcı yoksa ‘Benim gözüm sultanım’, ‘Hani o bırakıp giderken seni bu öksüz tavrını takmayacaktın’ sözü mü daha kalıcı? Salaş müzik kültüre bize ne kazandırır! Bugün maalesef müziğin içini boşalttılar” şeklinde konuştu.

 

Exit mobile version