Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi Kartal’da!

Yayın: 15:41 - 18.03.2013
Güncelleme: 15:41 - 18.03.2013

“Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi” Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda açıldı. Geçtiğimiz yıllarda Kartallılar tarafından büyük ilgi gören Gezici Çanakkale Müzesi, 24 Mart’a kadar 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

Çanakkale Savaşı’nın onurlu mücadelesini anlatan; savaşan askerlere ait eşyaların cephe önü ve gerisi savaş malzemelerinin sergilendiği “Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi”, Kartal Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi işbirliğiyle ziyarete açıldı.

 

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri, Başkan Yardımcısı Ergun Öztaner’in ve gazilerin de yer aldığı “Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi”nin açılışına halk ilgi gösterdi. Müzeyi ziyarete gelen konuklara peksimetle şekersiz hoşaf ikram edildi.

 

 

Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Av. Ömer Tekin Balkancı, açılış sırasında yaptığı konuşmada, Çanakkale’nin önemini vurguladı ve 24 Mart’a kadar çocukların bu müzeye yönlendirilmesi ve tarihlerini öğrenmeleri gerektiğinin altını çizdi.

 

Exit mobile version