SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Dadaşlar, Büyük Erzurum şöleninde buluştular!

Yayınlanma:
ABONE OL

Bostancı’da büyük Erzurum şölenine yoğun ilgi!

Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle “Geleneksel Büyük Erzurum Şöleni” düzenledi.

 

İstanbul’da yaşayan Erzurumlular, vakıf ve dernek çatısı altında birçok etkinlikleri gerçekleştiriyor. Yaptığı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren merkezi Maltepe’de bulunan Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından 17 Mart Pazar günü saat 16.00 te güzel bir program gerçekleştirildi.

 

Sinevizyon gösterisiyle başlayan programda günün anlam ve önemini anlatıldığı bir sunum gerçekleştirdi.

ibrahim---erkal-2--

Başta İbrahim Erkal, olmak üzere bir çok sanatçı ile Erzurum Bar Ekibi katılımcılara neşeli dakikalar yaşattı.

vahit-alkir

Dadaş’ın simgesi Erzurum Barları sergilendi

Kardelen Tv’nin canlı olarak yayınladığı ve sunuculuğunu Yavuz Değirmenci ile Güler Kahraman’ın yaptığı programda, Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı kadın ve erkek bar ekipleri Erzurum Barlarını davul zurna eşliğinde oynadılar. Sahnede Erzurum yöresinde kış günleri toplanıp sohbet ederek yapılan “Tel Helvası” yapılarak seyircilere ikram edildi.

tel--helvasi-sahne

Erzurum’lu sanatçılardan, Erzurum türküleri ziyafeti

Üst düzey davetlilerin de katıldığı programda,  İbrahim Erkal, Burhan Topal, Vahit Alkır, Dilek Şimşek, Lütfü Ortakale, Arzu Akça, Erzurum Bar Ekibi, O Ses Türkiye yarışmasında finalist olan Erkam Aydar, Yavuz Değirmenci, İsmail Bingöl, Murat Balkuş, sahne aldılar.

ibo

Erzurum’lular, Bostancı Gösteri Merkezinde buluştu!

İstanbul’da yaşayan Dadaş’ların çok yoğun ilgi gösterdiği Büyük Erzurum Şölenine beklenenden fazla ilgi oldu. İstanbul’da faaliyet gösteren dernek ve vakıfların otobüslerle katılım sağladığı programda Erzurum’lular gönüllerince eğlendiler.

 ibrahim---erkal-turku

Bostancı’da büyük Erzurum şölenine yoğun ilgi!

Bostancı Kültür Merkezi’ndeki şölene Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Recep Akdağ, Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Feridun Çelilov, AK Parti İstanbul milletvekilleri İdris Güllüce,

erzurum--soleni-protokol

Osman Boyraz, Eski milletvekili Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İ.B.B.B Başkan Vekili Ahmet Selamet, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Veysel Tipioğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İston Genel Müdürü Ahmet Ağırman, İşadamı Cemal Şengel, Gazeteci yazar Fikri Akyüz, Erzurum’lu hakim ve savcılar, Belediye Başkanları, Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu, Kadın Kolları, Sivil Toplum Kuruluşları, Erzurum Dernek, Vakıf  ve Federasyon Başkanlarının yanısıra çok sayıda davetli katılım sağladı.

oyuncular

Suha Dengizek, “Erzurum, Mustafa Kemal’e kucağını açan ve onu bağrına basan şehirdir”

Dengizek, “Evet,12 Mart 1918, bu tarihi gün, acının, çilenin ve Ermeni çetelerinin bir daha tekrarlanmamak üzere sona erdirildiği gündür. Ayni zamanda yeniden doğuşun ve yeniden var oluşun temellerine harcın konulduğu gündür.

suha-dengizek--coskulu-

Bayrak, istiklal ve namus mücadelesi zaferinin 95.nci yılı hepinize kutlu olsun.

12 Mart 1918,  kadını ile erkeği ile destanlar yaratan bir şehrin tarihe altın harflerle yazılması gereken namus günüdür.  Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanı ile yoğrulmuş olan topraklar o gün yeniden vatan olmuştur.

O kahraman şehit ve gazilerimize hepimizin vefa borcu vardır. Onlara bu vefa borcunu ödemek için, tarihten ders olarak birlik ve dirlik içinde hep birlikte ileriye, daha ileriye koşmak mecburiyetindeyiz. Gelecek nesillere mutlu ve huzurlu ortamlar, bağımsız ve hür bir vatan emanet etmek hepimizin vatan borcudur.  Bilindiği gibi, artık savaşlar bilgi, teknoloji ve ekonomi üzerinden yürütülmektedir.  Onun için de imanı, aklı ve ilmi rehber edinerek bütün insanlığı hayrete düşürecek boyutta gayretler gösterip, başarılara ulaşmak zorundayız.

suha-dengizek--

Erzurum; Türk kadınının kahramanlıklarının, Nene Hatun’un ve Karafatma’nın şahsında bayraklaştığı şehirdir. Bu şehir tarih boyunca Türk’ün yüzünü ağartan Türk’ün zaferini bayraklaştıran, Türk gibi kuvvetli dedirten Anadolu’nun sigortası olan dadaşlar diyarıdır. Dadaşlık bizim için bir ırk değil; mertliğimizin, vatana bağlılığımızın bize yüklediği bir sıfattır.

12 Mart sadece Erzurum için değil Türk Milleti içinde oldukça önemlidir. Bu şehir Anadolu’nun giriş kapısı olan şehirdir. Bu şehir istiklali elinden alınmak istenen Türk milletine istiklalini yeniden kazandırmak için Anadolu’ya koşan Mustafa Kemal’e kucağını açan ve onu bağrına basan şehirdir. Bu şehir Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı şehirdir.

 

23 Temmuz 1919 da Erzurum Kongresinde Vatan bir bütündür parçalanamaz, ayrılık ve manda kabul edilemez kararı alınarak bu ilke üzerine and içmişlerdir. Bütün dünya bir araya gelse, bütün şer kuvvetler şeytanın aklına gelmeyen oyunları oynasa da onların andı bizim de andımızdır.

arzu-akca

Buradan haykırıyoruz ve diyoruz ki Vatan bir bütündür, bu vatan üzerinde birliğimizin timsali olan, ay yıldızlı bayrağımız ebediyyen dalgalanacaktır.

Çünkü biz şu ülküye inandık;

 

Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet,

Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal.

murat-balkus--

Bu vatanı bizlere emanet eden aziz ceddimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Sözlerimi yine 12 Mart ta aramızdan ayrılan Erzurum’un manevi mimarlarından olan Alvar’ lı Muhammet Lütfü Efendinin şu deyişi ile sonlandırmak istiyorum;

burhan---topal--t

Erzurum kilidi mülkü İslam’ın

Mevla’ya emanet olsun Erzurum.

Bende sizleri Mevla ya emanet ediyor katılımınızdan dolayı saygılarımı sunuyorum.

 

Vakfımızda birçok etkinlikler yapmaktayız

Sizlere vakfımız hakkında bilgi vermek istiyorum. Vakfımız 1995 yılında kurulmuş olup, adı Maltepe Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma vakfı idi. Biz Maltepe ibaresini başından kaldırarak Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel merkezi koyduk. Amacımız sadece Maltepe deki değil tüm hemşehrilerimize hizmet etmektir.

erzurum--solen--ptrotokolu

Vakfımızda eğitime çok önem veriyoruz. Lise ve üniversiteye hazırlık talebelerine kadın kollarımız tarafından hazırlık dersleri verilmekte.

*İngilizce, *Bilgisayar, * Diksiyon, * Kadınlara yönelik elişi kursları, *Yemek kursları

*Bağlama dersleri, Müzik çalışmaları, *Karate ve masa tenisi kursları, *Tecvid’li Kuran- Kerim dersleri, *Bayan ve Bay Folklör dersleri de vakfımızın diğer faaliyetleridir.

Tüm kurslarımız ücretsiz olup tüm hemşehrilerimize açıktır.

dilek---simsek

Yine her ay Erzurumlu hemşehrilerimize Herefene dediğimiz kaynaşma toplantıları yapıyoruz.

Yönetim olarak bizlerin özellikle üzerinde durduğu Kültür sohbetleri yapıyoruz. Burada amacımız Erzurum’un 1990 yılına kadar olan saygıyı sevgiyi kaynaşmayı birlik ve beraberliğimizi yaşamak ve yaşatmaktır.

Ayrıca 60 tane talebemize burs vermekteyiz” dedi.

 

egemen-bagis-tek

Bağış, “Mert, cesur, yiğit Dadaşlarla” İstanbul daha da bir güzel

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Erzurum Kongresi’nin sadece Doğu bölgesinin değil, tüm Türkiye‘nin sınırlarını güvence altına alacak bir deklarasyon yayınladığını belirterek,”Vatanın bütünlüğünü bugün bu Çözüm Süreci içerisinde dosta düşmana inşallah bir kez daha göstereceğiz” dedi.

Bağış, konuşmasına “Mert, cesur, yiğit Dadaşlarla” İstanbul‘un daha da bir güzel olduğunu söyleyerek başladı.

“Ecdat nasıl 95 yıl önce bütün düşmanlarla mücadele ederek, bize bu güzel yurdu hediye ettiyse inşallah biz de evlatlarımıza daha aydınlık bir Türkiye‘yi emanet edeceğiz” diye konuşan Bağış şöyle devam etti:

 

“Cumhuriyet tarihinde ‘Kürtler kazanacaksa ben kaybetmeye razıyım’ diyen ilk siyasetçi olan Recep Tayyip Erdoğan, şimdi de gerekirse ‘Baldıran zehiri içerim. Bu belayı da bu milletin başından def ederim’ deme cesaretini, kararlılığını ortaya koydu. Erzurum Kongresi sadece Doğu bölgesinin değil, tüm Türkiye‘nin sınırlarını güvence altına alacak bir deklarasyon yayınlamış ve ’Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, ayrılamaz’ demiş. İşte vatanın bütünlüğünü bugün bu Çözüm Süreci içerisinde dosta düşmana inşallah bir kez daha göstereceğiz. Vatan bir bütündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşları da Anayasanın kendilerine tanıdığı eşit haklar çerçevesinde bizim kardeşlerimizdir. İnşallah bundan sonra da bizi, bize düşürmek isteyenlere, içimize fitne ve fesat sokmak isteyenlere,Türkiye‘nin zenginleşmesinden rahatsız olan Türkiye‘nin kalkınmasından rahatsız olan çevrelere Dadaşlık ruhuyla dimdik duracağız. Diklenmeyeceğiz ama dik duracağız.”

 

Akdağ, “Büyük başarılara imza atan bir Türkiye var”
Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Recep Akdağ ise memleketinin kurtuluşu’nun 95. yılını hatırlatarak salondakilere, “Bacılarım, gardaşlarım siz her yerde mi güzelsiniz. Allah canınıza sağlık versin” dedi.

Savaş yıllarında yaşanılan sıkıntıları bizzat birinci ağızdan, babannesi ve annannesinden dinlediğini söyleyen Akdağ, “Elhamdülüllah, onların hepsi geride kaldı. Bugün büyük başarılara imza atan bir Türkiye var. Bugün komşularıyla ve bütün dünyayla bir araya geldiğinde itibarını her zaman, en yüksekte tutan bir Türkiye var. Bunun için Allah’a şükrediyoruz. Bizi bugünlere taşıyan gazilerimize ve şehitlerimize de Fatihalarımızı gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.


Çelilov, “Erzurum, Türk toplumunda bir masal ülkesidir”

Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Feridun Çelilov da yaptığı konuşmada Erzurum’a ilk kez 20 yıl önce bir akşam vakti geldiğini ve sanki Köroğlu Destanı’nda anlatılanları yaşadığını anlattı.

Türklerin Tarihi’ni 9 ciltlik bir çalışmayla yazdığını ifade eden Çelilov, birçok kez Köroğlu Destanı’nı okuduğunu aktararak “Erzurum, Türk toplumunda bir masal ülkesidir. Erzurum’un kurtuluşu kutlu olsun, uğurlu olsun” dedi.

İki Azeri kız öğrencinin okuduğu şiir herkesi duygulandırdı.

yonetim--toplu

Gövde Gösterisine döndü

Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yönetim kurulu tek tek sahneye davet edilerek günün hatırasına toplu resim çekildiler. Plaket takdim edildi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]