Haydi Sultanbeyli Yeni Bir Rekora Daha!

Yayın: 08:50 - 23.03.2013
Güncelleme: 08:50 - 23.03.2013

Türk Kızılayı Sultanbeyli Şubesi ve Sultanbeyli Belediyesi tarafından yeni bir kan bağış kampanyası düzenleniyor. Üç gün sürecek olan kampanya Kent Meydanı’nda bulunan mobil kan bağış aracında başladı. Yetkililer yeni kampanyayla mobil kan toplamada daha önce elde edilmiş rekoru kırmak istiyor.

 

Daha önce Sultanbeyli Kent Meydanı’nda düzenlenen kan bağış kampanyasında Sultanbeyli mobil kan toplamada birinci sırada yer almış ve böylece Türkiye’de rekor kırmıştı. Şimdi ise ilçe yeni bir rekor daha kırmak istiyor.

Kent Meydanı’nda üç gün sürecek olan kampanya bugün başladı. Kampanyanın açılışına katılan Sultanbeyli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Demir Kızılay’a kan bağışladı.

 

Kampanya hakkında katılanlara bilgiveren Sultanbeyli Şubesi Başkanı Ali Bulut, Türkiye’de 1 buçuk milyon ünite kan toplandığını ifade etti. Geçen yıl düzenlenen kampanyada 5 bin 500 ünite kan ile Sultanbeyli’nin İstanbul genelinde mobil kan bağışı toplamada rekoru yakaladığını hatırlatan Bulut, “Bu rekoru kırmak istiyoruz. Halkımız duyarlı. Bu kan toplama kampanyalarında Sultanbeyli Belediyesi ve İlçe Müftülüğü bize büyük destek veriyor.” dedi. Şimdiki hedeflerini ise 10 bin ünite kan olarak açıklayan Bulut, ilçe halkından kampanyaya geçen yıl olduğu gibi bu yılda destek vermelerini istedi.

 

 

Exit mobile version