Başkan Öz, Dünya Su Günü’nde!

Yayın: 14:05 - 23.03.2013
Güncelleme: 14:05 - 23.03.2013

“Yaşam kaynağımız Suyun önemini bilelim”

 

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Dünya Su Günü ve Orman Haftası nedeniyle Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi.

 

Etkinlikte konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz özellikle gençlere seslendiğini belirterek ‘Bizler suyu iyi kullandığımızı söyleyemeyiz. Sizler suyunuzu doğru tüketin. Geleceğimizin çölleşmemesi ve yok olmaması için bugünden önlemlerimizi doğru alalım” dedi. Başkan Öz, “Yerel yönetim olarak çevreye duyarlı bir yönetim anlayışımızın olması tek başına yeterli değildir. Her birimizin birey olarak çevre sağlığının oluşmasına yönelik sorumluluklarımız var. Bir litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletiyor. Suyun önemini çok iyi biliyorum. O yüzden suyumuzu çok dikkatli kullanalım. Vücut bir ay aç kalabilir ama susuz olarak ancak bir hafta dayanabilir. Kendimiz ve geleceğimiz için suyumuzu iyi kullanalım” diye konuştu.

 

Dünya Su Günü etkinliklerine katılan öğrencilere nasihatlerde bulunan Öz, “Sizler her gün yeni bir bilgi sahibi oluyorsunuz. Ama tecrübe başka bir şeydir. Sizler bizlerin tecrübelerinden her zaman yararlanabilirsiniz. Tecrübe hiçbir zaman satın alınamaz bir şeydir” dedi.

 

 

2070 YILINDAN MEKTUP SU’YUN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

 

Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün konuşmasının ardından Dünya Su Günü Etkinlikleri barkovizyon gösterimi eşliğinde öğrencilerinin sunumlarıyla devam etti.  Öğrencilerin suyun önemi hakkında yaptığı röportajların ve yağmur yağdırma deneyinin izlenmesinin ardından Özel Yakacık Fen Bilimleri Okulları öğrencilerinin sahnelediği “Doğanın Öfkesi” adlı tiyatro oyunu ilgiyle izlendi. Oyundan sonra bu kez Doğa Koleji Ritim Grubu sahne aldı ve izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Yine Doğa Koleji öğrencilerinin “2070 Yılından Mektup” başlıklı sunumu da izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. Susuz bir dünyada kalan ve susuzluğun getirdiği yaşamı anlatan mektup ise Dünya Su Günü etkinliğine damgasını vuran bir mesaj oldu. Özel Yakacık Fen Bilimleri Okulları öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış müzik aletleriyle şarkılara hayat verdiler ve katılanlara eğlenceli dakikalar geçirtti.

Etkinlikler, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Başkan Yardımcıları ile Çevre Müdürü tarafından katılanlara Kartal heykelciği, plaket ve fidan sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

 

Exit mobile version