Yazar Hilal Kaplan Gündemi Değerlendirdi!

Yayın: 10:36 - 27.03.2013
Güncelleme: 10:36 - 27.03.2013

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen“Medya Durağı” programlarının bu ay’ki konuğu yazar Hilal Kaplan oldu. Kaplan, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Medya Durağı” adı altında düzenlenen seminerlerle Sultanbeylililer gündeme dair konuları, gazeteci ve yazarlarla birlikte yorumlama fırsatı yakalıyor.Özcan Ünlü’nün moderatörlüğünde gerçekleşen programın bu ayki konuğu Hilal Kaplan oldu.

Kaplan yaptığı söyleşide gündeme dair önemli bilgiler aktardı ve “Uzun zamandan beri devlet PKK ile görüşmeler yapıyor. Bu sadece, bu dönem başlamadı, ancak bugün gelinen noktada sorunu çözmeye çalışacak bir irade görüyoruz. Üç dönemdir oylarını artırarak gelmiş bir lider,‘baldıran zehrini içmeye hazırım’diyor. Bunu önemli buluyorum. Gelinen noktada ortak bayrak, ortak kader, ortak vatan vurgusu var. Ortak bir yaşamdan, ortak bir kaderden bahsediliyor.” şeklinde konuştu.

“Halk Sürece Sahip Çıkmalı”

Çözüm sürecinin mutlaka baltalanmaya çalışılacağının da altını çizen Kaplan, “Sürecin başarıya ulaşması için nasıl ki uğraşanlar varsa, ulaşamaması içinde elinden geleni yapacaklar mutlaka olacaktır. Provakasyonlar olacaktır. Yakın zamanda iki örneğini gördük. Bunlardan biri Paris’te yaşanan olay, diğeri ise tutanakların sızdırılmasıydı. Buda bize gösterdi ki,küçük provokasyonlar sürece zarar veremez” dedi. Kaplan, önemli bir de hatırlatma yaparak “Süreçte halkın çok büyük rolü var. Halkın sürece sahip çıkması çok önemli” dedi.

“İsrail, Tarihinde İlk Defa Özür Diledi”

İsrail’in Mavi Marmara saldırısının özrünü dilemesinde ABD Başkanı Barack Obama’nın önemli rolünün olduğunu söyleyen Kaplan, “Netanyahu özür dileği için ülkesinde çok zor durumda kaldı. İsrail tarihinde ilk defa özür diledi.” şeklinde konuştu. Kaplan “Netanyahu durumu, bölgede yalnız kaldıklarından ve Türkiye’nin dostluğuna ihtiyaç duyduklarından dolayı özür diledikleri şeklinde açıklıyor.” dedi.

 

Exit mobile version