SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Keskin: “2b Meselesine Hiçbir Zaman Siyasi Yaklaşmadım”

Yayınlanma:
ABONE OL

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin Sultanbeyli’de yayın yapan yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Keskin, ülke gündemindeki konular ve 2B arazilerinin satışına ilişkin son çalışmaları değerlendirdi ve “2B meselesine hiçbir zaman siyasi yaklaşmadım. Tek amacımız vatandaşın mağduriyetini gidermekti.” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçede görev yapan basın mensuplarıyla düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Belediye Sergi Salonu’nda gerçekleşen programda Keskin, ilçede devam eden çalışmalarla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.Konuşmasının başında ülke gündemine değinen Keskin, “Birlik ve beraberliğimizin tam olarak sağlanması düşüncesiyle yapılan kardeşlik projesi ülkemizin en önemli konusudur.Bu konuda farklı görüşler olabilir, ancak hangi kesim olursa olsun bütün herkesin bu sorununun çözülmesini istediğini biliyoruz. Kardeşlik projesinin hayata geçmesi için AK Parti tarafından başlatılan çalışmanın hayırlı neticelenmesi önemlidir.” dedi.Türkiye’nin bölgesinde umut haline geldiğini kaydeden Keskin, “Eğer süper güç olacaksak terörü bitirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

İsrail’in özür dilemesini de değerlendiren Keskin, “Tarihinde hiçbir zaman özür dilemeyen İsrail’in bunu yapması önemli bir gelişmedir. Elbette gidenler geri gelmez, ancak bu gelişmenin Filistin davasını farklı neticelendireceğini düşünüyorum.” dedi.

2b-sultanbeyli

 

400 Metrekare Büyük Avantaj

2B hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Keskin, “2B’yle ilgili ilk önce bir düzenleme yapıldı. Rayiç bedelin yüzde 70’i olarak belirlenen düzenlemenin ardından itirazlar ile tekrar bir çalışmaya gidildi. Biz bu noktada 2B’de yeri olan mahallelerde detaylı bir veri çalışması yaptık ve bir rapor hazırlayıp ilgili kurumlara sunarak vatandaşlarımızın taleplerini dile getirdik. Rapordan ve itirazlardan sonra indirimler oldu.” dedi. 400 metrekare altı için belirlenen rayiç bedelin yüzde 50’si şeklindeki fiyatların Sultanbeyli için büyük avantaj olduğunu söyleyen Keskin, “Rakamlar açıklandıktan sonra Anadolu Yakası’ndaki belediye başkanlarımız bizi aradı ve bu 400 metrekare yasasının Sultanbeyli için çıkmış gibi olduğunu söylediler. Bizler Sultanbeyli’nin sosyolojik ve ekonomik durumunu yetkililere net olarak aktarmasaydık durum çok farklı olurdu. Gayretler olmasaydı bu indirimler olmayacaktı.” şeklinde konuştu. 2B meselesine siyasi bir gözle değil, vatandaşın mağduriyetini gidermek olarak baktığını söyleyen Keskin, “Amacımız vatandaşımızın tapusuna kavuşmasıydı. Başvuru bedeli de kaldırıldı ki, vatandaş hak sahibi olmak adına bir adım atabilsin” dedi.

“102 yıllık sorunu birlikte çözeceğiz”

Sultanbeyli’nin temel sorunlarını giderek geride bıraktığını ifade eden Keskin, “Sorunlar çözülürken kimse mağdur olmasın, diye uğraşıyoruz. Vatandaşlarımız ödeyeceklerinin yanında ne kazanacağını iyi biliyor. Aileler kendi aralarında fiyatları böldüğü vakit fert başına az meblağlar düşüyor. Bu önemli bir avantaj.” dedi. İlçe genelinde 15 bin metrekare parselin 400 metrekare indiriminden yararlandığını ifade eden Keskin hisseli parsellere ilişkin meseleyle ilgili ise ”2B Türkiye’nin genelini ilgilendiren bir konu. Hisseli parsel ise sadece ilçemizin meselesidir. Bu yüzden ikisi aynı anda yürümüyor. Muhataplarımız ile hukuki süreçlerden dolayı çözüm süresi biraz uzadı. Ancak çalışmalarda son aşamaya gelindi.102 yıllık mülkiyet sorununu inşallah hep birlikte çözeceğiz.” dedi.
“Sultanbeyli’yi mahalle kültürünü devam ettirerek gelişen bir ilçe olarak hayal ediyorum”

Sultanbeyli’nin tüm bu çalışmalardan sonra hızla kalkınacağını ifade eden Keskin, “Ben Sultanbeyli’yi mahalle kültürünü devam ettirerek gelişen bir ilçe olarak hayal ediyorum” dedi. Keskin, ilçede devam eden projelerle ilgili de basın mensuplarına bilgi verdi. Gölet Projesi’nin yakında biteceğini kaydeden Keskin, “Hastane inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.Gölet Projesi bitmek üzere.Aydos Kalesi’nde restorasyon çalışmaları sürüyor.” dedi. Bu yıl kaldırım çalışmalarının hız kazanacağına dikkat çeken Keskin, “Kaldırımla ilgili ihale yapıldı. 7 bölgede çalışma yapılacak.Asfaltı yüzde 58’den yüzde 98’e çıkardık.Bugüne kadar kaldırım çalışmalarını hızlandırmak için asfaltı beklemek durumunda kalmıştık. Bu yaz bugüne kadar yapılan kaldırımın 4 katını yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Keskin konuşmasının ardında basın mensuplarının sorularını cevaplayıp ilçe hakkındaki önerilerini dinledi.

 

İlgili Haberler

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]