SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mahalle Toplantıları Yavuz Selim Mahallesi’yle Son Buldu!

Yayınlanma:
ABONE OL

Belediyesi Başkanı Hüseyin Keskin’in bir süre önce ilçe halkıyla birebir görüşmek için başlattığı mahalle toplantıları, Yavuz Selim Mahallesi’yle yapılan programın ardından son buldu.

 

Keskin, ilçe halkıyla daha yakından ilgilenmek ve sorunları ilk ağızdan yetkililere aktarmak amacıyla Belediye Büyük Salon’da mahalle toplantıları düzenledi. Her mahalleye bir birim müdürünü sorumlu kılan Başkan Keskin, yaptığı toplantılarla ilçedeki 15 mahallenin vatandaşlarını ağırladı, sorunlarını ve önerilerini dinledi.

 

Bir süredir devam eden toplantılarda son mahalleye gelindi. Strateji Geliştirme Müdürü Halil İbrahim Akıncı’nın sorumluluğunda bulunan Yavuz Selim Mahallesi, bu programın son konukları oldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Akıncı, mahalle toplantılarıyla ilçe halkının sorunlarının dinlenildiğini ifade etti. Akıncı, “Sultanbeyli’nin sorunlarından arınması için Başkanımızla birlikte her mahallemizle yakından ilgileniyor, çalışmalarımızı sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda yürütüyoruz. Sultanbeylimizin, mahallemizin sizlerle birlikte sorunlarını çözecek, sizlerle birlikte ilçemizi kalkındıracağız.” dedi.

 

Akıncı’dan sonra konuşan Başkan Keskin, yapılan mahalle toplantılarının ne kadar verimli geçtiğinin altını çizdi. İlçede yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara geniş bilgiler veren Keskin, “Gölet Projesi artık bitmek üzere. Mahallemizi ve ilçemizi ilgilendiren çok büyük bir projeydi. Diğer taraftan ilçemizde yapımı devam eden bir hastanemiz var. Onun da bitmesiyle ilçemizin bir eksiği daha giderilmiş olacak. Yeni bir ağız ve diş sağlığı merkezini hayata geçireceğiz. Ayrıca yeni hizmet binalarıyla ilçemizde hizmetin kalitesi arttı” dedi.

 

sultanbeyli-yavuz-selim-mah

 

“Gençler Geleceğimiz”

İlçede yapılan eğitim ve kültür çalışmalarına değinen Keskin, gençlerin gelişimine ve iyi yetişmesine büyük önem verdiklerini ifade etti. İlçede son üç yılda 16 yeni okul yapıldığını kaydeden Keskin, “Bunun yanında bu yıl da 7 yeni okul inşaatı devam ediyor. Gençler geleceğimiz. Bizim amacımız onların iyi şartlarda eğitim görmesi ve iyi yetişmesi. Geçtiğimiz aylarda madde bağımlılığından gençlerimizi korumak için programlar düzenledik ve düzenlemeye de devam edeceğiz” dedi.

 

Mülkiyet meselesi ve 2B hakkında konuşan Keskin, 2B kapsamında olan arazilerin elli yıllık sorun olduğunu söyledi ve “Çözüm için oluşturulan komisyonda ve her platformda, İlçe Başkanımız Sayın Ali Sevinç’le birlikte ilçemizin durumunu anlattık.” dedi. Keskin, konuşmasına şöyle devam etti: “Sultanbeyli halkı 2B arsalarını bedel ödeyerek aldı. İlgili kurumlara öneride bulunduk. 400 metrekare altının ayrı, 400 metrekare üzerinin ayrı değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettik. Nitekim bu talebimiz olumlu sonuçlandı. Sultanbeyli’de bulunan arsaların çoğunluğu zaten 400 metrekare altındadır.”

 

Açıklanan fiyatların daha düşük olması için de çaba gösterdiklerinin altını çizen Keskin, “Elli yıllık sorun olan 2B arazileri sorun olmaktan çıkıyor” dedi. Keskin, hisseli parsellerin de yakın zamanda çözüme kavuşacağını ifade etti.

 

“Geleceğimiz Daha da Aydınlık Olacak”

Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Keskin, çözüm sürecinin Türkiye’nin en önemli gelişmelerinden olduğunu ifade etti. Keskin, “Bugüne kadar bu sorun çözülmedi. Eğer biz ülke olarak bu sorunu çözersek geleceğimiz daha da aydınlık olacak.” dedi.

 

Toplantıya katılan AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç de ilçede yapılan çalışmalarla Sultanbeyli’nin geliştiğini ve geleceğe daha emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

 

Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Zöhre Diler ise ilçede ve mahallede büyük değişimler olduğunun altını çizdi. Diler, “2009 yılına kadar mahallemiz alt yapı ve üst yapıdan mahrumdu. Ciddi sorunlarımız vardı. Ancak 2009 yılından sonra mahallemiz ilçemizin en iyi mahallelerinden biri oldu. 2B ve mülkiyet sorununun halledilmesiyle ilçemiz ve mahallemiz daha da güzelleşecek.” dedi.

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]