SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Erzurumlular Vakfında Genel Kurul yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Erzurumlular Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından divan heyeti seçildi, ardından gündeme geçildi. Faaliyet Raporu ve denetim raporlarının okunmasının ardından seçim yapıldı. Tek liste Mevcut yönetim kurulu listesindeki bir çok isim yeniden görev alırken yeni isimlerinde görev aldığı dikkat çekti.

Mevcut Vakfı Başkanı İlhami Özer yeniden Başkan seçilirken, Başkan Yardımcıları; Mehmet Dalmış, Selçuk Özkavcı, Selahattin Atasever, Genel Sekreter; Ahmet Turan, Muhasip Üye; Demirel Aktaş, Diğer Üyeler; Ziyaeddin Mutaf, Gani Dudu, Selahattin Onuş, Hikmet çelebi, Behiç Çetin, Üzeyir Yerdelen, Lale Dondurmacı, Mithat Çevik, Erol Armutlu, Yılmaz Taşcı, Turgay Demir, Ali Rıza Aksu, Öner Kalkan, Kerim Taşatan,  Nevzat Taşcı, İlyas Karakaya, Hüseyin Yer, Hakan Genç, Selami Keskin, Kenan Gülerci gibi isimler yer aldı.

Kongreye 22. Dönem İstanbul Milletvekili Erzurumlu Mehmet Sekmen, Erzurumlu film sanatçısı Recep Cinisli, Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları sahibi ve Vakfın Onursal Başkanı Ahmet Şimşek, önceki başkanlardan Av. Metin Gezmişoğlu, Dr. Üzeyir Yerdelen ve çok sayıda Erzurum’lu hemşeriler katıldı.

ilhami--ozer

İlhami Özer, hemşerilerinden destek istedi

Kartal Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özer, yaptığı konuşmasında vakıfa emeği geçenlere teşekkür ederken desteklerini de esirgememelerini istedi. “ Vakfımızda yeni görev alan arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyerek başarılı çalışma dönemi geçirmemizi temenni ediyorum. Burada Onursal Başkanımız Ahmet Şimşek Bey, önceki Başkanlarımızdan Metin Gezmişoğlu, Üzeyir Yerdelen ve buradaki bir çok ağabeylerimizden istediğimiz tek şey vakfımızda bizleri yalnız bırakmasınlar, ben epey bir sıkıntılı dönem geçirdik diye düşünüyorum. Bundan sonrası için vakıf faaliyetleri sergileyebileceğiz. Bu sebeple herkes vakfımıza gelsin destek olsunlar Kartal’da birlik beraberlik içinde Erzurum adına güzel işler yapalım.

suha---dengizek-e

Dengizek, gücümüzü birleştirelim

Maltepe’de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Suha Dengizek yaptığı konuşmada, “ Bizler Erzurum ve Erzurumluya hizmet etmek için bu görevleri üstlenmişiz. Dolayısıyla hizmet ederken de ayrı ayrı çalışmalar yapmak yerine mevcut binamızı ve faaliyetlerimizi ortak yürütelim çağrısını buradan yapıyorum. Hatta ilk herefene toplantısını Kartal Erzurumlular Vakfı bizim binamızda yapabilir. Öğrenciler için burs verme çalışmasını da birlikte yürütebiliriz, mesela ilk adım olsun diye 10 öğrenci ismi Kartal Erzurumlular vakfı adına bizim listemize ekleyelim burs çalışmasını da ortak yürütelim. Biz bu ay yaklaşık 60 öğrenciye burs vermek üzere çalışmalar yürütüyoruz, bu çalışmaları beraber yürütelim” dedi.

ahmet--simsek

Ahmet Şimşek, duygu yüklü bir konuşma yaptı,

Naçizane onursal başkan olarak huzurunuza gelmiş oluyorum esasında burada yaptığımız bu seçimde formaliteler hep yönetmelikler hepsi bir ya da biz burada dadaş olarak bir araya gelmişiz ve bu bahaneyle bir arada bulunuyoruz ne mutlu bize keşke her zaman böyle bahaneler olsa da bir araya gelsek.

Şimdi bu gün bu toplantıya geldik burada memleketimizin havasını kokladık oranın adet ve ananelerini yaşadık diğerlerinin hepsi boş seçimler, yönetim, üyelikler esasında saygı değer arkadaşlar madem dadaşız madem bu vakıfa üyeyiz burada her birimiz bir yönetim üyesiyiz yönetim üyesi seçip’de 5-6 kişiye 10 kişiye bunu yükleyip bunu seyretmemiz doğru olmaz biz trübünde onlar sahada olmaz hepimiz tribünden aşağıya inip el ele verip bu oyunu bu Dadaş oyununu beraber yaşayacağız.

Kartal-Erzurum-vakif--tpl

Onun için o listeye girmedim neden girmedin girsem de bir girmesem de bir, çünkü işin esasında dadaşlık var memleket sevgisi var bir fazilet var ahlak var ahlaklı olan yönetimin içinde de olsa çalışmalı dışında da olsa çalışmalı onun için hepsini ben …. Kabul ediyorum kenara çekilen namert olsun ben çekilirsem bende namert olayım. Size huzurunuzda söz veriyorum geçmişte uzun yıllar naçizane kaderce ne öğrenmişsem çalıştım didindim ama bundan kimin bir menfaati oldu bizler ancak o dadaş ruhu ile o memleket sevgisi ile birlik beraberliği kurmak için çalıştık ama ne yalan söyleyeyim hepimiz görevimizi tam yapmış değiliz.

recep--cinisli--ahmet--tura

Bende benden evvelkilerde benden sonrakilerde erkekçe konuşalım yanlış mı söylüyorum arkadaşlar onun için el ele verelim yönetime işi yüklemeyelim on kişi değil 100 kişi bin kişi el ele verelim. Ben kendi şahsım adına bu vakfın bu memleketin hizmetindeyim. Biz tarihimizi düşünelim Aziziye tabyalarında bir gece Muhtar paşanın emrinde yıllarca silah terbiyesi görmüş ordu terbiyesi görmüş kaşarlanmış Rus ordusuna karşı sabah ezanı ezan-ı Muhammediyle Erzurum halkı Nene Hatunlar, Fatma Bacılar ve analarımız bacılarımız ihtiyarlarımız çocuklarımız ellerinde kazma, kürek, naçar yıllarca  bir Rus ordusunu akşama kadar yıkıp ve o zaferi kazanan insanların torunları olarak biz burada bir vakıfta görev yapamıyorsak yazıklar olsun bize.

Kartal-Erzurum-vakif--k

Abdurrahman Gazi bizim Palandöken eteklerinde savaşırken Hz. Muhammed’in orduları kellesi yerde olduğu halde koltuğuna alıp Hz. Peygamberin sancakçı başı olarak o tepeye giderken kellesi koltuğunda ve şuna bakın kellesi koltukta dediği zaman yere düşüpte türbesi orada olupta yılda on binlerce bugüne kadar yüz binler gelir. Ziyaret edenlerin işi rast gidecek diye bütün oraya tayin olan memurların bütün devlet erkanının inancını sağlamışken bizler kim oluyoruz onlara layık olalım dadaşın sesi her yerde duyulsun herkes dadaşın sesini duyunca el pençe olsun itaat etsin şimdi de öyledir inanınki biri Erzurumlu dadaş diyince saygı gösteriyor sevgi gösteriyor bunu bin kat daha arttırmak elimizde bunu netice olarak sadece yönetimle değil hepimiz el ele vererek yapalım hepinizi hürmetle selamlıyorum” dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]