Genç Satranç Ustalarının Mücadelesi Başladı!

Yayın: 10:46 - 17.04.2013
Güncelleme: 10:46 - 17.04.2013

Sultanbeyli Belediyesi tarafından ilçedeki okullar arasında düzenlenen satranç turnuvasının ilk mücadeleleri bugün başladı. Turnuvanın açılış hamlesini Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Dursun yaptı.

Sultanbeyli Belediyesinin düzenlediği ödüllü satranç turnuvası Sultanbeyli Kapalı Spor Salonu’nda başladı. İlçede eğitim veren okulların katıldığı turnuvada, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde 150 öğrenci mücadele ediyor.

Dursun, İlk Hamleyi Yaptı

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Dursun, öğrencilere önemli mesajlar verdi. Dursun, “İlçemizde siz öğrencilerin gelişimi için çok sayıda programa imza atıyoruz.  Çünkü gençlerin bu ülkenin ve bizlerin geleceği olduğunun farkındayız.” dedi. İlçe yöneticileri olarak daha güzel çalışmalar yapma gayretinde olduklarını ifade eden Dursun, konuşmasının ardından turnuvanın ilk hamlesini yaparak oyunu başlattı.

 

Turnuva üç gün sürecek

Altı hakemin görev yaptığı turnuva üç gün boyunca devam edecek. Şampiyonanın son gününde turnuvada dereceye giren öğrencilere müsabakanın yapıldığı spor salonunda ödülleri verilecek. Ayrıca turnuva sonunda, katılan öğrenciler Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği üyeleriyle birlikte tekne gezisine katılacak ve turnuvaya katılan tüm öğrencilere satranç takımı hediye edilecek.

 

Exit mobile version